Την παραίτησή του από την προεδρία της ΕΠΟ υπέβαλε ο Γιώργος Σαρρής, ενώπιον του Δ.Σ. της ομοσπονδίας.

Έτσι επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας την Δευτέρα 22/12 και ήθελαν τον κ. Σαρρή να έχει λάβει την απόφαση να αποχωρήσει από την ΕΠΟ.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι την Τρίτη το πρωί, πριν την έναρξη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, πραγματοποιήθηκε προ-συγκέντρωση συμβούλων και συνεργατών του, προς τους οποίους ο πρόεδρος της ομοσπονδίας φέρεται να τους είπε: «Θα παραιτηθώ, δεν αντέχω άλλο, χάνω την υγεία μου, χάνω την αξιοπρέπειά μου, δεν μπορώ να βγάλω ούτε φορολογική ενημερότητα».

Επόμενο βήμα είναι να προκηρυχτούν εκλογές στην ομοσπονδία μέσα στο επόμενο μήνα, όμως ΜΟΝΟ για τη θέση του προέδρου, καθώς το υπόλοιπο Δ.Σ. συνεχίζει κανονικά τη θητεία του ως το 2016.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επισήμως υποψήφιοι διάδοχοι. Υπάρχει μόνο μια φημολογούμενη πρόθεση του Βασίλη Γκαγκάτση ο οποίος δεδομένα βρίσκεται σε επαφές με ορισμένες Ενώσεις, αλλά και η περίπτωση του Γιώργου Λυσσαρίδη που έχει δηλώσει πως ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί υπό προϋποθέσεις.

Η θητεία Σαρρή

Ως πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου, ο Γιώργος Σαρρής εξελέγη στην προεδρία της ΕΠΟ στις 6 Οκτωβρίου 2012 και διατήρησε το αξίωμά του για σχεδόν 27 μήνες. Η θητεία του έληγε το φθινόπωρο του 2016. Σε εκείνες τις εκλογές, είχε επικρατήσει του Βασίλη Γκαγκάτση με 37 ψήφους, έναντι 20 του αντιπάλου του.

Πριν ανέβει στον προεδρικό θώκο της ΕΠΟ και επί προεδρίας Σοφοκλή Πιλάβιου, ο κ. Σαρρής διετέλεσε πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας για ένα έτος (καλοκαίρι 2011 – καλοκαίρι 2012). Η θητεία του στην ΚΕΔ στιγματίστηκε από τις καταγγελίες για τους «στημένους πίνακες διαιτησίας» του Αυγούστου του 2012, που αποτέλεσαν αφορμή για εισαγγελική έρευνα και οδήγησαν στις πρόσφατες ποινικές διώξεις για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.

Γενικότερα, η θητεία του στιγματίστηκε από συνεχείς εμπλοκές με τη δικαιοσύνη: επί των ημερών του, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε 16 πρόσωπα για πιθανή ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, ποινικές διώξεις σε 31 πρόσωπα για την περίφημη κάρτας υγείας της ΕΠΟ, ποινική δίωξη μόνο στον ίδιο για παραβίαση εισαγγελικής εντολής στον τελικό του Κυπέλλου Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης, ενώ προκαταρκτική έρευνα πραγματοποιείται για την υπόθεση των πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων των ΠΑΕ.

Φυσικά, επί των ημερών του η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου έφτασε στους «16» του Μουντιάλ, αλλά λίγους μήνες αργότερα διαλύθηκε κυριολεκτικά από τους χειρισμούς και τις επιλογές του πρώην -πλέον- προέδρου της ΕΠΟ.

Σαρρής: «Γι’ αυτό παραιτήθηκα»

Λίγο μετά την παραίτησή του από την προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ο Γιώργος Σαρρής εξήγησε μέσω δηλώσεων του σε γνωστό αθλητικό ραδιόφωνο, τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του αυτή.

«Την απόφαση την πήρα την Παρασκευή. Πλέον δεν μπορώ να κυκλοφορώ στην Ελλάδα και όλα τα Σωματεία και οι Ενώσεις να λένε ότι φταίω εγώ που δεν πήραν τα ψίχουλα που αποφάσισε να δώσει ο υπουργός μετά από χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά ο τέως –πλέον- πρόεδρος της ΕΠΟ.

Ο κ.Σαρρής μιλώντας στον «αέρα» με τον Γιώργο Χελάκη έκανε γνωστό ότι οι εξελίξεις για την εκλογή του νέου προέδρου θα οριστούν από τον αναπληρωτή πρόεδρο, Γιώργο Βούρβαχη.

Επεσήμανε ότι τακτοποιήθηκε το ζήτημα της αποζημίωσης του Κλαούντιο Ρανιέρι. Αυτή ορίστηκε στις 500.000 ευρώ, ποσό το οποίο θα δοθεί σε δόσεις των 100.000 ευρώ αρχής γενομένης από τον Μάιο.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σκοπό –αυτή την στιγμή- να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, απαντώντας στις φήμες που τον ήθελαν να αποφασίζει να κατέβει υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενες Κοινοβουλευτικές Εκλογές εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΠΟ, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Σαρρής υπέβαλε την παραίτησή του, προέβη στην εξής δήλωση προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

«Μετά τις σημερινές εξελίξεις πιστεύω ότι δίνεται μια χρυσή ευκαιρία στην ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να εκταμιεύσει τα χρήματα των Ενώσεων και των σωματείων. Είναι κρίμα, ύστερα από τόσο χρόνια που έχουν να πάρουν έστω και αυτά τα “ψίχουλα”, να τα χάσουν με το πρόσχημα ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν είναι φορολογικά ενήμερη. Αυτό το διαψεύδω κατηγορηματικά και είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο πήρα αυτή την απόφαση».

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ