Ειδήσεις

Τον Ιούνιο η ημερομηνία λειτουργίας της «νέας» Thomas Cook

Η  ημερομηνία λειτουργίας της «νέας» Thomas Cook δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν τον Ιούνιο.

ΗFosun βρίσκεται σε συζητήσεις με προμηθευτές και ξενοδόχους, καθώς προετοιμάζεται να επαναφέρει την Thomas Cook, ως ταξιδιωτικό πράκτορα. Ο κινεζικός όμιλος που δραστηριοποιείται σε πλήθος τομέων και  μεγαλύτερος μέτοχος της Thomas Cook,  έχοντας κάνει ήδη κάποιες πρώτες συνομιλίες για την επαναλειτουργία της, ως ΟΤΑ, σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση στην CAA για άδεια. Πηγές αναφέρουν ότι 15 άτομα απασχολούνται στη νέα επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένων του πρώην επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού της Thomas Cook Group Alan French ως διευθύνoντα σύμβουλο, τον επικεφαλή πωλήσεων, ηλεκτρονικού εμπορίου και μάρκετινγκ, Phil Gardner, και τον αρμόδιο για τα χρηματοοικονομικά Raj Sharma.

Η Fosun Tourism Group, η οποία κατέχει επίσης το Club Med, απέκτησε το Νοέμβριο το brand, τις εφαρμογές και τα social media της Thomas Cook, για 11 εκατομμύρια λίρες. Η συμφωνία περιείχε τα brands ξενοδοχείων Casa Cook και Cook’s Club. Αναλυτής του κλάδου δήλωσε σχετικά: «Αν και ακόμη δεν έχει κοπάσει η «θύελλα» από την ξαφνική κατάρρευση της Thomas Cook στο Ηνωμένο Βασίλειο, το brand name της εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά «δυνατό», ιδιαίτερα στην Ασία. Είναι οικονομικότερο να επανασχεδιαστεί  και να αποκατασταθεί  η ισχυρή παρουσία μια εταιρείας  μέσα στην αγορά με τη φήμη της Thomas Cook, παρά να ξεκινήσει από το μηδέν. » Πηγές με γνώση των σχεδιασμών της Fosun, επισημαίνουν πως ο νέος tour operator έχει μεγάλες φιλοδοξίες, ευκαιρίες και χρήματα, αλλά η ομάδα θα πρέπει να τα «ξεκλειδώσει» με την πάροδο του χρόνου. «Θα πρέπει να κερδίσουν και να δικαιολογήσουν την επένδυση – αλλά, αν το κάνουν, βλέπω -το προσωπικό- να αυξάνεται ταχύτατα από 50 εργαζόμενους σε 100. Δεν μιλάμε επομένως για μια μικρή επιχείρηση. Ο όμιλος Fosun έχει μεγάλα σχέδια και είναι πρόθυμος να δημιουργήσει συνέργειες, στα διάφορα brand αναψυχής του, υπό την Thomas Cook».

Την περασμένη εβδομάδα, η Fosun διόρισε τον Guo Qing ως επικεφαλής του κέντρου διαχείρισης και ανάπτυξης τουριστικού προορισμού. Η ομάδα δημιούργησε μια «εταιρική πλατφόρμα life style», ένα κομμάτι της οποίας είναι η Thomas Cook Tourism (UK), μια εταιρεία που συστάθηκε τον Σεπτέμβριο. Eιδικός του κλάδου δήλωσε: «Δεν υπάρχει χώρος στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου για έναν ακόμη tour operator, οι Tui και Jet2holidays, καλύπτουν το κενό. Υπάρχει πιθανώς περιθώριο για ένα άλλο «On the Beach» και «Loveholidays», έναν online πράκτορα, που θα έχει άμεση επαφή με τον πελάτη».

Η  ημερομηνία λειτουργίας της «νέας» Thomas Cook δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν τον Ιούνιο.

πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου