Εξαλλους έκανε τους Ροδίτες, η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΡ, με την οποία ενημερώνει για καθημερινές διακοπές νερού στις περιοχές Ροδίνι, Ανάληψη, Δασκάλους, Ροδοπούλα, Ασγούρου, Άγιοι Απόστολοι από 11:00π.μ. έως 14:00μ.μ. και από 24:00π.μ έως 06:00π.μ «στα πλαίσια της χρηστής διαχείρισης των αποθεμάτων του νερού» όπως λέει. Ζητά «την κατανόηση και την συνεργασία των πολιτών». Δεν ξέρω τι εννοεί η ΔΕΥΑΡ με τον όρο «συνεργασία» (να κλείνουν μαζί τις βάνες;). Οσον αφορά την κατανόηση, «χλωμό» το βλέπω,  αν κρίνει κανείς από τα σχόλια στο διαδίκτυο:  Ένα ποτ πουρί σχολίων, θα ήταν ενδιαφέρον για τους αρμοδίους- αυτούς που λένε πως ενδιαφέρονται για την καθημερινότητα των πολιτών, στο κοσμοπολίτικο νησί του 2017.

Ξεκινώντας, από αυτό του κ. Κώστα Ε. Σκανδαλίδη: «Ευελπιστώ πως η ανακοίνωση αυτή της ΔΕΥΑΡ είναι προβοκατόρικη ή ψευδής. Ως πολίτης μιας ευνομούμενης περιοχής υπέθεσα, ότι κυρίως στο πολυτιμότερο αγαθό, το νερό που η φύση μας έδωσε με απλοχεριά, είναι επιβεβλημένο να επικρατεί ισοπολιτεία και δικαιοσύνη απέναντι στους πολίτες, σε σχέση με τη διανομή του.  Με ποια λοιπόν κριτήρια αποφασίστηκαν αυτές οι περιοχές;  Δηλαδή: Ροδίνι, Ανάληψη, Δάσκαλοι, Ροδοπούλα, Ασγούρου, Άγιοι Απόστολοι. Μήπως είναι ατυχής η ανακοίνωση; Μήπως επειδή σ’ αυτές τις περιοχές δεν κατοικούν Δυτικοευρωπαίοι παρά μόνον κάτοικοι της Ανατολής; Έτσι ακριβώς είναι σαν να μου λέτε και δεν βρίσκω καμιά άλλη ερμηνεία. Άσε πια το ωράριο των διακοπών. Γράφουν από τις 11.00 ως τις 14.00 και τώρα είναι 18.00 και το μαρτύριο της σταγόνας εξακολουθεί. Μήπως εξέλιπε η λογική στη συγκεκριμένη δημοτική επιχείρηση;  Μήπως πρέπει να παρέμβει ο ίδιος ο Δήμαρχος; Τουλάχιστον για την αποκατάσταση της ισοπολιτείας και την επαναφορά στους πολίτες αυτής της πόλης και του νησιού του αισθήματος της ίσης μεταχείρισης και κατανομής των βαρών.  Βεβαίως και κατανοούμε το πρόβλημα με τη λειψυδρία. Όμως δεν μπορούμε να την επιλύσουμε, πυροβολώντας τις «εύκολες» περιοχές, λόγω απουσίας ξενοδοχείων και άρα ξένων επισκεπτών. Υπάρχουν και άλλες μη ξενοδοχειακές περιοχές που μπορούν να ισομοιρασθούν το πρόβλημα.  Έχω επιστρέψει από τις διακοπές μου στην Κω, την περασμένη Κυριακή και μέχρι σήμερα Τετάρτη, έχουμε βιώσει τρεις πολύωρες διακοπές. ‘Ελεος!  Φίλε Δήμαρχε, αγαπητέ Φώτη, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σου για την αποκατάσταση του αισθήματος της αδικίας και της άνισης μεταχείρισης ανάμεσα στους δημότες της πόλης και του νησιού. Και θέλω να είμαι βέβαιος, ότι θα παρέμβεις άμεσα.  Εκτός κι αν κάπου αστοχώ στις απόψεις μου και δεν ερμήνευσα ορθά την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΡ. Τότε, να ζητήσω και δημόσια συγνώμη. Με εκτίμηση Κώστας Ε. Σκανδαλίδης»

Και το ποτ-πουρί συνεχίζεται με σχόλια που συνοδεύουν την δημοσίευση της ανακοίνωσης: «Καμία κατανόηση! Φτάνει πια με τα ψέματα σας.»  Έλεος!»

Tον λογαριασμό φαντάζομαι θα τον στείλετε στην ώρα τoυ και με προθεσμία πληρωμής έτσι; Ε ρε βρεγμένη σανίδα (αλλά πως να την. βρέξουμε χωρίς νερό) που σας χρειάζεται.

«Νωρίς μας ενημερώσατε μετά από ένα μήνα διακοπές.»

«Ολο το βάρος θα το επωμιστούν 6 περιοχές; Καραγκιοζιλίκια!» «Ελεος 2 μέρες δεν έχουμε νερό Ερχεται για μισή ώρα και ξανά μετά απο 2 μέρες Απάνεμος Κοσκινού.»

“Μια ανακοίνωση βγάλανε και αυτή λάθος. Ροδίνι ώρα 16.22 νερό δεν έχουμε . Και στην τελική η Ρόδος μόνο από αυτές τις περιοχές αποτελείται;»

«Περιοχές ενός κατώτερου θεού. Ελεος κάθε μέρα δεν έχουμε νερό από της 15.00 μέχρι το πρωί»

«Εδώ το ψέμα πάει σύννεφο δεν χωράνε πια απλά λόγια σε αυτούς τους δήθεν κυρίους ! Εδώ στον Αρχάγγελο ενώ το νερό φεύγει από διαρροές στους δρόμους το υπόλοιπο χωριό είναι χωρίς νερό τι να πεις ! Και το δούλεμα πάει μια χαρά ότι τι μια φταίει το ένα την άλλη το άλλο»

«Προφανώς εννοούν ότι τις άλλες ώρες θα το κλείνουν και στην υπόλοιπη Ρόδο…Αλλιώς δεν εξηγείται.»

«Όταν ανακοινώνουμε ώρες διακοπών καλό είναι και να τις εφαρμόζουμε. Αυτή την ώρα, 4.20 δεν έχει νερό στο Ροδίνι. Λίγος σεβασμός στους καταναλωτές – πελάτες δεν βλάπτει.»

“Κάποτε πρέπει να μάθουμε πως νερό και άνετοι δρόμοι είναι πολιτισμός. Αν θέλετε πάρτε το ως ψυχαναλυτική εκδοχή του πολιτισμού. Προσωπικά, με προβληματίζουν και τα δύο ως μη ούσες εκδοχές.»

Υ.Γ. Απάντηση από τον Δήμαρχο Ρόδου, έλαβε στο e-mail του ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, μετά την δημοσίευση του σχολίου του στο fb . Την παραθέτουμε:

«..Δεν έχει να κάνει με «στοχοποίηση» μη τουριστικών περιοχών αλλά για αδυναμία ύδρευσης λόγω υψόμετρου και έλλειψης πίεσης και ποσότητας νερο…Τώρα πληροφορούμαι ότι αύριο υπογράφουν σύμβαση και ελπίζω σε μια βδομάδα να έρθει νερό από το Φράγμα. Παρόλα αυτά αύριο τελειώνει η ΔΕΥΑΡ τη σύνδεση 2 άλλων γεωτρήσεων από Καλυθιές στ’ Ασγούρου και πιστεύω να καλυφθεί η ανάγκη στην πόλη… Σ’ ευχαριστώ για την κατανόηση.»

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ