Τοπικές Ειδήσεις

Ανάσχεση εμβολιασμών λόγω προβλημάτων στο Κέντρο Υγείας Ρόδου

«Εμπλοκή» παρουσιάστηκε στην ομαλή πορεία των εμβολιασμών στη Ρόδο. Ενώ το τελευταίο διάστημα είχε αυξηθεί σημαντικά η συμμετοχή των πολιτών στην εμβολιαστική εκστρατεία, η αρνητική απάντηση της Πολιτικής Διοίκησης στο αίτημα για τη στελέχωση του εμβολιαστικού κέντρου Ρόδου με δύο οπλίτες, οι οποίοι θα εκτελούν χρέη «γραμματειακής υποστήριξης», περιπλέκει τον καθημερινό προγραμματισμό.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, σε ημερήσια βάση πραγματοποιούνται πάνω από 550 εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων. Λειτουργούν έξι εμβολιαστικές γραμμές και απασχολούνται από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο έξι εμβολιάστριες.
Η αίτηση της Διοίκησης του ΚΥ για τη συμβολή της 95 ΑΔΤΕ στην ομαλή διεξαγωγή των εμβολιασμών, απορρίφθηκε από την κεντρική στρατιωτική ηγεσία. Ως εκ τούτου, δεν δύνανται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι δύο οπλίτες, όπως ζητήθηκε.
Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν δύο εμβολιάστριες για να καταγράφουν το ιστορικό των πολιτών που προσέρχονται για να εμβολιαστούν, οπότε θα μειωθούν δύο εμβολιαστικές γραμμές. Αναγκαστικά, θα αναχαιτισθεί και η ανοδική πορεία των εμβολιασμών, πράγμα που δεν αποκλείεται να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και στους πολίτες, οι οποίοι σπεύδουν να κάνουν το εμβόλιο, ώστε να αποφύγουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ από χθες για τους ανεμβολίαστους.
Όπως είναι γνωστό, με στόχο τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας για τις γιορτές των Χριστουγέννων οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν εισέρχονται πλέον σε κλειστές αίθουσες, όπως κινηματογράφοι, θέατρα, μουσεία, γυμναστήρια, αίθουσες εκθέσεων και γήπεδα. Θα μπορούν ωστόσο να επισκέπτονται καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ), φαρμακεία και κομμωτήρια.
«Υπήρξε μεγάλη αύξηση στη συμμετοχή των πολιτών στην εμβολιαστική εκστρατεία έπειτα από την ανακοίνωση των νέων περιοριστικών μέτρων.
Περίπου 580 εμβολιασμοί πραγματοποιούνται καθημερινά στο Κέντρο Υγείας Ρόδου, από τους 220 που γίνονταν πριν λίγο καιρό.
Στο κέντρο μας λειτουργούν έξι εμβολιαστικές γραμμές με έξι εμβολιάστριες που εργάζονται από Δευτέρα έως Σάββατο πρωί και απόγευμα.
Και πέραν των εμβολιασμών, γίνονται παράλληλα και οι υπόλοιπες συνηθισμένες ιατρικές εξετάσεις και οι κατ’ οίκον επισκέψεις.
Ζητήσαμε λοιπόν ενίσχυση του κέντρου μας με δύο οπλίτες που θα εκτελούσαν χρέη γραμματειακής υποστήριξης και παρά την καλή πρόθεση της 95 ΑΔΤΕ, το αίτημα απορρίφθηκε από την κεντρική ηγεσία.
Αναγκαστικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε δύο εμβολιάστριες για να καταγράφουν το ιστορικό των πολιτών, πράγμα που θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν κατά δύο οι εμβολιαστικές γραμμές και να μειωθεί η αυξητική πορεία των εμβολιασμών», δήλωσε ο κ. Νίκος Παυλίδης, υπεύθυνος της επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ρόδου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Ρόδο έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 150.000 εμβολιασμοί. Πάνω από 83.000 άτομα έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και σχεδόν 8.500 πολίτες έχουν λάβει την τρίτη, αναμνηστική δόση.
Η Ρόδος, όπως δήλωσε ο κ. Παυλίδης, θα βρισκόταν πολύ κοντά στο κτίσιμο τείχους ανοσίας, εάν δεν είχε παρουσιαστεί το πρόβλημα της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου