Ειδήσεις

Επίθεση του Τσίπρα στον Ούγγρο Πρωθυπουργό για το μεταναστευτικό

Πυρά κατά του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην παρέμβασή του στο πάνελ «Σταθεροποιώντας τη Μεσόγειο», στο πλαίσιο του Φόρουμ του Νταβός.

Μιλώντας για το μεταναστευτικό, ο κ. Τσίπρας, ανέδειξε την αδυναμία που έχει επιδείξει έως τώρα στην αντιμετώπιση του προβλήματος, και στηλίτευσε παράλληλα μια νοοτροπία κατά την οποία τα προβλήματα κρύβονται κάτω από το χαλί. Απέναντι σε αυτά αντέτεινε ότι απαιτείται δυναμισμός στην αναζήτηση λύσεων και στη λήψη πρωτοβουλιών, σημείωσε ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό ή ιταλικό, αλλά ευρωπαϊκό, και έθεσε μετ’ επιτάσεως την αναγκαιότητα η ΕΕ να λάβει γενναίες αποφάσεις και να μην αντιμετωπίζονται τα προβλήματα α λα καρτ, αλλά με τους κανόνες, οι οποίοι και ισχύουν για όλους.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ουσιαστικά υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα παίρνουμε προοδευτικές και τολμηρές αποφάσεις για τον 21ο αιώνα και πως το ίδιο περιμένουμε και από την Ευρώπη. «Υπάρχουν δύο τρόποι να αντιμετωπίζει κανείς τα προβλήματα: Ο ένας τρόπος είναι να περιμένουμε και να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω απ’ το χαλί. Ο άλλος είναι να προσπαθούμε και να βρίσκουμε λύσεις, καμιά φορά με δυσκολίες, αλλά να παίρνουμε πρωτοβουλίες με δυναμισμό για να λύνουμε προβλήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτή είναι η δική του στρατηγική για την αντιμετώπιση των δυσκολιών στην Ελλάδα.

Με αφορμή τη συζήτηση για το μεταναστευτικό, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η ΕΕ χρειάζεται να λάβει γενναίες αποφάσεις και να καταλάβουν όλοι ότι η Ευρώπη δεν είναι α λα καρτ, ότι δεν είναι έτσι, αλλά ότι έχουμε κανόνες. «Στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης ο Σόιμπλε μάς έλεγε ότι “οι κανόνες είναι κανόνες”, pacta sunt servanta. Πρέπει να καταλάβει ο καλός μου φίλος, Βίκτορ Όρμπαν, ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό. Χρειαζόμαστε ενιαία ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική και πολιτική ασύλου, που πρέπει να εφαρμόζεται», είπε.

enikos.gr

Πηγή φωτό: Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Γιάννης Κολεσίδης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου