Συνεντεύξεις

Εφη Χαραλαμποπούλου: «Το 14ο τακτικό συνέδριο της Ν.Δ. θα είναι μια μεγάλη γιορτή για την παράταξη»

«Ο λαός εμπιστεύεται τη σημερινή κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!». Αυτό δηλώνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στην «δημοκρατική» η πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δωδ/σου της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Έφη Χαραλαμπούλου, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο κόμμα και ενώ συνεχίζονται τα προσυνέδρια ανά την χώρα.
Επίσης, μιλάει για τις δημοσκοπήσεις, την πολυεπίπεδη κρίση που κλήθηκε να διαχειριστεί η κυβέρνηση ενώ για την δική μας περιοχή, υπογραμμίζει πως «Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά έργα τα οποία δεν προχώρησαν για πολλά χρόνια στα νησιά μας, αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη» -κάτι που οφείλεται στον διαρκή αγώνα των βουλευτών της παράταξης και στην καλή συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών με την Κυβέρνηση….

• Κυρία Χαραλαμποπούλου, γνωρίζουμε ότι συνεχίζονται τα προσυνέδρια της Νέας Δημοκρατίας. Είστε ικανοποιημένη από την εξέλιξη της διαδικασίας με δεδομένο πως τα προσυνέδρια είναι μια καλή ευκαιρία, μετά από πολύ καιρό λόγω της πανδημίας, να βρεθούν τα μέλη και να συζητήσουν δια ζώσης τα προβλήματα που απασχολούν την περιφέρεια, την νέα γενιά κ.λπ.;
Κυρία Ντόκου,
Ύστερα από ένα τόσο μεγάλο και δύσκολο χρονικό διάστημα που διανύσαμε, μη έχοντας τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε κομματικές συναθροίσεις και μετά την αναβολή που έλαβε το Συνέδριό μας τον Δεκέμβριο 2021, αποτελεί μεγάλη χαρά για όλα τα κομματικά στελέχη η διεξαγωγή των προσυνεδρίων στο κατώφλι της πραγματοποίησης του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Αθήνα στο τριήμερο 6-8 Μαΐου.
Το πρώτο προσυνέδριο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με δύο θεματικές ενότητες: 1) Καθημερινότητα πολιτών, μειώσεις φόρων, επενδύσεις και νέες δουλειές και 2) τα μεγάλα έργα υποδομής που αλλάζουν την εικόνα της χώρας.
Ακολούθησε το δεύτερο προσυνέδριο στο Ηράκλειο με θεματικές ενότητες:
1) Τουρισμός και ναυτιλία
2) Πρωτογενής τομέας παραγωγής.
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν τρεις προσυνεδριακές συζητήσεις στο Αιγάλεω, στο Χαλάνδρι και στη Νίκαια με θέματα που αφορούσαν στις μεταρρυθμίσεις, στο εκπαιδευτικό σύστημα, στην ψηφιακή επανάσταση και στην κοινωνική και πολιτική ισότητα, αντίστοιχα.
Είχαμε λοιπόν την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και εμείς διαδικτυακά ομιλίες και συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα προσυνέδρια του κόμματος, οι οποίες αφορούσαν σε καίρια ζητήματα, από τα οποία εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάσθηκαν εντατικά για την προετοιμασία και την επιτυχή έκβαση των προσυνεδρίων και των προσυνεδριακών συζητήσεων. Με την ευκαιρία δε αυτή, εύχομαι καλή δύναμη για την προετοιμασία του 14ου Τακτικού Συνεδρίου, το οποίο θα είναι μια μεγάλη γιορτή για την παράταξή μας και είμαι βέβαιη ότι θα στεφθεί και αυτό με μεγάλη επιτυχία.
• Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν ακόμη μπροστά την Νέα Δημοκρατία και μάλιστα με διαφορά από τα άλλα κόμματα. Σας ανησυχεί ποιο θα είναι δεύτερο κόμμα;
Ο λαός εμπιστεύεται τη σημερινή κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και πιστεύουμε ότι η διαφορά προβαδίσματος που διατηρείται και μετά σχεδόν τριετία από τις τελευταίες εκλογές, θα διατηρηθεί ή και θα μεγαλώνει, όσο πλησιάζουν οι εκλογές.
Η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμα που εξήγγειλε με επιτυχία, παρά τις γνωστές δυσκολίες λόγω της διετούς κρίσης της πανδημίας και φυσικά της τελευταίας που διανύουμε λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Συμπαρίσταται στις έκτακτες δυσκολίες του κόσμου με τον κατά το δυνατόν καλύτερο τρόπο, μακράν του λαϊκισμού και των μη υλοποιήσιμων υποσχέσεων.
Η Κυβέρνηση έχει την άποψη ότι μια σωστή αντιπολίτευση με σοβαρές παρατηρήσεις αλλά και σοβαρές προτάσεις συμβάλλει στην καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας. Αυτή άλλωστε είναι και η κατά το Σύνταγμα αποστολή της.

Είναι βέβαιο ότι με αυτά τα κριτήρια και όχι με λαϊκίστικες υποσχέσεις θα επιλέξει ο λαός μας τη σειρά του δεύτερου και του τρίτου κόμματος από τα σημερινά κόμματα.
Η Νέα Δημοκρατία, όπως πάντα, σέβεται την επιλογή του ελληνικού λαού, ώστε και κατά την επόμενη βέβαιη επανεκλογή της δεν παρακολουθεί τον διαγωνισμό των κομμάτων για τη δεύτερη θέση.
• Είναι γεγονός πως βρισκόμαστε απέναντι σε πολύεπίπεδη κρίση λόγω των διεθνών συγκυριών. Εκτιμάτε πως η Κυβέρνηση Μητσοτάκη διαχειρίζεται σωστά την κατάσταση; Έχει περιθώρια να δώσει περισσότερα;
Η κυβέρνηση κλήθηκε μέσα σε δυόμιση χρόνια να διαχειριστεί πρωτοφανείς και πολυεπίπεδες κρίσεις.
Ξεκινώντας με την κρίση στον Έβρο, η οποία αντιμετωπίστηκε έγκαιρα και με απόλυτη επιτυχία, ακολούθησε μία παγκόσμια υγειονομική κρίση, η οποία είχε πολύπλευρες συνέπειες.
Πρόκειται για ένα δυναμικό φαινόμενο, το οποίο απαιτούσε ανάλογη κάθε φορά αναπροσαρμογή των μέτρων προστασίας όχι μόνο για την υγεία, αλλά και για την οικονομία.
Ευτυχώς που η Κυβέρνηση αυτή λαμβάνει σωστές αποφάσεις, μακριά από φωνές απερίσκεπτης παροχολογίας και από την αρχή της πανδημίας λειτούργησε με σύνεση, και κατάφερε, δεδομένων των συνθηκών, να στηρίξει όλους τους Έλληνες. Διέθεσε περισσότερα από 43 δισεκατομμύρια ευρώ, καταφέρνοντας να διασώσει τον παραγωγικό ιστό της χώρας, παρέχοντας παράλληλα στήριξη στα νοικοκυριά και στους ευάλωτους συμπολίτες μας.
Η εισβολή όμως στην Ουκρανία προκάλεσε αναταράξεις και σοβαρές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και είμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα ακρίβειας.
Μέλημα της Κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει και αυτή την κρίση, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα εξωγενές κύμα ακρίβειας. Δεν πρόκειται δηλαδή για λανθασμένους χειρισμούς της Κυβέρνησης όσον αφορά στην εσωτερική διαχείριση στον τομέα της οικονομίας.
Το οικονομικό επιτελείο εργάζεται εντατικά ώστε να στηρίξει τους πολίτες, ιδιαίτερα βέβαια τους πιο αδύναμους, όσο διαρκεί αυτή η κρίση, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.
Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την αύξηση του κατώτατου μισθού από 1ης Μαΐου κατά 7,5 %, ή 50 ευρώ το μήνα και διαμορφώνεται σε 713 ευρώ το μήνα, από 663 ευρώ προηγουμένως. Οι σχεδόν 650.000 εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό θα κερδίσουν από έναν επιπλέον μισθό ετησίως.
Η αύξηση του κατώτατου μισθού για το 2022 είναι σωρευτικά 9,7%. Το ποσοστό αυτό υπερκαλύπτει την αύξηση του πληθωρισμού, ο οποίος τον Μάρτιο ήταν 8,9%.
Επιπλέον, η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι ένα μόνο από τα όπλα για τη στήριξη των εργαζομένων.
Η συνετή δημοσιονομική διαχείριση που έχει κάνει η Κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα για την εξαγγελία μέσα στον μήνα Απρίλιο σημαντικού πακέτου στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συνολική φορολογική πολιτική της Κυβέρνησης είχε ως άμεση θετική συνέπεια την υποχώρηση της ανεργίας από το 17,2 % το καλοκαίρι του 2019 στο 12,8 % τον Φεβρουάριο του 2022.
Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στους πολίτες για όσο διαρκεί και αυτή η κρίση, φροντίζοντας όμως να εξασφαλίζει εφεδρείες, διότι δε γνωρίζουμε τη χρονική διάρκεια της κρίσης αυτής.
• Κατά την άποψή σας, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δείξει μέχρι τώρα το ενδιαφέρον της για τα νησιά και την δική μας περιοχή; Βλέπουμε πάντως ότι προχωρούν αρκετά ‘βαλτωμένα’ έργα.
Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά έργα τα οποία δεν προχώρησαν για πολλά χρόνια στα νησιά μας, αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Αυτό έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε ότι αναφερόμαστε σε μία Κυβέρνηση η οποία δεν έχει σταματήσει να διαχειρίζεται κρίσεις, υλοποιώντας όμως παράλληλα το κυβερνητικό της πρόγραμμα.
Ο διαρκής αγώνας των βουλευτών της παράταξής μας και η καλή συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών με την Κυβέρνηση αποδίδουν καρπούς και αυτό αποδεικνύεται από τα κονδύλια που διατίθενται για την ανάπτυξη των νησιών μας, από την ικανοποίηση αιτημάτων τα οποία αποστέλλονται στα αρμόδια Υπουργεία και γενικότερα από τα αντανακλαστικά που επιδεικνύει η Κυβέρνηση στην επίλυση διαφόρων ζητημάτων.
Παράλληλα και εμείς ως Οργάνωση προσπαθούμε να εργαζόμαστε προς τον ίδιο σκοπό, συνομιλώντας με φορείς και πολίτες και διατυπώνοντας τις προτάσεις μας προς στην Κεντρική Διοίκηση.
Οι συχνές επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών στα νησιά μας και η εξαγγελία κάθε φορά έργων που αφορούν στην ανάπτυξή τους συνηγορεί στο ό,τι η Κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των νησιωτών και θα συνεχίσει, παρά τις δύσκολες συνθήκες που η χώρα μας βιώνει.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου