Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον αντιπρόεδρο της FIFA Γκρεγκ Κλαρκ

Το πολυαναμενόμενο μνημόνιο συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης με την FIFA και την UEFA υπεγράφη το πρωί της Τρίτης (25/2). Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον αντιπρόεδρο της FIFA Γκρεγκ Κλαρκ σε μια σύμπραξει που σηματοδοτεί μια νέα αρχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η UEFA και η FIFA δηλώνουν ικανοποιημένες από την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο μήνα, ιδίως μετά τη συνάντηση των Big 4, ενώ υπήρξε μεγάλη ικανοποίηση και για το ντέρμπι της Τούμπας, όπου όλα κύλησαν ήρεμα και στο επίκεντρο βρέθηκε το ποδόσφαιρο και μόνο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποδοσφαιρικό μνημόνιο θα περιλαμβάνει ως επί το πλείστον τις προτάσεις UEFA-FIFA που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, προκειμένου να μην υπάρξουν ζητήματα περί παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Αλλωστε, στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι οι όποιες αλλαγές να έχουν τη «σφραγίδα» των δύο Διεθνών Συνομοσπονδιών. Ως εκ τούτου, η διαιτησία, που αποτελεί και την «καυτή πατάτα» θα παραμείνει σε ξένα χέρια με νέο αρχιδιαιτητή που θα προέρχεται από το εξωτερικό.

Το μνημόνιο επίσης περιέχει προτάσεις για τα οργανωτικά του ποδοσφαίρου, την αντιμετώπιση της βίας, τη χειραγώγηση των αγώνων, ακόμη και τις δηλώσεις των ποδοσφαιρικών παραγόντων που φανατίζουν.

Αξίζει να τονιστεί, πως από την κυβέρνηση έλεγαν πως θα γίνουν απόλυτα σεβαστές οι όποιες αποφάσεις της δικαιοσύνης για τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις που αφορούν ομάδες και πρόσωπα του ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, έγινε ειδική μνεία από κυβερνητικές πηγές και στο πρότζεκτ της νέας Τούμπας, για το οποίο σημείωναν ότι θα δοθεί στον ΠΑΟΚ η απαραίτητη βοήθεια προκειμένου να δημιουργήσει ένα σύγχρονο γήπεδο, το οποίο μαζί με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα βοηθήσουν στη βελτίωση του ποδοσφαιρικού προϊόντος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ