Ο τουρισμός έβγαλε την Ελλάδα από την οικονομική κρίση και παραμένει πρώτη προτεραιότητα αλλά και ελπίδα όλων για την αντιμετώπιση και της οικονομικής κρίσης του κορωνοϊού.
Παρότι παγκοσμίως όλοι επικροτούν τους χειρισμούς της κυβέρνησης και θεωρούν ότι η άριστη εικόνα διαχείρισης της πανδημίας που εκπέμπει διεθνώς η χώρα αποτελεί παρακαταθήκη για την επανάκαμψη του τουρισμού, μερίδα επαγγελματιών του κλάδου στη Ρόδο, εκπέμπει αρνητικά μηνύματα και περιορίζεται στην «διαφήμιση» της μιζέριας και των κινδύνων όταν θα πρέπει όλοι να εργάζονται συστηματικά για την ανάκαμψη και την επόμενη ημέρα.
Την άποψη αυτή, που έχει μακρόπνοη στόχευση, εκφράζει με δηλώσεις του στην «δημοκρατική» ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ζητώντας συστράτευση από το σύνολο των επαγγελματιών του νησιού.
«Σε αυτή την μάχη κανείς δεν πρέπει να λιποτακτήσει. Στη Ρόδο πρέπει να ανοίξει το σύνολο των καταλυμάτων και των καταστημάτων. Οσοι θέλουν να πουλήσουν τις επιχειρήσεις τους να το κάνουν αλλά δεν θα πρέπει να επικοινωνούν την μιζέρια. Ο προορισμός και πρέπει και θα φορέσει τα καλά του και την φετινή τουριστική περίοδο» τόνισε ο δήμαρχος Ρόδου προσθέτοντας ότι «Ο προγραμματισμός των επιχειρηματιών θα πρέπει να έχει 10 ετή ορίζοντα.
Σε ένα business plan δεν μπορείς να έχεις μόνο επιτυχίες αλλά να ετοιμάζεσαι και για αποτυχίες.
Δεν μπορεί πάντα να υπάρχουν λιακάδες θα υπάρξουν και καταιγίδες. Δεν θα πρέπει να μιλάμε για μια αποτυχημένη χρονιά αλλά να ετοιμαστούμε και να επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα για όλους.
Τώρα που διακυβεύεται η ζωή του νησιού θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ένα καράβι δεν σώζεται σε καταιγίδα με 3 άτομα πλήρωμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ρόδου εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την προοπτική του νησιού και ταυτόχρονα την αποφασιστικότητά του να στηθεί ο τουρισμός της Ρόδου σε νέες στέρεες βάσεις.
Είναι γνωστό ότι το κύριο στοιχείο που θα επηρεάσει την επιλογή τουριστικών προορισμών στους ταξιδιώτες, είναι η ασφάλεια και τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται ώστε να μην κινδυνέψει η υγεία τους.
Προς αυτή την κατεύθυνση η δημοτική αρχή εργάζεται συστηματικά προκειμένου να υλοποιήσει μέτρα και να αναλάβει δράσεις για την εμπέδωση του συγκεκριμένου αισθήματος στους ταξιδιώτες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ