Ειδήσεις

Υπουργείο Δικαιοσύνης για άνοιγμα δικαστηρίων: Λάβαμε όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε σημερινή ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας εν όψει της επαναλειτουργίας των Πρωτοδικείων, Ειρηνοδικείων και άμισθων και έμμισθων Υποθηκοφυλακείων την 28η Απριλίου 2020.

Ειδικότερα, αναφορικά με τα Υποθηκοφυλακεία, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι έχει ήδη εγκρίνει τη σύναψη σχετικής σύμβασης με εταιρεία υπηρεσιών φύλαξης για την επιτήρηση των χώρων εντός και εκτός των άμισθων υποθηκοφυλακείων Νίκαιας, Μαραθώνα, Κορωπίου, Σπάτων, Παλαιού Φαλήρου, Αμαρουσίου, Λάρισας, Κομοτηνής, Βασιλικών Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς. Παράλληλα, τα ίδια μέτρα φύλαξης έχουν εγκριθεί και για τα έμμισθα Υποθηκοφυλακεία της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Τα μέτρα αυτά αποσκοπούν στην αποφυγή συνωστισμού του συναλλασσόμενου κοινού, λόγω του κορωνοϊού, για χρονικό διάστημα ενός μήνα, αρχόμενου από 27/4/2020, και για τις εργάσιμες ημέρες (από Δευτέρα ως και Παρασκευή) και για τις ώρες από 9:00 έως 14:00.

Σχετικά με τη διάθεση υλικού ατομικής προστασίας, η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης για τον κορωνοϊό που λειτουργεί στο υπουργείο σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, έχει ήδη διαθέσει μέσα ατομικής προστασίας σε όλα τα έμμισθα Υποθηκοφυλακεία.

Ακόμη, έχει διατεθεί υγειονομικό υλικό σε όλες τις εφετειακές περιφέρειες της χώρας προκειμένου με ευθύνη τους να κατανεμηθεί στα Ειρηνοδικεία, τα Πρωτοδικεία και τα Εφετεία της περιφέρειάς τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου