Ειδήσεις

Στη μνήμη της Χαράς Κοσεγιάν- Αποχαιρετισμός από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Δωδεκανήσου.

Το Δ.Σ.  και τα μέλη του Συνδέσμου Φιλολόγων Δωδεκανήσου  θρηνούμε    την  απώλεια της αγαπημένης συναδέλφου και  Σχολικής Συμβούλου Φιλολόγων Δωδεκανήσου, Χαράς Κοσεγιάν. Πρόωρα έφυγε από κοντά μας  στην ακμή της δημιουργικότητάς της. Αφήνει ένα πλούσιο και πολυδιάστατο συγγραφικό έργο ως επιστήμων αλλά και ως λογοτέχνις. Η διδακτορική της διατριβή και οι επιστημονικές της μελέτες  αφορούν  κυρίως στη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών. Εργάστηκε επίσης ως εμπειρογνώμων για την ανάπτυξη των νέων προγραμμάτων σπουδών. Σε σεμινάριά της προς τους φιλολόγους ασχολήθηκε με τη Δημιουργική  Γραφή. Παράλληλα ειδικεύθηκε και σε θέματα διαχείρισης και αξιολόγησης σχολικών μονάδων. Εξέδωσε  την «Αληθή Ιστορία» του Λουκιανού, όπως επίσης και μελέτη για τα αρχαία επιβιώματα στα νεοελληνικά δημοτικά τραγούδια καθώς και μελέτη για την αξιοποίηση των κόμικς στην εκπαίδευση.  Τα θέματα  των μυθιστορημάτων της σχετίζονται με την αποδοχή του ξένου και διαφορετικού, τη θέση της γυναίκας, τις σχέσεις των ανθρώπων, τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής, ενώ σημαντική θέση στο έργο της κατέχει το αυτοβιογραφικό και εξομολογητικό έργο  «Η λοχεία της απουσίας» που περιλαμβάνει ποιήματα, διηγήματα και μια νουβέλα. Σημαντικό επίσης είναι και το ποιητικό της έργο. Ευτύχησε να δει δραματοποιημένο σε πολλές θεατρικές σκηνές ένα από τα διηγήματά της με τίτλο  «ο Αρμένης». Συνεργάστηκε  με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Δωδεκανήσου και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας για τη  διοργάνωση επιστημονικής συνάντησης με θέμα: “Ψηφιακά μέσα στη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Λογοτεχνίας. Παραδείγματα εφαρμογής εκπαιδευτικών σεναρίων από τη βάση του Πρωτέα”, που διεξήχθη τον  Οκτώβριο του 2015.

Η Χαρά Κοσεγιάν τιμώντας τις ρίζες της υπήρξε πρόεδρος του παραρτήματος Δωδεκανήσου του  Μορφωτικού  και Πολιτιστικού  Συλλόγου  (Hamazkayn) των Αρμενίων  οργανώνοντας δράσεις για την προβολή της κουλτούρας των Αρμενίων. Υπήρξε επίσης γραμματέας της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου.

Την αποχαιρετούμε κρατώντας στη μνήμη μας όσα πολύτιμα έγραψε και είπε και κατά τις επιμορφωτικές συναντήσεις μας,  αλλά και στις ιδιωτικές μας συζητήσεις. Να είναι ελαφρύ το χώμα της αργολικής γης, της γενέτειράς της, που την δέχθηκε  στα σπλάχνα της. Συλλυπητήρια στον γιο της και στους οικείους της.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου