Τοπικές Ειδήσεις

Αθώος λόγω αμφιβολιών ένας Αρνιθενός που κατηγορήθηκε για κατοχή υλικού πορνογραφίας ανηλίκων

Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ένας 56χρονος, κάτοικος Αρνίθας, που κατηγορήθηκε για προμήθεια, κατοχή και διανομή πορνογραφίας ανηλίκων μέσω πληροφοριακών συστημάτων κατ’ εξακολούθηση.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, διενήργησε ειδικότερα έρευνα με τη χρήση του λογισμικού προγράμματος TLO, προς παρακολούθηση της ανταλλαγής σεσημασμένων αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.
Επειτα από διαδικτυακή έρευνα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εντοπίστηκαν οι σημαντικότεροι παραβάτες σύμφωνα με τον αριθμό και το είδος των αρχείων που έχει παρατηρηθεί να διακινούν στα διάφορα δίκτυα ανταλλαγής αρχείων.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι άγνωστος αριθμός χρηστών του διαδικτύου, εντός της Ελληνικής επικράτειας, χρησιμοποιώντας 339 διαφορετικές IP διευθύνσεις, που ανήκουν στις εταιρίες παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου ΟΤΕΝΕΤ και FORTHNET, κατείχαν και είχαν πρόσφορα για διαμοιρασμό αρχεία (εικόνες και βίντεο) που περιείχαν σκληρότατο υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Τα ως άνω τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε το Βούλευμα, σύμφωνα με το οποίο οι εμπλεκόμενες εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, τους γνώρισαν τα στοιχεία ταυτότητας 61 εμπλεκόμενων στην υπόθεση, χρηστών internet.
Ακολούθησε πανελλαδική επιχείρηση με την κωδική ονομασία “Fallen Angel” (Έκπτωτος Άγγελος), για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο.
Για τον 56χρονο κατηγορούμενο, προέκυψε ότι από την 19η Δεκεμβρίου 2013 έως και 28 Νοεμβρίου 2014, με τη χρήση τουλάχιστον 62 διαφορετικών και μοναδικών IP διευθύνσεων, διακίνησε, μέσω προγραμμάτων διαμοιρασμού αρχείων, τουλάχιστον 524 αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.
Κατόπιν των ανωτέρω, πρωινές ώρες της 1ης Δεκεμβρίου 2014, κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στην οικία του, στην Αρνίθα, όπου από νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ενας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μια φορητή συσκευή, τύπου tablet κι ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος.
Χθες ενώπιον του Δικαστηρίου ο συνήγορος του κατηγορούμενου, δικηγόρος κ. Μιχάλης Καντιδενός ανέπτυξε νομικούς ισχυρισμούς περί του αβασίμου της κατηγορίας της προμήθειας, κατοχής και διαμοιρασμού (διακίνησης) υλικού παιδικής πορνογραφίας υποστηρίζοντας ότι το υλικό είχε κατέβη εν αγνοία του κατηγορούμενου και διεγράφη όταν έγινε γνωστό το περιεχόμενο του.
Επεσήμανε ακόμη ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για την πρόσδοση της κατηγορίας διότι ελλείπει το βασικότερο μέσο απόδειξης και συγκεκριμένα έκθεση πραγματογνωμοσύνης από την οποία να πιστοποιείται ότι βρέθηκαν αρχεία (εικόνας, βίντεο, αναπαραστάσεων, ταινιών, φωτογραφιών ή άλλων απεικονίσεων) στα οποία να εμφαίνονται ανήλικα άτομα και μάλιστα τα γεννητικά όργανα αυτών ή μέρος του σώματος αυτών που προδήλως προκαλούν σεξουαλική διέγερση. Επεσήμανε εξάλλου ότι από την επιτόπια έρευνα δεν ανευρέθη υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου