ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΔΕΔΥ: Το θράσος του κ. Τσακαλώτου είναι απύθμενο

news room 2 λεπτά ανάγνωση
833
Ιδιαί­τερα καυ­στική είναι η κριτική που ασκεί η ΑΔΕΔΥ στον Ευκλείδη Τσα­κα­λώτο για την παρου­σία του στις χθε­σι­νές κινη­το­ποι­ή­σεις.

Σε ανα­κοί­νωσή της ανα­φέ­ρει , μεταξύ άλλων, ότι «Είναι, πράγ­ματι, τραγικά γελοίο και απο­τε­λεί απί­στευτη υπο­κρι­σία να παρι­στά­νει τον υπο­στη­ρι­κτή των αιτη­μά­των των εργα­ζο­μέ­νων, ο κ. Τσα­κα­λώ­τος που υπήρξε ένας από τους πιο πιστούς υπη­ρέ­τες των Τροϊ­κα­νών και που υλο­ποί­ησε κάθε τους επι­θυ­μία».

Ανα­λυ­τικά η ΑΔΕΔΥ τονίζει τα εξής

Με αφορμή τη χθεσινή παρου­σία του κ. Τσα­κα­λώ­του στην απερ­γιακή συγκέ­ντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

«Όπως δια­πι­στώ­σαμε από φωτο­γρα­φίες που δημο­σιεύ­θη­καν στον τύπο και στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης -γιατί στη συγκέ­ντρωση και στην πορεία δεν τον αντιληφθήκαμε- στη χθεσινή απερ­γιακή συγκέ­ντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. παρα­βρέ­θηκε ο τ. Υπουρ­γός Οικο­νο­μι­κών, Ευκλεί­δης Τσα­κα­λώ­τος.

Το θράσος του κ. Τσα­κα­λώ­του είναι απύθ­μενο. Ως Υπουρ­γός Οικο­νο­μι­κών, επί 4 χρόνια, αρνού­νταν κατη­γο­ρη­μα­τικά να συνα­ντή­σει την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., παρά τα επα­νει­λημ­μένα αιτή­ματά μας.

Η μόνη συνά­ντηση που έγινε μαζί του ήταν τον Ιούλιο του 2018, ύστερα από συγκέ­ντρωση και επει­σό­δια που έγιναν στην είσοδο του Υπουρ­γείου του με τη ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ και τραυ­μα­τι­σμούς εργα­ζο­μέ­νων. Σε εκείνη τη συγκέ­ντρωση κατα­σχέ­θηκε η ντου­ντούκα της ΠΟΕΔΗΝ, ως φονικό εργα­λείο, και συν­δι­κα­λι­στικά στελέχη σύρ­θη­καν και σύρο­νται στην κρατική ασφά­λεια κατη­γο­ρού­μενα με τον μισό ποινικό κώδικα.

Απο­τε­λεί πράγ­ματι πρό­κληση ο Υπουρ­γός της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ που:

– Αρνή­θηκε να κατα­βά­λει με πολι­τική απόφαση τον 13ο και 14ο μισθό στους Δημο­σί­ους Υπαλ­λή­λους,

– Πάγωσε τη διετία 16-17 για τη μισθο­λο­γική μας εξέλιξη,

– Παρέ­πεμψε στις καλέν­δες το επίδομα επι­κίν­δυ­νης κι ανθυ­γιει­νής εργα­σίας,

– Συνυ­πέ­γραψε τη μείωση των κύριων συντά­ξεων κατά 40%,των επι­κου­ρι­κών κατά 50% και των συντά­ξεων χηρείας κατά 60%,

– Ψήφισε και εφάρ­μοσε ευλα­βικά 3ο και 4ο μνη­μό­νιο,

– Μείωσε το αφο­ρο­λό­γητο,

– Αύξησε τις εισφο­ρές των εργα­ζο­μέ­νων και των συντα­ξιού­χων στον ΕΟΠΥΥ,

– Κατάρ­γησε το ΕΚΑΣ,

– Ξεπού­λησε τη δημόσια περιου­σία στο υπερ­τα­μείο για 99 χρόνια,

– Ιδιω­τι­κο­ποί­ησε τα14 περι­φε­ρειακά αερο­δρό­μια και τόσα άλλα,

να έχει το θράσος να παρα­βρί­σκε­ται στην απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. “διεκ­δι­κώ­ντας” την κατάρ­γηση των μνη­μο­νια­κών νόμων που ο ίδιος ειση­γή­θηκε και ψήφισε η Κυβέρ­νησή του, οι οποίοι τόσα δεινά έχουν επι­φέ­ρει στους εργα­ζό­με­νους, μαζί με τα προη­γού­μενα μνη­μό­νια.

Είναι, πράγ­ματι, τραγικά γελοίο και απο­τε­λεί απί­στευτη υπο­κρι­σία να παρι­στά­νει τον υπο­στη­ρι­κτή των αιτη­μά­των των εργα­ζο­μέ­νων, ο κ. Τσα­κα­λώ­τος που υπήρξε ένας από τους πιο πιστούς υπη­ρέ­τες των Τροϊ­κα­νών και που υλο­ποί­ησε κάθε τους επι­θυ­μία.

Τον παρα­δί­δουμε στην κρίση των συνα­δέλ­φων και της κοι­νω­νίας. Αιδώς Αργείοι!!!».

Πηγή: Reporter.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.