Τοπικές Ειδήσεις

Η Αναβίωση του Κολοσσού | Η αειφορική προσέγγιση στην μετά Covid-19 εποχή | VIDEO

του Γιώργου Μπαρμπούτη (*)

Η ιδέα αφορά στην δημιουργική Αναβίωση του αρχαίου θαύματος του Κολοσσού σε ένα σύγχρονο έργο οπτικής και εκδοχής 21ου Αιώνα, το οποίο θα αναδείξει τα ανεκτίμητα άυλα χαρακτηριστικά και τις συμβολικές αξίες του μυθικού μνημείου.

Η κύρια πηγή της έμπνευσης προέρχεται από την σύγχρονη επανεξέταση του αρχαίου θαύματος  με σκοπό να ενσωματώσει τις πανανθρώπινες αξίες της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας των λαών προκειμένου να αποτελέσει ένα εμβληματικό έργο του Ελληνικού πολιτισμού. Υπέρτατη πρόκληση και όραμα του εγχειρήματος  είναι να προωθήσει την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και να εδραιώσει τη Ρόδο σαν ένα εξέχοντα τουριστικό, πολιτιστικό και διπλωματικό προορισμό. Το έργο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα Τουριστικό – Αρχιτεκτονικό Ορόσημο, ένα Πολιτιστικό  επίτευγμα του 21ου Αιώνα και  μία ουδέτερη  Έδρα Ειρήνης στην περιοχή της Μεσογείου.

Η κρίση του COVID – 19 που έχει επιφέρει καταστροφικές συνέπειες σε ολόκληρο τον πλανήτη μας επιτάσσει να αδράξουμε την ευκαιρία, σαν χώρα για την ταχεία ανάκαμψη της και μετάβαση της στη νέα εποχή, αξιοποιώντας συνεργειακά όλα τα διαθέσιμα εργαλεία της Βιώσιμης Ανάπτυξης (Οικονομικής, Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής) για την διαμόρφωση ενός καλύτερου και αειφόρου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές του τόπου μας.

H τοποθέτηση του εγχειρήματος της Αναβίωσης του Κολοσσού στον πυρήνα της αειφορικής προσέγγισης δημιουργεί τις πιο κατάλληλες προϋποθέσεις για να συμβάλει η χώρα μας καθοριστικά στους αναπτυξιακούς στόχους βιωσιμότητας και αειφορίας στην  Ατζέντα 2030 που θεσπίσθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη και υιοθετήθηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, την UNESCO καθώς και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με αυτόν τον τρόπο   συγκλίνουμε  στην οικουμενικότητα της συνολικής  επίλυσης  των παγκόσμιων προκλήσεων (5Ps) του 21ου Αιώνα: της Ειρήνης (Peace), των Ανθρώπων (People), της Ευημερίας (Prosperity), της Συνεργασίας (Partnership) και του Πλανήτη (Planet) για την δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για ολόκληρη την Ανθρωπότητα.

(*) Ο Γιώργος Μπαρμπούτης (Μsc, MBA, CAGSB, DESS) είναι Στρατηγικός Εμπειρογνώμων σε θέματα Marketing & Management με 30ετή προϋπηρεσία στον Τουριστικό/Ξενοδοχειακό τομέα. Υπήρξε εκ των πρωτεργατών και κύριος εισηγητής του εγχειρήματος της Αναβίωσης του Κολοσσού ως έργου χιλιετίας και είναι ιδρυτής & Project Leader της οραματικής πολιτιστικής πρωτοβουλίας www.colossusproject.org

 

Πηγή money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου