Τοπικές Ειδήσεις

Δικογραφία εις βάρος σπείρας αθιγγάνων για την κλοπή καλωδίων ηλεκτροδότησης του φωτισμού της Ε.Ο. Ρόδου – Λίνδου

5 τουλάχιστον αθίγγανοι εμπλέκονται, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατόπιν έρευνας των επιτελών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου σε συνεργασία με αστυνομικούς του ΑΤ Αρχαγγέλου, σε σπείρα κλοπής καλωδίων ηλεκτροδότησης των στύλων ηλεκτροφωτισμού της εθνικής οδού Ρόδου-Λίνδου.
Η διαδικασία προσαγωγών τους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ η συμμετοχή τους έχει βεβαιωθεί κατόπιν ελέγχου σε βιντεοληπτικό υλικό που εξασφαλίστηκε τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις από τις 6 που καταγγέλθηκαν αρμοδίως από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Η προσαγωγή των εμπλεκόμενων είχε μάλιστα προγραμματιστεί ενωρίτερα πλην όμως ένα θλιβερό περιστατικό στην οικογένεια ενός εξ αυτών οδήγησε σε αναστολή.
Θυμίζουμε ότι έχει ήδη καταγραφεί κλοπή καλωδίων συνολικού μήκους 6 χιλιομέτρων και το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου που κατήγγειλε για ολιγωρία τις αρμόδιες αρχές.
Όπως τόνισε υφίστανται κάποια τμήματα του οδικού δικτύου τα οποία είναι σκοτεινά γιατί έκλεψαν τα καλώδια, την καλωδίωση, σε εθνική οδό και ανέφερε ότι το κλεμμένο υλικό έχει μήκος 6.260 μέτρα!
Πιο συγκεκριμένα, σε έλεγχο λειτουργίας του φωτισμού στο δίκτυο της εθνικής οδού Ρόδου Λίνδου, έργο το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, διαπιστώθηκε η μη λειτουργία του σε συγκεκριμένα τμήματα, λόγω κλοπής των καλωδίων ηλεκτροφωτισμού.
Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι έχουν αφαιρεθεί τα καλώδια στα παρακάτω σημεία:
1. Ε.Ο Ρόδου Λίνδου, στο ύψος του δρόμου προς παραλία Τσαμπίκα (100μ. καλώδια)
2. Ε.Ο. Ρόδου Λίνδου, από Αρχάγγελο (μετά το μοναστήρι Αγ. Θεοδώρων) προς Χαράκι (2.200μ)
3. Ε.Ο. Ρόδου Λίνδου, στον κυκλικό κόμβο Μασάρων (1.500 μ.)
4. Επαρχ. Οδός Χαράκι – Μαλώνα από τον κόμβο Χαράκι προς Μαλώνα (1200 μ.)
5. Ε.Ο. Ρόδου Λίνδου από Αρχάγγελο προς Χαράκι (600 μ.)
6. Ε.Ο. Ρόδου Λίνδου από γέφυρα Γαδουρά προς Κάλαθο (660 μ.)
Για τις ανωτέρω κλοπές έχουν κατατεθεί καταγγελίες στα αρμόδια Α.Τ. Αρχαγγέλου και Γενναδίου από τον εργολάβο του έργου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου