ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νικητιάδης – Σπυράκος: «Η Κυβέρνηση απέρριπτε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Ενιαία Αρχή Καταναλωτών και σήμερα το παρουσιάζει ως νέα ιδέα»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ

Κοινή δήλωση Γιώργου Νικη­τιάδη Βου­λευτή Δωδε­κα­νή­σου, υπευ­θύ­νου Κ.Τ.Ε.  Ανά­πτυ­ξης και Δημήτρη Σπυ­ρά­κου Γραμ­μα­τέα του Τομέα Ιδιω­τι­κού Χρέους και Προ­στα­σίας Κατα­να­λω­τών του ΠΑΣΟΚ – Κινή­μα­τος Αλλαγής

«Η ακρί­βεια έχει γίνει καθε­στώς στη χώρα μας εξαι­τίας της αδρά­νειας και της αδυ­να­μίας της κυβέρ­νη­σης. Αναμ­φι­σβή­τητα, δε, μία από τις βασικές αιτίες της είναι η υπο­βάθ­μιση επί των ημερών της και του θεσμι­κού πλαι­σίου για την προ­στα­σία των κατα­να­λω­τών. Η επο­πτεία του κράτους, μετά και την κατάρ­γηση της Γενικής Γραμ­μα­τείας Κατα­να­λωτή,   απο­δυ­να­μώ­θηκε  ακόμη περαι­τέρω με την ανάθεσή της  προ­στα­σίας του κατα­να­λωτή σε  μία υπο­στε­λε­χω­μένη  Διεύ­θυνση του Υπουρ­γείου Ανά­πτυ­ξης.

Αυτό μάλιστα συμ­βαί­νει  στη χώρα μας σε μία εποχή που  η Ευρω­παϊκή Ένωση απαιτεί  τόσο την ανα­βάθ­μιση  της διοι­κη­τι­κής προ­στα­σίας των κατα­να­λω­τών όσο και την ενί­σχυση του ρόλου των ενώσεων κατα­να­λω­τών. Όλες, μάλιστα,  οι ευρω­παϊ­κές χώρες έχουν οργα­νώ­σει και ιδρύσει  αντί­στοι­χες ισχυρές επο­πτι­κές αρχές.

Η Ελλάδα είναι  η μόνη χώρα που αδια­φο­ρεί και κινεί­ται τα τελευ­ταία χρόνια  προς την αντί­θετη κατεύ­θυνση.

Το ΠΑΣΟΚ έχει κατα­θέ­σει από το 2022 ολο­κλη­ρω­μένη πρόταση νόμου για την ίδρυση μίας ισχυρής επο­πτι­κής Αρχής Προ­στα­σίας Κατα­να­λω­τών, που  θα δια­θέ­τει τις αρμο­διό­τη­τες, τα μέσα, τα εργα­λεία και τη τεχνο­γνω­σία, ώστε  να προ­στα­τεύει με τον πλέον απο­τε­λε­σμα­τικό τρόπο τα συμ­φέ­ρο­ντα των κατα­να­λω­τών. Αντί, όμως,  η κυβέρ­νηση να στη­ρί­ξει την ολο­κλη­ρω­μένη πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ – Κινή­μα­τος Αλλαγής για την ίδρυση Ανε­ξάρ­τη­της Αρχής Προ­στα­σίας του Κατα­να­λωτή, επι­δί­δε­ται σήμερα, μπροστά στα αδιέ­ξοδα των πολι­τι­κών της,  σε επι­κοι­νω­νιακά πυρο­τε­χνή­ματα, όπως κάνει πάντα, εμφα­νί­ζο­ντας δήθεν ως «νέα ιδέα» την ίδρυση μίας Αρχής για την προ­στα­σία των κατα­να­λω­τών που θα φρε­νά­ρει την ακρί­βεια.

Το ΠΑΣΟΚ, έχοντας ειση­γη­θεί άλλωστε την  ευρύ­τερη ανάγκη μίας  νέας αρχι­τε­κτο­νι­κής στο πεδίο της προ­στα­σίας των  κατα­να­λω­τών και της επο­πτείας των αγορών,  θα συνε­χί­σει να πρω­το­στα­τεί με τις προ­τά­σεις του ώστε να δια­σφα­λί­σει την ίδρυση μίας πραγ­μα­τικά ουσια­στι­κής και απο­τε­λε­σμα­τι­κής Αρχής για την Προ­στα­σία των Κατα­να­λω­τών»

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.