Ενώπιον της Πταισματοδίκη Ρόδου κλήθηκε και κατέθεσε χθες ως μάρτυρας ο πρώην δήμαρχος Αρχαγγέλου κ. Αλέκος Παπουράς για την πολύκροτη υπόθεση της οικονομικής διαχείρισης της αμαρτωλής «Δημοτικής Επιχείρησης Τουρισμού, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Κοινωνικής Πρόνοιας και Ανάπτυξης Αρχαγγέλου» (ΔΕΑ Αρχαγγέλου).
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», η κ. Εισαγγελέας, η οποία χειρίζεται τη δικογραφία, που έχει σχηματιστεί, μετά την εξαφάνιση των σκληρών δίσκων του υπολογιστή του λογιστηρίου και την απώλεια σημαντικών στοιχείων για τη διαχείρισή του, διέταξε την κατάσχεση όλων των εναπομεινάντων στοιχείων της επιχείρησης.
Αστυνομικοί του ΑΤ Αρχαγγέλου μετέβησαν συγκεκριμένα στα γραφεία της επιχείρησης στο παλιό δημοτικό σχολείο Αρχαγγέλου, συγκέντρωσαν όλα τα έγγραφα της επιχείρησης και τα παρέδωσαν αρμοδίως, προκειμένου να ενσωματωθούν στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί.
Οι 32 κούτες πειστηρίων αλλά και ένας σκληρός δίσκος υπολογιστή, που κατασχέθηκαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα παραδοθούν σε ειδικό πραγματογνώμονα, οικονομολόγο, ο οποίος θα αναλάβει τη σύνταξη πορίσματος για την οικονομική διαχείριση της επιχείρησης.
Η Ειρηνοδίκης Ρόδου κ. Μ. Ζαχαρίου (εκτελεί καθήκοντα Πταισματοδίκη), συνοδευόμενη από αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, μετέβησαν ακολούθως στο δημαρχιακό μέγαρο Ρόδου και ζήτησαν από τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, να συνδράμει στην έρευνα για τον εντοπισμό του χαμένου σκληρού δίσκου.
Ο κ. Χατζηδιάκος κάλεσε στο γραφείο του τον τμηματάρχη Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών κ. Νίκο Μανίκαρο, ο οποίος ενημέρωσε ότι αγνοεί ποια είναι η τύχη του συγκεκριμένου σκληρού δίσκου.
Η κ. Ειρηνοδίκης ζήτησε εν συνεχεία να έχει συνάντηση με τον κ. Βασίλη Παπαβασιλείου, υπάλληλο των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, που είχε διατελέσει εκκαθαριστής της επιχείρησης.
Ο πρώην δήμαρχος κατέθεσε χθες ότι δεν έχει καμία σχέση με τη διαχείριση της δημοτικής επιχείρησης και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του στοιχεία που αφορούν την οικονομική της διαχείριση. Τόνισε ότι την επιχείρηση διοικούσε ορισμένο διοικητικό συμβούλιο.
Ο κ. Παπουράς εξέφρασε μάλιστα την απορία του για το γεγονός ότι η εξαφάνιση του δίσκου διαπιστώθηκε 16 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της υπό τον κ. Στάθη Κουσουρνά δημοτικής αρχής.
Σημειώνεται ότι έχουν κληθεί για εξέταση και οι αντιδήμαρχοι οικονομικών του πρώην Δήμου, των ετών 2008 – 2010.
Όπως απεκάλυψε η «δημοκρατική», την 26η Αυγούστου 2014, η δημοτική σύμβουλος και νεοεκλεγείσα περιφερειακή σύμβουλος κ. Χαρούλα Γιασιράνη, υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση του εκκαθαριστή της επιχείρησης.
Στην επιστολή της, με την οποία αφήνονται σαφείς αιχμές, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το έργο της εκκαθάρισης, που της ανατέθηκε και για το οποίο πολύ πρόθυμα δήλωσε διαθέσιμη, ήταν αδύνατον να προχωρήσει στα στάδια, που η κείμενη νομοθεσία προβλέπει, αφού ουδέποτε της παραδόθηκε κάποιο βιβλίο ή στοιχείο ή υπολογιστής, παρά μόνο αιτήσεις, που είχαν απευθύνει οι προηγούμενοι (παραιτηθέντες) εκκαθαριστές και δικαστικά έγγραφα, που αφορούν αγωγές για πληρωμή υποχρεώσεων καθώς και μια σύμβαση εργαζόμενης στην επιχείρηση!
Η κ. Γιασιράνη τόνισε εξάλλου ότι τα όποια στοιχεία έχει στη διάθεσή της έχουν αποκτηθεί με αποκλειστικά δική της πρωτοβουλία και με πολύ κόπο, αφού αποτελούν αποτέλεσμα έρευνας που διεξήγαγε… «υπερπηδώντας εμπόδια και κάτω από αντίξοες συνθήκες».

Ένα σχόλιο στο Κατέθεσε για τους «χαμένους» σκληρούς δίσκους της ΔΕΑ Αρχαγγέλου

  1. Avatar Ο/Η Rodios λέει:

    Ταδε εφη ο αγραμματος πρωην δημαρχισκος… Αυτος νομιζει οτι ο “σκληρος δισκος” ειναι αυτος που κρατανε οι σερβιτορες! χαχαχα..

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ