Τοπικές Ειδήσεις

ΠΑΜΕ Ρόδου: Χαιρετίζουμε τη συγκέντρωση των εργαζομένων στον τουρισμό!

Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ, χαιρετίζει τη μεγάλη κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εργαζομένων στον τουρισμό!

Είναι ένα ελπιδοφόρο πρώτο μήνυμα προς την κυβέρνηση και την εργοδοσία, ότι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, δε θα συμβιβαστούν με ένα πιάτο φαϊ. Αυτή η κινητοποίηση, πρέπει να είναι μόνο η αρχή ενός μεγάλου αγώνα για να μη φορτωθεί και η καινούρια κρίση στις πλάτες των εργαζομένων.

Όλες τις προηγούμενες μέρες, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, όργωσαν τα χωριά και τις γειτονιές της πόλης, με περιοδείες, ενημερωτικές συσκέψεις. Κουβέντιασαν με εργαζόμενους πολλοί από τους οποίους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Τα επιχειρησιακά Σωματεία στον τουρισμό, έκαναν κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις, ανέπτυξαν πολύμορφη δραστηριότητα καλώντας στη συγκέντρωση όλη την εβδομάδα.

Συνδικαλιστές εκλεγμένοι με ψηφοδέλτια του ΠΑΜΕ από άλλους κλάδους, έβαλαν το ζήτημα στα Σωματεία τους για να παρθούν αποφάσεις υποστήριξης και συμμετοχής.

Στον ίδιο το χώρο της συγκέντρωσης, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από τον κλάδο του τουρισμού, αντάμωσαν σε εγκάρδιο κλίμα με ξενοδοχοϋπάλληλους που είχαν πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια συναντηθεί μαζί τους στους αγώνες.

Η ηγεσία ΕΚΡ και Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων απαγόρευσαν ξετσίπωτα και με γελοία προσχήματα στους συνδικαλιστές των τριών επιχειρησιακών Σωματείων, συνδικαλιστές δοκιμασμένους στους αγώνες, στις πιέσεις και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, να μιλήσουν στη συγκέντρωση.

Όμως ο αποκλεισμός δεν τους πέρασε, εκφράστηκε η φωνή τους μέσα από τις ομιλίες αγωνιστών συνδικαλιστών άλλων κλάδων.

Στην ηγεσία του ΕΚΡ που είδε «θλιβερή μειοψηφία» (και κατά τα άλλα παλεύει για την ενότητα), συνιστούμε ν΄ αλλάξει γυαλιά και… ξυδάκι!

Μπροστά μας έχουμε καινούριους σταθμούς του αγώνα. Έχουμε την 25η Μάη που είναι η καταληκτική ημερομηνία για την επαναπρόσληψη των ξενοδοχοϋπαλλήλων στη Ρόδο, αλλά και η ημέρα που θα επιτραπεί η λειτουργία των επισιτιστικών καταστημάτων, όπου πολλοί εργαζόμενοι θα βρεθούν στον αέρα.

Έχουμε την 28η Μάη, την ημέρα πανελλαδικής δράσης στον επισιτισμό και τον τουρισμό.

Όλοι λοιπόν στη μάχη για να διασφαλίσουμε το εισόδημά μας, τα δικαιώματά μας.

Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανα! Να πληρώσει τώρα το κράτος και η εργοδοσία!

Ρόδος, 23 Μάη 2020

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • mbalourdos@tutanota.com    28.05.2020 10:00

    Φαντάζομαι ότι αναφέρεστε στον πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων που ανάλωσε το 1/3 της ομιλίας του να μας πει πόσο έχει «γλύψει» αυτή την περίοδο και Νεοδημοκράτες και ΠΑΣΟΚους και Συριζαίους. Όσους δηλαδή μας φόρτωσαν μνημόνια.

  • Γιώργος    24.05.2020 02:53

    Να τον χαιρετίζουν από μακριά .
    Οι αγώνες των Ξενοδοχοϋπαλλήλων
    Δεν έχουν κόμματα και χρώματα

Σχολιασμός άρθρου