Ρεπορτάζ

Αναβλήθηκε εκ νέου η εξέταση των εφέσεων για το τραγικό ατύχημα του ολυμπιονίκη Μιχαήλ Σεΐτη

Για την 24η Ιουνίου 2022 αναβλήθηκε εκ νέου χθες από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιώς (μεταβατική έδρα Ρόδου) η εξέταση των εφέσεων που ασκήθηκαν κατά της με αριθμό A3 5/2018 απόφασης του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου που δικαίωσε εν μέρει τον ολυμπιονίκη κ. Μιχαήλ Σεΐτη του Κωνσταντίνου.
Εφεση έχουν ασκήσει ειδικότερα ο Δήμος Ρόδου και ο ολυμπιονίκης.
Χθες ο Δήμος Ρόδου ζήτησε αναβολή διότι δεν είχε έτοιμο φάκελο, ενώ το ίδιο επεσήμανε και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Με την προαναφερόμενη απόφαση του 1ου Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου έγινε δεκτή, εν μέρει, η αγωγή του Ροδίτη ολυμπιονίκη του στίβου κ. Σεΐτη, ο οποίος υπέστη ακρωτηριασμό του δεξιού κάτω άκρου του, εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας των αρμοδίων για τη λήψη μέτρων ασφαλείας στη λαϊκή αγορά, με αποτέλεσμα να εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα.
Το δικαστήριο αναγνώρισε ειδικότερα την υποχρέωση του Δήμου Ρόδου να καταβάλει στον ενάγοντα, νομιμοτόκως από την επίδοση της αγωγής (17.4.2015) έως την εξόφληση, το συνολικό ποσό των 37.600 ευρώ.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», την 20-6-2013 και ώρα 05.25π.μ. περίπου, οδηγώντας δίκυκλη μοτοσυκλέτα, ο αθλητής εκινείτο επί της οδού Βύρωνος στην πόλη της Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα, επί της ως άνω οδού εκινείτο κανονικά και με μικρή ταχύτητα και στο άκρο δεξιό του ρεύματος, που οδηγεί προς το στάδιο του Διαγόρα.
Κατά την χρονική εκείνη στιγμή επικρατούσε ακόμη σκοτάδι και ο δημοτικός φωτισμός ήταν ανεπαρκής, καθώς στο ύψος του σταδίου του Διαγόρα, η οδός Βύρωνος έχει εκατέρωθεν δένδρα σε πυκνή στοίχιση, με πυκνό φύλλωμα, που συγκλίνουν σε φυσική σκέπη, δημιουργώντας αλέα και εμποδίζοντας το ανεπαρκές ήδη τεχνητό φως από τις κολώνες δημοτικού φωτισμού, να διέλθει.
Λίγα μέτρα πριν το στάδιο του Διαγόρα και καθώς εισερχόταν στην αλέα, λόγω σκότους και έλλειψης τεχνητού φωτισμού και παράλειψης προειδοποιητικής σήμανσης, που να απαγορεύει την διέλευση των οδηγών και να σηματοδοτεί την λειτουργία υπαίθριας λαϊκής αγοράς, αντιλήφθηκε την τελευταία στιγμή τον σκοτεινό όγκο ενός πάγκου υπαίθριας λαϊκής αγοράς να ανακόπτει την πορεία του, καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος του ρεύματος πορείας του.
Αμέσως τροχοπέδησε και επιχείρησε προς τα αριστερά αποφευκτικό ελιγμό, πλην, όμως, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος- από σκουπίδια και σάπια φρούτα, τα οποία προέρχονταν από τους παραγωγούς, οι οποίοι έστηναν τους πάγκους και μετέφεραν τα εμπορεύματα- δεν μπόρεσε να αποφύγει την σύγκρουση και προσέκρουσε όλως ελαφρά στην γωνία του πρώτου πάγκου, με αποτέλεσμα, λόγω της πρόσκρουσης και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, να απολέσει πλήρως τον έλεγχο της δίκυκλης μοτοσυκλέτας, και κινούμενος εκτός ελέγχου πλέον να επιπέσει με την δεξιά πλευρά της δίκυκλης μοτοσυκλέτας στον δεύτερο κατά σειρά πάγκο, και τότε αυτή να ανατραπεί και να συρθεί στο ολισθηρό οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το δεξί του πόδι και αιμόφυρτος να καταλήξει στο οδόστρωμα.
Αμέσως μετά το ατύχημα και ενώ ψυχορραγούσε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, όπως επισημαίνεται στην αγωγή, οι παραγωγοί, που βρίσκονταν στο σημείο, αντί να προστρέξουν σε βοήθειά του ή να ειδοποιήσουν το ΕΚΑΒ έσπευσαν να ξεπλύνουν τους πάγκους από τα αίματα προς αποφυγή των ευθυνών τους.
Με υπεράνθρωπη προσπάθεια και παρά τους αφόρητους πόνους, κατάφερε να διατηρήσει τις αισθήσεις του και κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο το ΕΚΑΒ. Οι ιατροί διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί ατελή ακρωτηριασμό δεξιάς κνήμης.

Εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική αποκατάσταση του κατάγματος με εξωτερική οστεοσύνθεση.
Παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών, λόγω ελλιπούς αιμάτωσης το δεξιό πόδι εκρίθη μη βιώσιμο και την 25-6-2013 οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο και υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό του δεξιού κάτω άκρου στο ύψος του 1ου τριτημορίου της κνήμης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου