Τοπικές Ειδήσεις

O δημοφιλής σεφ Giovanni μετά το Master Chef επιστρέφει στη Pόδο… και στο αγαπημένο του “Sole Giaguaro”!

Ο Giovanni Scaraggi, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του τηλεοπτικού κοινού όχι μόνο ως ένας καλός παίκτης του Master Chef, αλλά ως ένας ταλαντούχος σεφ με τεράστιες προοπτικές περαιτέρω ανέλιξης καθώς δεν έχει σταματήσει να εκπλήσσει με τις δυνατότητές του και τα εξόχως δημιουργικά πιάτα του στον διαγωνισμό.
Με προϋπηρεσία στο Noma με δύο αστέρια Michelin στην Κοπεγχάγη, στο Inua στο Τόκιο με τρία αστέρια Michelin αλλά και στα πολύ γνωστά και βραβευμένα αθηναϊκά εστιατόρια Hytra και Matsuhisha είναι βέβαιο ότι έχει πολλά ακόμα να δώσει στο διαγωνισμό.
Προσηλωμένος σε αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά, να μαγειρεύει με αγάπη και φαντασία, ο Giovanni διεκδικεί δυναμικά μια θέση στον τελικό του δημοφιλούς παιχνιδιού Master Chef, και γιατί όχι και το τρόπαιο!

Ο Giovanni Scaraggi, ωστόσο είναι γνώριμος στη Ρόδο, όπου διατηρεί εστιατόριο από τον Μάιο του 2018 και όσοι αγαπούν το καλό φαγητό, την ποιότητα και τις εξαιρετικές γεύσεις, μόνιμοι κάτοικοι αλλά και επισκέπτες, έχουν περάσει από το εστιατόριό του στη Λαχανιά στο οποίο έχει αφιερώσει μαζί με τη σύζυγό του Βίκυ Βασιλείου, ατελείωτες ώρες, πολλή αγάπη και φροντίδα.
Ο Giovanni Scaraggi και η σύζυγός του Βίκυ Βασιλείου, έγιναν Ρόδιοι από… επιλογή και ήδη οι προετοιμασίες για τη λειτουργία του εστιατορίου τους Sole Giaguaro (όνομα εμπνευσμένο από το ομώνυμο βιβλίο του Ίταλο Καλβίνο) για την νέα καλοκαιρινή περίοδο έχουν ήδη ξεκινήσει, προκειμένου να μπορέσουν οι φανατικοί οπαδοί των γεύσεων του Giovanni να δοκιμάσουν και πάλι τα ιδιαίτερα πιάτα του.
Ο Giovanni Scaraggi παραμένει στο δημοφιλές παιχνίδι μαγειρικής, ωστόσο η σύζυγός του Βίκυ πηγαινοέρχεται στη Ρόδο από την Αθήνα, όπου διαμένουν οικογενειακώς, για να φροντίσει όλες τις λεπτομέρειες πριν τη λειτουργία του εστιατορίου με την ευχή ο σύζυγός της να βγει… τελευταίος από το παιχνίδι έχοντας κατακτήσει και το τρόπαιο!


Οι δυο τους, έχουν καταφέρει να μετατρέψουν ένα υπέροχο παλιό σπίτι του 1926 σε ένα λιτό, ζεστό μποέμικο ιταλικό μπιστρό στο οποίο υποδέχονται τους πελάτες τους, ντόπιους και τουρίστες. Μπορεί λόγω της πανδημίας, το Sole Giaguaro να μη λειτούργησε το 2020, όμως φέτος ο Giovanni θα είναι εκεί, στο αγαπημένο του σημείο τη Λαχανιά, για να υποδεχθεί τους παλιούς αλλά και τους νέους φίλους του -και είναι πολλοί- βάζοντας όλη την αγάπη και τη δημιουργικότητά του στα ευφάνταστα πιάτα του.
H σύζυγός του Βίκυ Βασιλείου, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, μίλησε στη «δημοκρατική» και είπε ότι ο Giovanni, ήταν πάντα λάτρης της Ελλάδας. Επισκεπτόταν τακτικά τα νησιά της χώρας μας για τις διακοπές του. Το 2009 αποφάσισε να εργαστεί στην Ελλάδα και οι συγκυρίες τον έφεραν σε ένα γνωστό εστιατόριο της Ρόδου όπου και γνώρισε τη σημερινή σύζυγό του, που μαζί με την κορούλα τους είναι οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του στον διαγωνισμό!
Ο Giovanni γνώρισε τη Βίκυ όταν ήρθε στη Ρόδο όπου κι εκείνη βρέθηκε στο νησί μας λόγω σπουδών κι έτσι μια όμορφη ιστορία ξεκίνησε, φέρνοντάς τους πάλι στη Ρόδο το 2017 έχοντας πια δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια και στεγάζοντας στη συνέχεια την αγάπη τους για τη μαγειρική στο Sole Giaguaro, στη Λαχανιά.


Ενδιάμεσα, επέστρεψαν στην Ιταλία και στη συνέχεια στην Αθήνα, πριν αποφασίσουν να έρθουν στη Ρόδο για να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο. «Θεωρώ ότι η μισή ανήκω πλέον στη Ρόδο… Εζησα 8 χρόνια στο νησί και παρότι έφυγα δεν σταμάτησα να πηγαινοέρχομαι, ειδικά τώρα που έχουμε το μαγαζί», λέει στη «δ» η Βίκυ Βασιλείου.
Ο Giovanni Scaraggi, έχει σπουδάσει κοινωνιολογία-ανθρωπολογία και έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με αυτό το αντικείμενο το οποίο αντανακλάται και στο χαρακτήρα του, ωστόσο κέρδισε η αγάπη του για τη μαγειρική. Κατάγεται από το Μπάρι της Ιταλίας, είναι 44 ετών και ξεκίνησε να εργάζεται στις κουζίνες από τα 16 του χρόνια.
Ηδη, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στον διαγωνισμό μαγειρικής και οι φίλοι και υποστηρικτές του στην Ελλάδα και στην Ιταλία, πιστεύουν ότι θα γυρίσει στη Ρόδο με το τρόπαιο του Master Chef!

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • jane    20.05.2021 13:25

    I WILL VISIT GIOVANNIS RESTURANT WHEN WE CAN EVENTUALLY START TRAVELLING AGAIN. I HAVE SEEN EVERY EPISODE OF MASTER CHEF 5 AND GIO WE ALL THOUGHT YOU WERE THE NEXT MASTER CHEF, NEVERMIND TOU ARE STILL A WINNER IN MY EYES,CONGRATS AND ALL THE BEST FOR THE FUTURE, REGARDS FROM LIMASSOL CYPRUS.
    YOU ARE NOT ONLY A BRILLIANT CHEF BUT ALSO A GENTLEMAN.

  • Στέλλα Προύζου    30.03.2021 17:25

    Συγχαρητήρια στον Τζιοβάνι . Τον παρακολουθούμε ανελλιπώς. Εκτός του ότι είναι πολύ καλός μάγειρας (με αγάπη και “ψυχή” σε ότι κάνει) είναι εξίσου καλός σαν άνθρωπος. Ήρεμος, πράος και προσγειωμένος. Θα επισκεφθούμε το μαγαζί του όταν ανοίξουν!

  • Maria Polycarpou    29.03.2021 17:25

    Εξαιρετικός μάγειρας
    Με φαντασία και τέχνη που πάντοτε ξέρει να τα υλοποιεί.
    Εξαιρετικός σαν χαρακτήρας και σαν άνθρωπος. Συγκεντρωμένος και σοβαρός στη δουλειά του κ με αγάπη να φτιάξει ένα τέλειο αποτέλεσμα.
    Όχι σαν την Μαρίνα που η ίδια είναι τοξική γιατί μόνη της δημιούργησε την αρνητικοτητα από όλους γιατί γλώσσα δεν έβαλε μέσα κ να υπερηφανεύεται για τον εαυτό της ότι θα πάρει το τρόπαιο. Δεν έφτασε στην τελειότητα καμμιά φορα. Μόνον ιδέες κ να υποβιβάζει ολους.
    Νόμισε αυτή είναι και κανένας.
    Ακόμα κ στη τελευταία δοκιμασία αποχώρησης τι είπε στον Παυλιτο;
    Σίγουρα άφησες κόκκαλα μέσα.
    Ε υπάρχει κ ΘΕΟΣ.
    Τα θέλε κ τα πάθε.
    ΠΟΣΟΝ τουπε;
    Να μάθει υπάρχουν κ πολυ καλύτεροι της που αξίζουν πολύ περισσότερο.
    ΕΥΓΕ ΤΖΙΟΒΆΝΝΙ

  • Ξενιτιαδης Κωνσταντίνος    29.03.2021 04:18

    Έχω φάει στο μαγαζι του στην λαχανια γιατί εγώ εμένα δίπλα στο ΓΕΝΑΔΗ είχαμε κλείσει τραπέζι γιατί ήταν γεμάτο όλες της μέρες είχα ακούσει για το μαγαζί και πήγαμε πολύ καλός ο Τζοβάνι είμαι και εγώ του επαγγέλματος στον ίδιο κλάδο εμένα στην ροδο τριάντα χρόνια και τώρα έχω μαγαζί στην Γερμανία πειστευω ότι ο Τζιοβάνι θα είναι τέλειο με μαργαρίτα καλή επιτυχία Τζιοβάνι

Σχολιασμός άρθρου