Σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων κ. Χριστοφόρου, ως απάντηση στο σημερινό Δελτίο Τύπου της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου «Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας» διευκρίνισε ότι, δεν υπάρχει εσκεμμένη, μονομερής προβολή τμήματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Όπως ο ίδιος εξήγησε, κάθε φορά που διοργανώνονται Εκθέσεις, υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση στις επιχειρήσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος, στην οποία, ανάλογα, ανταποκρίνονται.

«Εκτιμώ τη Δωδεκανησιακή κουζίνα, όσο και την Κυκλαδίτικη και είμαι υποχρεωμένος ως Πρόεδρος της Λέσχης, να τις προβάλω εξίσου. Σε καμία περίπτωση, δεν θα υποβάθμιζα τη μία έναντι της άλλης, αφού ανήκουμε στην ίδια περιοχή. Όμως, αναγκάζομαι να προβάλω, όποιον τελικά ακολουθεί στις διοργανώσεις, χωρίς να πιέζω κανέναν να ταξιδέψει στις εκθέσεις, διότι όλα αυτά, γίνονται με δικά τους έξοδα και το κόστος κάθε φορά, είναι σημαντικό, αφού δεν καλύπτονται από κανέναν φορέα.

Η πραγματικότητα είναι, πως παρά το ότι το κάθε νησί, έχει να επιδείξει τις δικές του ξεχωριστές γεύσεις, λόγω κόστους των ταξιδιών, κάνουμε αγώνα δρόμου ως Λέσχη, προκειμένου να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν, περισσότερους σεφ, και προϊόντα νησιών.»

Τέλος, ο κ. Χριστοφόρου διαβεβαίωσε, πως ήδη έχει ορίσει τον Καλύμνιο Σεφ κ. Κουλιά, να πρωτοστατήσει στη γαστρονομική  παρουσίαση στις Βρυξέλλες ενόψει του επετειακού εορτασμού της 7ης Μαρτίου.

 

 

Η Γεν. Γραμματέας                                                           Η Πρόεδρος    Χρυσάνθη Τηλιακού                                                       Μαρία Βάλλα

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ