Τοπικές Ειδήσεις

Υπαστυνόμος Β΄εμβόλισε με φορτηγό το αυτοκίνητο του Αστυνομικού Διευθυντή και απείλησε τη ζωή του!

Ποινικές διώξεις για φθορά ξένης ιδιοκτησίας πράγματος ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, απειλή, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οπλοφορία και οπλοχρησία (βαριοπούλα), διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και εξύβριση άσκησε η Εισαγγελέας Υπηρεσίας, εις βάρος του 47χρονου Υπαστυνόμου Β’ που κατέστρεψε το ιδιωτικό αυτοκίνητο του Αστυνομικού Διευθυντή της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Μιχαήλ Καληωράκη και ακολούθως αφού έθραυσε την είσοδο του γραφείου του με βαριοπούλα, έσπασε το γραφείο του και απείλησε τη ζωή του.
Ο κατηγορούμενος, που υπηρετούσε ως γραμματέας στο ΑΤ Ρόδου και πλέον στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, όπου και γνωστοποίησε ότι ο συνήγορός του κ. Αντώνης Κατσάς, δικηγόρος Καλαμάτας, δεν μπορούσε να βρίσκεται στη Ρόδο και ως εκ τούτου έλαβε 3ήμερη προθεσμία για την Πέμπτη και ώρα 13.00. Το δικαστήριο τον κράτησε προσωρινά, ενώ ο κατηγορούμενος ζήτησε με την έναρξη της διαδικασίας συγγνώμη, ζήτησε να υποβάλει έγγραφα προς το δικαστήριο, τα οποία και θα υποβάλει την ημέρα της δίκης, ενώ περαιτέρω επεσήμανε ότι αν τυχόν το δικαστήριο παραγγείλει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη αυτή επιθυμεί να γίνει αρμοδίως στην Αθήνα προσθέτοντας με σαφήνεια πως «δεν είμαι τρελός».

Προηγουμένως η δικηγόρος κ. Ματούλα Παπαβεργή, που παρίσταται ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας με τον δικηγόρο Αθηνών κ. Γιώργο Λιάπη (χθες απουσίαζε) δήλωσε την παράσταση του κ. Καληωράκη στη δίκη.

 


Οπως απεκάλυψε η dimokratiki.gr, την 23η Μαΐου 2021 και περί ώραν 10.00 ο κατηγορούμενος, κινούμενος με φορτηγό επιβατικό αυτοκίνητο μάρκας “Mitsubishi” ιδιοκτησίας της πεθεράς του, μετέβη στην Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, στην πλατεία Ελευθερίας και εμβόλισε το αυτοκίνητο του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Μιχάλη Καληωράκη, το οποίο ήταν σταθμευμένο εκεί.
Ο κατηγορούμενος εξήλθε ακολούθως από το φορτηγό κραδαίνοντας μια βαριοπούλα και έθραυσε τους υαλοπίνακες και προκάλεσε φθορές περιμετρικά στο αμάξωμα.
Σημειώνεται ότι ο Αστυνομικός Διευθυντής έκανε χρήση του ιδιωτικού του αυτοκινήτου για να μην απασχολεί δεύτερο οδηγό για το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο.
Ο κατηγορούμενος ακολούθως κατευθύνθηκε στον πρώτο όροφο του κτηρίου αδιαφορώντας για τον φρουρό που εκτελούσε υπηρεσία στην είσοδο, κατευθύνθηκε στο γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή, έσπασε με τη βαριοπούλα την κεντρική είσοδο, άνοιξε τρύπα στο γραφείο του και έσπασε τον υαλοπίνακα, προκάλεσε φθορές στο χώρο και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του, εξυβρίζοντάς τον. Εφερε μάλιστα μαζί του σε θήκη στη ζώνη του παντελονιού του, τον υπηρεσιακό του οπλισμό. Το πιστόλι του έφερε ένα φυσίγγιο στη θαλάμη και 12 στην γεμιστήρα, όντας απασφαλισμένο!
Αφοπλίστηκε και ακινητοποιήθηκε από προστρέξαντες αστυνομικούς.
Κατά τη διάρκεια της δέσμευσής του ήταν επιθετικός και προκάλεσε τη διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής λειτουργίας της υπηρεσίας.
Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε κληθεί την 23η Μαΐου 2021 να παραδώσει τον ατομικό του οπλισμό καθώς θα μετέβαινε για ψυχιατρική αξιολόγηση σε επιτροπή στην Αθήνα για την καταλληλότητα χρήσης του.
Σε ό,τι αφορά στους λόγους της επίθεσης ο Αστυνομικός Διευθυντής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει καταθέσει ότι είχε διενεργήσει στο παρελθόν Ενορκη Διοικητική Εξέταση εις βάρος του μετά από οικονομικό έλεγχο που είχε διενεργηθεί στο ΑΤ Ρόδου. Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει τεθεί στο αρχείο σε επίπεδο ποινικού ελέγχου ενώ σε επίπεδο πειθαρχικού ελέγχου δεν έχει προκύψει κάτι το εξαιρετικά σοβαρό που να επιφέρει ανάλογη διοικητική ποινή. Φέρεται μάλιστα να έχει απειλήσει και τον Α’ Υποδιευθυντή της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννη Τσακιράκη.
Ο ίδιος εξεταζόμενος κατέθεσε ότι ό,τι έχει να πει θα το πει στον Εισαγγελέα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει υποβάλει πληθώρα αναφορών σε ιεραρχικά προϊστάμενες υπηρεσίες υποστηρίζοντας ότι έχει στοχοποιηθεί.
Την 23η Μαΐου 2021 υπέβαλε μάλιστα πριν το συμβάν αναφορά και την από 7 Μαΐου 2021 αίτησή του για την απόλυσή του από το σώμα της ΕΛΑΣ.

 

Ανακοίνωση της Ενωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ.
Για ανοίκεια και παρεμβατική συμπεριφορά με στόχο τον Διευθυντή της Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδ/σου, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ενωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ:.
Ως Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Νοτίου Αιγαίου, καταδικάζουμε απερίφραστα την ανοίκεια και παραβατική συμπεριφορά με στόχο τον Διευθυντή της Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου, χθες το πρωί στη Ρόδο.
Τασσόμαστε στο πλευρό του Αστυνομικού Διευθυντή κ. ΚΑΛΗΩΡΑΚΗ Μιχαήλ, δηλώνοντας τη συμπαράστασή μας στο πρόσωπό του.
Απαιτούμε την τοποθέτηση Υπηρεσιακών Ψυχολόγων στην έδρα κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας και την άμεση εξέταση του προσωπικού της περιφέρειάς μας από τις αρμόδιες επιτροπές καταλληλότητας προς χρήση όπλου.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αναστάσιος Ι. ΖΗΦΟΣ
Αστυν. Υποδ/ντής
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Πέτρος Β. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ
Αστυνόμος Α’

Ανακοίνωση του Συλλόγου Αστυνομικών Υπαλλήλων
Ο Σύλλογος Αστυνομικών Υπαλλήλων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Καταδικάζουμε το πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη σήμερα στη Ρόδο, της επίθεση σε βάρος του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Μιχαήλ Καληωράκη, εκφράζοντας παράλληλα την συμπαράσταση μας.
Τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν με τον επαγγελματισμό , την νηφαλιότητα και την αυτοσυγκράτηση που πρέπει να διακατέχει τον κάθε αστυνομικό, αμαυρώνουν το κύρος της Υπηρεσίας, προσβάλλουν τον καθημερινό μόχθο των αστυνομικών και στέλνουν λάθος μηνύματα στην τοπική κοινωνία.
Για το Διοικητικό
Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
Εμμανουήλ
Ο Γεν. Γραμματέας
ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ
Γεώργιος».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου