Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χτες η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα Άννα Ζωάννου, για την δράση με τίτλο: «Children Circus Week».
Όπως υπογράμμισε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή της: «Ο Δήμος Ρόδου, θέλει να συμμετέχει ενεργά σε μια δράση που θα διοργανωθεί μετά το Πάσχα με μια ομάδα που θέλει να συμμετέχει στην παιδική εβδομάδα τσίρκου, όπως ονομάζεται. Εμείς θα στηρίξουμε την δράση».
Για το θέμα μίλησε και ο εθελοντής Αμερικανός κ. Σκοτ Φαίρ, ο οποίος είναι από την Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ και επισήμανε σε δηλώσεις του, ότι η προσπάθεια ξεκίνησε από το 1998: «Εμείς ξεκινήσαμε με μια ομάδα φίλων που ασχολούνται με ακροβατικά, ζογκλερικά κ.λπ. και πήγαμε πρώτα στο Κόσοβο, μόλις είχε τελειώσει ο πόλεμος. Πήγαμε εκεί 9 άτομα, χρηματοδοτήσαμε τα έξοδά μας και παίξαμε με τα παιδιά. Αποδείξαμε ότι τα παιχνίδια μπορούν να δημιουργήσουν γέφυρες ανάμεσα στους ανθρώπους. Γι αυτό και συνεχίζουμε την προσπάθεια με πανεπιστήμια, σε καταυλισμούς προσφύγων στην Γερμανία και αποφασίσαμε να έρθουμε και στην Ρόδο».
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Δήμος Ρόδου με το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά και την αρωγή της κα. Άννας Ζωάννου, αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό «Playground», το καλλιτεχνικό ντουέτο «Afairmix» και τη σχολή χορού «The Dance Project» συνδιοργανώνουν την παιδική εβδομάδα τσίρκου «Children Circus Week».
Πρόκειται για μία εβδομάδα μάθησης καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων για μαθητές Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης δημοτικού. Σκοπός η συνένωση και δημιουργική έκφραση παιδιών διαφορετικών κοινωνικών ομάδων, ευάλωτων και μη, μέσω της δημιουργικής ενασχόλησης.
Εθελοντές επαγγελματίες εκπαιδευτές από τέσσερις χώρες της Ευρώπης: Ολλανδία, Ιταλία, Γερμανία, Ελλάδα και από την Αμερική θα διδάξουν στα παιδιά χορό, μουσική, ακροβατικά και ζογκλερικά.
Η εκπαίδευση θα διαρκέσει πέντε ημέρες, από Λαμπρή Δευτέρα 9 έως Παρασκευή 13 Απριλίου. Οι πρόβες θα πραγματοποιούνται στην Σχολή χορού «The Dance Project» (Εθνικής Αντιστάσεως 79) από τις 11:00πμ έως 15:00. Τα παιδιά θα μπορούν προαιρετικά να συμμετάσχουν και σε καλλιτεχνικό εργαστήρι από τις 15:00 έως τις 16:00. Την έκτη ημέρα, Σάββατο 14 Απριλίου, θα δοθεί θεατρική παράσταση από τα παιδιά με τη στήριξη των εκπαιδευτών τους στην αίθουσα εκδηλώσεων στο πάρκο Ροδίνι. Καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων θα υπάρχει εποπτεία πέρα από τους εκπαιδευτικούς και από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, ενώ καθημερινά θα παρέχονται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μικρογεύματα.
Στα μαθήματα, που είναι δωρεάν, μπορεί να λάβει μέρος περιορισμένος αριθμός παιδιών, συνολικά 35 μαθητές, για το λόγο αυτό θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων συμμετοχής. Οι μαθητές θα προέρχονται από το γηγενή πληθυσμό (παιδιά τυπικής ανάπτυξης και παιδιά με αναπηρία), από Ρομά και πρόσφυγες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά τηλ 22410-44759 κα. Καραγιώργη Τσαμπίκα.
Ποιος είναι ο καλλιτεχνικός οργανισμός «Playground»
Το «Playground» είναι ένας Εθελοντικός Καλλιτεχνικός Οργανισμός με έδρα την Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Αποτελείται από 172 καλλιτέχνες διαφορετικών ειδικοτήτων και εθνικοτήτων. Σκοπός του είναι η καλλιτεχνική παιδεία και η καλλιέργεια της αδερφικότητας μεταξύ των διαφορετικών, ευάλωτων ή μη, κοινωνικών ομάδων. Όραμά του ένας κόσμος χωρίς διακρίσεις, όπου όλοι οι άνθρωποι θα έχουν ίσα δικαιώματα στη μάθηση, στη σίτιση καθώς και στη δημιουργική απασχόληση.
Ευγενικοί χορηγοί της πρωτοβουλίας είναι: Q, Μύγα καφέ, Οβελιστήριο Beris, Super Market Τσαμπίκος, Savviou Travel, Ink me Rhodes – μεταξοτυπίες, Κόζας Food Service και Φούρνος της γειτονιάς.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ