Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στην οδό Ξενοφώντος, στο Σύνταγμα.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 3:35 τα ξημερώματα, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ. Η βόμβα ήταν τόσο ισχυρή που η έκρηξη ακούστηκε σε αρκετά μεγάλη απόσταση.

Της έκρηξης προηγήθηκαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην εφημερίδα ΒΗΜΑ και την Εφημερίδα των Συντακτών. Ο άγνωστος, που τηλεφώνησε περίπου στις 2:50-2:55, είπε με παραποιημένα χαρακτηριστικά φωνής ότι «σε σαράντα λεπτά θα εκραγεί βόμβα στον ΣΕΒ, στην οδό Ξενοφώντος, στο Σύνταγμα. Προσέξτε δεν είναι φάρσα». Δεν έκανε καμία αναφορά σε οργάνωση.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ). Έρευνες διεξάγει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Από τη σφοδρότητα της έκρηξης έχει δημιουργηθεί κρατήρας έξω από το κτίριο του ΣΕΒ, ενώ ακούστηκε σε αρκετά μεγάλη απόσταση και υπάρχουν υλικές ζημιές σε κτίρια της περιοχής. Μικρές υλικές ζημιές υπάρχουν και στο παρακείμενο ξενοδοχείο Αμαλία.

Αξίζει να σημειωθεί πως προκαλεί αίσθηση το σημείο της έκρηξης, καθώς ακριβώς απέναντι από τα γραφεία του ΣΕΒ βρίσκεται η πρεσβεία της Κύπρου, ενώ 300 μέτρα μακριά είναι το κοινοβούλιο, σημεία στα οποία και μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυξημένα.

Σημειώνεται ότι τη στιγμή της έκρηξης δεν υπήρχε αστυνομικός στο κουβούκλιο έξω από την πρεσβεία της Κύπρου. Ο ωρολογιακός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε μια τσάντα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για εγχώρια τρομοκρατία και αναμένουν την προκήρυξη με την ανάληψη ευθύνης. Ηδη κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής επιχειρεί να εντοπίσει υλικό από κάμερες με κινήσεις υπόπτων.

To 2010 η οργάνωση «Μηδενική Ανοχή» είχε κτυπήσει με εμπρηστική επίθεση τα γραφεία του ΣΕΒ.

Η είδηση της έκρηξης στα γραφεία του ΣΕΒ κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου με δεδομένη τη χρονική συγκυρία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και τον πανευρωπαϊκό συναγερμό που ακολούθησε.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση της ΕΛΑΣ: «Ωρα 3:35 υλικές ζημιές από έκρηξη στην είσοδο των γραφείβν του ΣΕΒ στη οδό Ξενοφώντος. 2:55 προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε Βήμα και Εφημερίδα των Συντακτών με χρονικό όριο 40 λεπτών.Αποκλείστηκε η περιοχή και ακούστηκε δυνατή έκρηξη. Το σημείο είναι αποκλεισμένο από αστυνομικούς και γίνεται έλεγχος από τους πυροτεχνουργούς».

Πηγή Το ΒΗΜΑ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ