Ειδήσεις

Αλλαγές στον «Καλλικράτη» προανήγγειλε ο Σκουρλέτης

«Να διευρυνθεί ο χώρος για την αυτοδιοίκηση και του πρώτου και του δεύτερου βαθμού και να ενισχυθεί ο ρόλος της»

Την θέση του ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για αλλαγές στον «Καλλικράτη» διατύπωσε από τα Χανιά ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Ο κ. Σκουρλέτης συναντάται αυτή την ώρα με αυτοδιοικητικά στελέχη των Χανίων στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας παρουσία και των βουλευτών Βάλιας Βαγιωνάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη. Απευθυνόμενος προς τους παριστάμενους κατά την εισαγωγική του ομιλία τόνισε μεταξύ άλλων.

«Υπάρχει μια εμπειρία αυτή τη στιγμή κάποιων ετών, που μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε αλλαγές, ενδεχομένως δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα όσα σχεδιάζουμε. Θα πρέπει να κάνουμε ότι είναι ώριμο. Σημασία έχει να ανοίξομε μια μεταρρυθμιστική περίοδο που να έχει μια κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η κατεύθυνση αυτή είναι να διευρυνθεί ο χώρος για την αυτοδιοίκηση και του πρώτου και του δεύτερου βαθμού και να ενισχυθεί ο ρόλος της».

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη τα τελευταία χρόνια έχουν διακηρυχτεί πολλά στην Ελλάδα, αλλά πολύ περισσότερα πρέπει να γίνουν έτσι ώστε η αυτοδιοίκηση να παίζει ρόλο σε αυτό που ονομάζουμε περιφερειακό δημοκρατικό προγραμματισμό και να συμμετέχει ενεργά σε ένα επιβεβλημένο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης χαρακτήρισε άμεση και επιβεβλημένη την επικοινωνία του υπουργείου με τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης.

Τον υπουργό καλωσόρισε στα Χανιά ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, ενώ η συνάντηση με τους αιρετούς γίνεται κεκλεισμένων των θυρών. Κατά την άφιξη του υπουργού Εσωτερικών στην είσοδο της αντιπεριφέρειας περίμεναν τον κ. Σκουρλέτη συμβασιούχοι εργαζόμενοι με τους οποίους είχε συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα.

Το ζήτημα που του τέθηκε ήταν κυρίως αυτό της ανανέωσης των συμβάσεων τους. Ο υπουργός ανέφερε ότι δεν υπάρχει απόφαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο που να κρίνει παράνομες τις ανανεώσεις των συμβάσεων καθώς όπως υποστήριξε η συνεδρίαση δεν ολοκληρώθηκε, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση περιμένει να βγει απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα και να δει ακριβώς το σκεπτικό της.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε «στημένα» τα δημοσιεύματα που αφορούν το θέμα των συμβασιούχων και σημείωσε ότι επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα κατά την κυβέρνησης. «Πρόθεση μας είναι να φέρουμε μια ρύθμιση. Είναι μια από τις πρώτες προτεραιότητες του υπουργείου», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή newsbeast.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου