Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας νέων έως 22 ετών που διεξάγεται στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, η φοιτήτρια ιατρικής Δήμητρα Τσαμοπούλου, από Νισύρια μητέρα και πατέρα με καταγωγή από Σύμη και Κάλυμνο, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία του διπλού σκιφ, μαζί με την συναθλήτρια της Αννέτα Κυρίδου.

Οι δύο Ελληνίδες κωπηλάτριες ήταν εκπληκτικές στον τελικό του διπλού σκιφ κάνοντας τρομερό 1500αρι έχοντας την πρώτη θέση. Η αντεπίθεση όμως της Λευκορωσίας και της Ιταλίας ήταν πολύ δυνατή και κατάφεραν να κλέψουν τις δυο πρώτες θέσεις με τις Κυρίδου – Τσαμοπούλου να ολοκληρώνουν στην τρίτη θέση με 7:04.97. Η Λευκορωσία πήρε το χρυσό με 7:03.88 και η Ιταλία το ασημένιο με 7:04.30 ενώ έμειναν έξω από τα μετάλλια οι ΗΠΑ που πήραν την 4η θέση με 7:06.42.

Η επιτυχία της Δήμητρας έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία γιατί επανερχόταν από τραυματισμό και η συμμετοχή της ήταν αβέβαιη μέχρι τις τελευταίες μέρες, λόγω ανεπαρκούς προετοιμασίας. Κι όμως, η νεαρή αθλήτρια έλαβε μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και με τη θέληση και τη δύναμη που την χαρακτηρίζουν, κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, αυτή που παλεύει και θριαμβεύει.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ