Ειδήσεις

Σειρά συναντήσεων στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες Δυτικής Ρόδου είχε ο Δήμαρχος Ρόδου

Σειρά συναντήσεων στις Κοινότητες της Δυτικής Ρόδου με τους προέδρους των Κοινοτήτων και υπηρεσιακούς παράγοντες είχε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος  τις προηγούμενες ημέρες.

Την Τρίτη o κ.  Χατζηδιάκος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Τσίκκη, και τον Αντιδήμαρχο και μέλος της ΔΕΥΑΡ κ. Αγαπητό Πάλλα ενημέρωσε τους προέδρους για τον προγραμματισμό αναπτυξιακών έργων που ήδη υλοποιούνται ή πρόκειται άμεσα να ξεκινήσουν στις Κοινότητές τους. Κύρια θέματα συζήτησης ήταν τα εκτελούμενα και προγραμματιζόμενα έργα αποκατάστασης οδοποιίας σε κοινοτικές και αγροτικές οδούς των κοινοτήτων της δυτικής πλευράς του νησιού που άρχισαν να εκτελούνται, καθώς και τη προετοιμασία των σχολικών μονάδων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Δήμαρχος επισκέφτηκε τη ΔΚ Παστίδας, όπου είχε συνεργασία με τον πρόεδρο κ. Σάββα Πάττα και τον Τοπικό Σύμβουλο κ. Σταύρο Μοσχή για θέματα καθημερινότητας, καθώς και προγραμματιζόμενα έργα. Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τις ασφαλτοστρώσεις που εκτελούνται, συζήτησε τα θέματα αγροτικής οδοποιίας και στη συνέχεια επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο όπου παρακολούθησε τις εργασίες προετοιμασίας του κτιρίου, που γίνονται με τη συνεργασία του Δήμου ρόδου και το σύλλογο γονέων της περιοχής.

Στη συνέχεια ο κ. Χατζηδιάκος, κ. Τσίκκης, και κ. Πάλλας, είχαν συνεργασία με τους προέδρους Παραδεισίου κ. Κυριαζή Μιχαήλογλου, και Θεολόγου κ. Παναγιώτη Τσαλώλη, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες στην έδρα των Τεχνικών Υπηρεσιών και Τροχαίου Υλικού Δυτικής Ρόδου στη περιοχή Καλαμώνα, και συζητήθηκαν μέτρα  για τη περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών στη ΔΕ Πεταλουδών, με άμεσες παρεμβάσεις από τα συνεργεία του Δήμου για τον καθαρισμό και ευπρεπισμό των δημοτικών οδών, τις παρεμβάσεις στο δημοτικό ηλεκτροφωτισμό, και τις εργασίες συντήρησης στα δημοτικά κτίρια.

Την Παρασκευή, ο Δήμαρχος είχε συνάντηση στην ΤΚ Θεολόγου με τον πρόεδρο κο. Τσαλώλη. Ιδιαίτερο θέμα συζήτησης ήταν το έργο διαμόρφωσης του αύλειου χώρου αλλά και του εξωτερικού χώρου του Νηπιαγωγείου, όπου και προγραμματίζονται εργασίες ασφαλτόστρωσης για βελτίωση της ασφάλειας και της προσβασιμότητας, καθώς και η επικείμενη ολοκλήρωση της ανόρυξης νέας γεώτρησης στην περιοχή «Άη Γιάννης» που θα εξασφαλίσει την ασφαλή υδροδότηση της Κοινότητας και της τουριστικής ζώνης.

Στη ΔΚ Σορωνής, ο Δήμαρχος είχε συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο  κ. Αντώνη Σαββάκη σχετικά με την ολοκλήρωση των διαδικασιών  στην Διεύθυνση Δασών για την επέκταση του αθλητικού κέντρου Αγίου Σουλά και των γηπέδων τένις  , καθώς και διαμορφώσεις οδών στις περιοχές επέκτασης του ρυμοτομικού σχεδίου, τη συντήρηση δημοτικών κτιρίων, τη συντήρηση των σχολείων, δημοτικού, γυμνασίου, και λυκείου Σορωνής, με παρεμβάσεις στους αύλειους χώρους  και στις μονώσεις των κτιρίων, καθώς και για τα έργα αγροτικής οδοποιίας που αναμένονται να ξεκινήσουν άμεσα. Παράλληλα ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τη δημιουργία  παιδικής χαράς μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», και για τα νέα έργα δημοτικού φωτισμού από αντισταθμιστικά της ΔΕΗ.

Στη ΤΚ Απολλώνων, ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο Βασίλη Πιπέρη παρακολούθησε τα έργα ασφαλτόστρωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ακολούθως,στην ΔΚ Έμπωνα, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον πρόεδρο Μιλτιάδη Καρνάβα, με κύριο θέμα συνεργασίας τις προγραμματισμένες παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης δρόμων, και βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας.

Τέλος, ο Δήμαρχος, μαζί με τον Αντιδήμαρχο και μέλος της ΔΕΥΑΡ Αγαπητό Πάλλα συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΤΚ Σιαννών Κωνσταντίνο Γιμούκη, και επισκέφτηκαν την Περιοχή Γλυφάδα, που αναμένεται να υλοποιηθεί το προς ένταξη έργο αναβάθμισης του αρδευτικού δικτύου Σιαννών.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος: «Παρά τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, η Δημοτική Αρχή, με πείσμα, επιμονή, και όραμα, πιστή στον προγραμματισμό της, και με γνώμονα την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού, υλοποιεί τεχνικό πρόγραμμα και παρεμβάσεις εκατομμυρίων οι οποίες αναμένεται να έχουν σημαντικά θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα του  πολίτη».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου