Τοπικές Ειδήσεις

«Ο ΠΡΟΤΟΥΡ πρέπει να επαναλειτουργήσει και να στηριχθεί από όλους μας»

Στη δήλωση ότι ο ΠΡΟΤΟΥΡ είναι ένας οργανισμός που πρέπει να επαναλειτουργήσει αλλά με την στήριξη και της τοπικής κοινωνίας, προέβη χτες ο πρόεδρός του και αντιδήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης. Ανακοίνωσε εξάλλου ότι η εταιρεία Sunweb από την Ολλανδία ξεκινάει στις 12 Απριλίου ένα ‘πιλοτικό’ ταξίδι προς τη Ρόδο –με αυστηρές προϋποθέσεις και περιορισμούς.
«Είναι ένας οργανισμός που πρέπει να επαναλειτουργήσει και να δραστηριοποιείται. Έχουμε αποδείξει ότι όταν οδεύουμε συντεταγμένα όλοι οι φορείς έχουμε θετικά αποτελέσματα για το νησί μας. Κι αυτός παραμένει ο στόχος μας. Συναντήσαμε κάποιες μικρές δυσκολίες στα πρώτα μας βήματα αλλά η πεποίθησή μου είναι ότι θα καταφέρουμε να συμπορευτούμε για το καλό της Ρόδου.
»Μόλις σήμερα ενημερωθήκαμε ότι η εταιρεία Sunweb από την Ολλανδία, έχοντας λάβει το ‘πράσινο φως’ από την Ολλανδική κυβέρνηση θα ξεκινήσει ένα πιλοτικό ταξίδι προς την Ρόδο στις 12 Απριλίου. Είναι ένας τρόπος ‘επανεκκίνησης’ του τουρισμού ώστε να μπούμε στους ρυθμούς της τουριστικής περιόδου (βλέπε επ’ αυτού και σελ. 7).
Εκτιμούμε ότι είναι μια σημαντική κίνηση από τους τουρ οπερέιτορς. Ήδη το πρώτο αεροπλάνο της TUI πήγε στη Μαγιόρκα –δίδοντας μία βοήθεια, έστω και ψυχολογική την οποία την χρειάζονται όλοι και ο τουριστικός προορισμός. Το ίδιο θα συμβεί και με τη Ρόδο, αφού συμπεριλαμβάνεται στους πρώτους σε προτίμηση τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου. Πρέπει οι τουριστικοί πράκτορες να καταλάβουν ότι είμαστε μαζί τους σε αυτή την προσπάθεια. Είναι ένα παιχνίδι ‘win win’ δηλαδή να κερδίσουμε όλοι», ανέφερε.
Σε ερώτηση εάν υπάρχει πλάνο για το πώς θα κινηθεί ο ΠΡΟΤΟΥΡ, ο κ. Κολιάδης δήλωσε:
«Θα συζητήσουμε στο επόμενο δ.σ. τις εξελίξεις. Ωστόσο, έχουμε να κάνουμε με πρωτόγνωρες συνθήκες και νέες καταστάσεις. Μέχρι πρότινος είχαμε έναν τυποποιημένο τρόπο διαφήμισης και προβολής, τώρα όλα γίνονται ηλεκτρονικά. Και όλο το συμπέρασμα που βγάζουμε από την εποχή αυτή είναι πως περιορίζονται οι επαφές και μένουμε στη διαδικτυακή διαφήμιση. Εμείς, θα αναθέσουμε σε εταιρείες που γνωρίζουν τον τρόπο διαφήμισης και προβολής αφού υπάρχουν πολλοί τρόποι. Επιμένω πάντως, ότι εάν ο ΠΡΟΤΟΥΡ (όπως και άλλοι οργανισμοί) δεν αγκαλιαστεί από τους πολίτες, από τους φορείς και την τοπική κοινωνία της Ρόδου, θα αποτύχει. Είμαι της άποψης πως οτιδήποτε κάνουμε πρέπει πρώτα να το αγαπήσουμε εμείς οι ίδιοι. Εάν πάμε να διαφημίσουμε το νησί μας, σημαίνει ότι πρέπει να το προστατέψουμε και να το αναδείξουμε. Δεν είμαστε εδώ για να διαφημίζουμε πράγματα που δεν… υπάρχουν, ούτε θα πετάμε λεφτά, αόριστα και χωρίς σκοπό. Διότι η κάνουλα… έχει περιοριστεί και πρέπει να αξιοποιούμε και το τελευταίο ευρώ, για να είναι ανταποδοτικό».
«ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ
ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ,
ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ
ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ!»
Πάντως, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ, με αφορμή και τους πρώτους επισκέπτες από την Ολλανδία, η εστίαση θα έπρεπε να είναι ανοιχτή:
«Παρά το γεγονός πως για να έρθουν επισκέπτες στην Ρόδο θα πρέπει να είναι ανοιχτή η εστίαση, δυστυχώς αυτοί που θα έρθουν από την Ολλανδία θα πραγματοποιήσουν ένα ‘πιλοτικό’ ταξίδι. Που σημαίνει ότι θα έρθουν για δέκα μέρες, θα μείνουν μέσα στο ξενοδοχείο τους (σαν… φούσκα – bubble) χωρίς να υπάρχουν άλλοι στο ίδιο ξενοδοχείο και δεν θα βγουν έξω. Θα υποβληθούν σε τεστ για κορωνοϊό πριν έρθουν και μετά που θα φύγουν, ενώ θα μπουν και σε καραντίνα όταν γυρίσουν πίσω. Αν θέλετε να μιλήσουμε ξεκάθαρα: αυτό δεν είναι ο τουρισμός που επιθυμούμε! Αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε για να πατήσουμε στα πόδια μας και να κάνουμε τα επόμενα βήματα».
Ερωτηθείς σχετικά με τις άλλες αγορές, ο κ. Κολιάδης είπε πως υπάρχει μεγάλη ανησυχία από την βρετανική αγορά (που είναι η κυριότερη αγορά της Ρόδου) ενώ από την γερμανική αγορά είμαστε σε στάση αναμονής.
«Κάποιες εταιρείες παλεύουν για να επιβιώσουν. Γι αυτό κι εμείς πρέπει να στηρίξουμε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται. Έχουμε μαζικό τουρισμό και δεν μπορεί να αλλάξει τώρα το μοντέλο».
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ
ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
ΕΥΡΗΜΑΤΑ
Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε για τον δανεισμό 20 εκθεμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρόδου, μεταξύ των οποίων του μαρμάρινου αγάλματος της λουόμενης Αφροδίτης και της μαρμάρινης κεφαλής του Απόλλωνα Ήλιου, στο οποίο οι αρχαιολόγοι της Ρόδου είναι αρνητικοί, ο αντιδήμαρχος δήλωσε:
«Αυτό που μπορώ να σας πω ως ξεναγός είναι πως όταν μιλάμε για την λουόμενη Αφροδίτη και την κεφαλή του Θεού Απόλλωνα, αποτελούν για εμάς ό,τι και η Τζοκόντα του Ντα Βίντσι για το Λούβρο. Αν αυτά φύγουν από το Αρχαιολογικό Μουσείο, παύει να έχει αξία. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να στηρίξουμε τους αρχαιολόγους σε αυτό. Ωστόσο, ως αντιδήμαρχος θέλω να πω ότι καλό είναι το κράτος να στηρίξει την περιφέρεια και όχι μόνον το κέντρο. Πρέπει να δώσουμε όλοι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου, την αξία που του αρμόζει».
Σημειώνεται ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου φέρεται να ήρθε σε συμφωνία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για τετράμηνο δανεισμό των αρχαίων εκθεμάτων.
«Η Αφροδίτη της Ρόδου και ο Απόλλωνας Ήλιος περιλαμβάνονται στα αμετακίνητα καθώς είναι μοναδικά και αναντικατάστατα και αποτελούν το επίκεντρο ειδικών ξεναγήσεων λόγω της σημασίας τους για το Μουσείο», υποστηρίζουν οι αρχαιολόγοι.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου