Τοπικές Ειδήσεις

Ο Γέροντας Αθανάσιος μοιρασε τρόφιμα σε σπίτια στην Ρόδο- Η συγκίνηση του μουσουλμάνου

Ακόμα μια ευλογημένη ξαφνική πρωτοβουλία & εξόρμηση του Γέροντα μας, Αθανασίου Μισσού, μαζί μ΄εμάς, χωρίς διάκριση, χωρίς να ζητάμε φορολογικά στοιχεία κ.α., εν γνώση κάποιων και εν αγνοία πάρα πολλών, μοιράσαμε και αφήσαμε πολλά είδη τροφίμων σε σπίτια στην Ρόδο.

Τρεις μέρες έως και σήμερα, ξαφνιασμένοι οι περισσότεροι, απορημένοι άλλοι, αλλά κανείς δεν τον προλάβαινε, ήταν μέσα στο αυτοκίνητο και για λόγους της εύθραυστης υγείας του και τηρώντας το πρωτόκολλο αποστάσεων και υγιεινής φεύγαμε, αφήνοντας στον κόσμο, το ταλαίπωρο χαμόγελο του, βασικά τρόφιμα, ευλογώντας τα σπίτια τους, μικρούς και μεγάλους, φεύγαμε.
Είχαμε φτάσει και σε ένα σπίτι μουσουλμάνου μονίμου κατοίκου της Ρόδου χωρίς να το γνωρίζουμε. Αφήσαμε τα πράγματα στην πόρτα και φεύγαμε.
Άνοιξε η πόρτα του σπιτιού γιατί μάλλον άκουσαν τον θόρυβο, βγήκε ένας μεσόκοπος βλέπει τις κούτες και τις τσάντες, απορημένος είπε :
Για μένα είναι αυτά ;
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, μήπως δεν πρέπει να μου δώσετε ;
Η συγκινητική απάντηση του Γέροντα μας, αφού άνοιξε το παράθυρο του αυτοκινήτου ήταν : Ο Θεός δεν κάνει διακρίσεις. Ο άνθρωπος πρέπει να αγαπά τον συνάνθρωπο του, από όπου και αν είναι, όποιος και αν είναι.
Τα πήρε στα χέρια και μ’ ένα τεράστιο ευχαριστώ στο Θεό, μπήκε σπίτι του.
Φύγαμε βλέποντας ο ένας τον άλλον !
Επιστρέφοντας σε όλη την διαδρομή μιλούσε μόνος του : Αυτό σημαίνει Χριστός για εμένα. Όσο κηρύττω τον Χριστό αυτό θα το κάνω πράξη παιδιά του ίδιου Θεού ήμαστε, με το ίδιο ταβάνι τον ουρανό, την Σκέπη του, για όλους είναι όλα !
Ποιος τα πήρε μαζί του ; Κανείς ! Εν ζωή θα δώσει ότι έχει σε ανάλογο μουσείο στην Αθήνα και σε Μοναστήρια του Αγίου Όρους και Σκήτες.
Δεν χρειάζεται να είναι πυρηνικός επιστήμονας σαν κάποιους μεγαλόσχημους ρασοφόρους μηδενιστές, λέκτορες και μόνον, για να τηρήσεις την διδασκαλία του Κυρίου Ιησού Χριστού, πού είπε: «εάν με αγαπάτε, τας εντολάς μου φυλάξατε» (Ιωάννης ιδ:15).
Μοιράστηκαν :
1 τόνος από γαλακτοκομικά προϊόντα.
18 διάφορα είδη τροφίμων, όχι όσπρια – Κοτόπουλα φρέσκα – Χριστόψωμα έως και Βασιλόπιτες για 100 περίπου σπιτικά, όπου τηρείτε αυστηρά η ανωνυμία όλων.

Τα πνευματικοπαίδια του,
Που τον μεταφέραμε, που κουβαλούσαμε, που μοιράσαμε, που διασχίσαμε την Ρόδο, που δεν κουραστήκαμε, που προσεύχεται για εμάς και του οφείλουμε ευχαριστίες, αγάπη, συμπαράσταση και συνοδοιπορία

Καλά Χριστούγεννα

Κωνσταντάκης Κυριάκος
Γιαλλουράκη Άννα
Γκουσιόπουλος Εμμανουήλ

 

    

    Πηγή : ekklisiaonline.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου