ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τον Χατζημάρκο η Ζέτα Τσιρπαλνή

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ζετα Τσιρπανλη

«2014-2019: Μια πε­ντα­ε­τία σταθ­μός για την το­πι­κή αυ­το­διοί­κη­ση! Οι επερ­χό­με­νες εκλο­γές για την επό­με­νη πε­ντα­ε­τία πρέ­πει να ση­μα­το­δο­τή­σουν μια νέα, πολύ δια­φο­ρε­τι­κή, εποχή. Τα δε­δο­μέ­να στις ζωές μας έχουν ανα­τρα­πεί σε πολλά επί­πε­δα!Οι εξε­λί­ξεις τρέ­χουν και μας προ­σπερ­νούν. Οι επι­λο­γές μας σε αυτές τις εκλο­γές θα κα­θο­ρί­σουν την πο­ρεία και το μέλ­λον κάθε τόπου.

Το Ν. Αι­γαίο και τα νησιά μας, ως σύ­νο­ρο της Ελ­λά­δας και της Ευ­ρώ­πης, πρέ­πει να απο­κτή­σουν τη δυ­να­μι­κή και την οντό­τη­τα που θα ανα­δεί­ξει τα συ­γκρι­τι­κά πλε­ο­νε­κτή­μα­τα κάθε νη­σιού χω­ρι­στά, ενο­ποιώ­ντας και επι­λύ­ο­ντας πα­ράλ­λη­λα τα κοινά προ­βλή­μα­τα της νη­σιω­τι­κό­τη­τας. Πε­ρι­φέ­ρεια δεν μπο­ρεί να είναι μόνο η Ρόδος και η Σύρος!Πε­ρι­φέ­ρεια είναι όλα τα μικρά και με­γα­λύ­τε­ρα νησιά μας όπως είναι και η Κως μας! Ασχο­λού­μαι με την το­πι­κή αυ­το­διοί­κη­ση 18 χρό­νια.

Η εμπει­ρία και οι γνώ­σεις όλων αυτών των ετών, θα συ­νο­δέ­ψει την αγάπη και το με­ρά­κι μου για τα κοινά, με κύριο και πρω­ταρ­χι­κό μέ­λη­μά μου η πα­νέ­μορ­φη Κως, να διεκ­δι­κή­σει αυ­τό­νο­μη πα­ρου­σία και ρόλο και μαζί με τη Νί­συ­ρο, ένα ιδιαί­τε­ρου φυ­σι­κού κάλ­λους νησί, να απο­κτή­σουν μια κα­θα­ρή και δυ­να­τή φωνή στην Πε­ρι­φέ­ρεια Ν. Αι­γαί­ου!Πι­στεύω πως η Κως μας, μαζί με τη Νί­συ­ρο και τα νη­σιω­τι­κά συ­μπλέγ­μα­τα του Ν. Αι­γαί­ου, μπο­ρούν και πρέ­πει να ακο­λου­θή­σουν μια νέα σύγ­χρο­νη πο­ρεία, όχι ακο­λου­θώ­ντας αλλά κα­θο­δη­γώ­ντας τις εξε­λί­ξεις (π.χ. νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 ), με νέες ιδέες, σωστά ιε­ραρ­χη­μέ­νο και έγκαι­ρο προ­γραμ­μα­τι­σμό, με δρά­σεις εξω­στρέ­φειας, θέ­το­ντας γερές και υγιείς βά­σεις σε βα­σι­κούς το­μείς.

Πι­στεύω στις δυ­νά­μεις των αν­θρώ­πων, στη συλ­λο­γι­κή και συ­νε­πή προ­σπά­θεια, ενώνω, τις μι­κρές μου δυ­νά­μεις με τις δυ­νά­μεις του Πε­ρι­φε­ρεια­κού Συν­δυα­σμού: Μπρο­στά το Ν. ΑΙ­ΓΑΙΟ, με τον ΓΙΩΡ­ΓΟ ΧΑ­ΤΖΗ­ΜΑΡ­ΚΟ, δί­νο­ντας μόνο μία υπό­σχε­ση: Ότι θα δου­λέ­ψω σκλη­ρά, θα βάλω τα δυ­να­τά μου για να δι­καιώ­σω όσους με εμπι­στευ­τούν. Οι επι­λο­γές στη ζωή μας, σε κάθε επί­πε­δο, είναι ευ­θύ­νη ατο­μι­κή.Αυτές οι επι­λο­γές όμως κα­θο­ρί­ζουν τη δια­δρο­μή, την πο­ρεία και το μέλ­λον μας. Και το δικό μας μέλ­λον πρέ­πει να είναι πιο φω­τει­νό!»

ΒΙΟ­ΓΡΑ­ΦΙ­ΚΟ

Γεν­νή­θη­κε το 1969 στο Ζαΐρ (της Αφρι­κής) και 5 ετών μαζί με τους με­τα­νά­στες γο­νείς της επέ­στρε­ψε στα πά­τρια εδάφη, την Κω. Είναι δι­πλω­μα­τού­χος Αγρο­νό­μος Το­πο­γρά­φος Μη­χα­νι­κός του Εθνι­κού Με­τσο­βί­ου Πο­λυ­τε­χνεί­ου, με ει­δι­κό­τη­τα στα Γε­ω­γρα­φι­κά Συ­στή­μα­τα Πλη­ρο­φο­ριών. Μιλά Αγ­γλι­κά και Γαλ­λι­κά. Ερ­γά­στη­κε ως ελεύ­θε­ρος επαγ­γελ­μα­τί­ας και από το 1996 ερ­γά­ζε­ται ως υπη­ρε­σια­κό στέ­λε­χος της Δ/νσης Τε­χνι­κών Υπη­ρε­σιών του Δήμου Κω στο Τμήμα Γε­ω­γρα­φι­κού Συ­στή­μα­τος Πλη­ρο­φο­ριών.

Στο δήμο της Κω ασχο­λή­θη­κε πα­ράλ­λη­λα με πολλά αντι­κεί­με­να, όπως χρη­μα­το­δο­τού­με­να προ­γράμ­μα­τα και έργα, με­λέ­τες πε­ρι­βαλ­λο­ντι­κών επι­πτώ­σε­ων, με­λέ­τη Επέ­κτα­σης ΧΥΤΑ ν. Κω κ.α. Την τε­τρα­ε­τία 2007-2010 διε­τέ­λε­σε Προϊ­στα­μέ­νη του Αυ­το­τε­λούς Τμή­μα­τος και του γρα­φεί­ου Δη­μάρ­χου Κω έχο­ντας πα­ράλ­λη­λα την αρ­μο­διό­τη­τα για:

Το συ­ντο­νι­σμό ενερ­γειών με­τα­ξύ των Δ/νσεων και Επι­χει­ρή­σε­ων του Δήμου Κω,

Την ευ­θύ­νη ορ­γά­νω­σης και λει­τουρ­γί­ας του Ιδιαί­τε­ρου Γρα­φεί­ου Δη­μάρ­χου,

Τον προ­γραμ­μα­τι­σμό και την πα­ρα­κο­λού­θη­ση όλων των ερ­γα­σιών του Γρα­φεί­ου Ει­δι­κών Συ­νερ­γα­τών,

Τον συ­ντο­νι­σμό και την πα­ρα­κο­λού­θη­ση των ερ­γα­σιών των γρα­φεί­ων:

Α) Σχέ­σε­ων-Τύπου-Πλη­ρο­φο­ριών-Ενη­μέ­ρω­σης,

Β) Απο­δή­μων Κώων-Επα­να­πα­τρι­ζο­μέ­νων (& Αδελ­φο­ποι­ή­σε­ων),

Γ) Ευ­ρω­παϊ­κών Προ­γραμ­μά­των-Ανά­πτυ­ξης & Σχε­δια­σμού,

Το συ­ντο­νι­σμό ενερ­γειών στις διορ­γα­νώ­σεις συ­νε­δρί­ων του Δήμου και ει­δι­κών εκ­δη­λώ­σε­ων του Γρα­φεί­ου Δη­μάρ­χου.

Έχει δια­τε­λέ­σει αντι­πρό­ε­δρος σε σύλ­λο­γο γο­νέ­ων και κη­δε­μό­νων. Είναι πα­ντρε­μέ­νη με τον Τάσο Ν. Σπύ­ρου, Οι­κο­νο­μο­λό­γο (Πα­νε­πι­στη­μί­ου Πει­ραιά) και έχει δύο παι­διά την Κάτια 12 ετών και τον Κων­στα­ντί­νο 10 ετών.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.