Τοπικές Ειδήσεις

Χωλαίνει η καθαριότητα με ευθύνη των δημοτών και των επιχειρηματιών

Πάνω από 50 πρόστιμα έχει επιβάλει η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Ρόδου μέχρι τώρα, λόγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης που επικρατεί από την πλευρά των δημοτών και των επαγγελματιών σε θέματα τήρησης του κανονισμού για την αποκομιδή των απορριμμάτων!
Αυτό ανακοίνωσε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις που έκανε χτες στους δημοσιογράφους, ο κ. Νίκος Καραμαρίτης, αντιδήμαρχος Επιχειρησιακής Λειτουργίας και Καθημερινότητας του Πολίτη. Όπως ανέφερε, αρκετοί δημότες σε διάφορες κοινότητες, επιμένουν να αδιαφορούν και να μην τηρούν τις νόμιμες διαδικασίες με συνέπεια να επιβαρύνουν και να ρυπαίνουν το περιβάλλον με την ρίψη απορριμμάτων, ογκωδών υλικών, στρωμάτων, επίπλων και κλαδιών μέσα σε κάδους απορριμμάτων:
«Πιστεύω πως όλοι οι συμπολίτες μας έχουν προσέξει ότι η εικόνα της καθαριότητας έχει βελτιωθεί αισθητά στο τελευταίο διάστημα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι την φετινή τουριστική περίοδο δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα. Εμείς ετοιμαζόμαστε παράλληλα με τον ιδιώτη για να αντιμετωπίσουμε τις όποιες ανάγκες. Αυτό που ζητάμε από τον κόσμο, από τους δημότες, τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες, που έχουν επιχειρήσεις, είναι να τηρούν τον κανονισμό σχετικά με την ρίψη των απορριμμάτων. Βλέπουμε συνεχώς μέσα στους πράσινους κάδους, τεράστιες κούτες (ολόκληρες χωρίς να έχουν σπάσει όπως οφείλουν). Αυτό επιφέρει πρόστιμο της τάξης των 300 ευρώ. Ξεκαθαρίζω ότι από εδώ και στο εξής, δεν προτίθεμαι να κάνω χάρες σε κανέναν! Θα επιβάλλονται πρόστιμα σύμφωνα με τον κανονισμό. Δεν μπορεί να κάνουμε όλοι μας τέτοια μεγάλη προσπάθεια, τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι συνδημότες μας και ορισμένοι ασυνείδητοι να επιμένουν να αδιαφορούν. Πετάνε στρώματα, έπιπλα, κλαδιά κ.λπ. χωρίς να μας έχουν ειδοποιήσει. Υπάρχουν τηλέφωνα επικοινωνίας στην Διεύθυνση Καθαριότητας όπου μπορούν να κλείνουν ραντεβού για να περνούν τα οχήματα και να συγκεντρώνουν τα ογκώδη υλικά. Το έχω ξαναπεί: όλα μπορούν να διευθετηθούν.
Έχουμε δώσει στη δημοσιότητα τα τηλέφωνα με τα οποία οι δημότες σε όλο το νησί, μπορούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες μας και να κλείνουν ραντεβού».
Όπως ανέφερε, ο αντιδήμαρχος, απαγορεύεται ρητά η ρίψη κλαδιών, μέσα στους κάδους απορριμμάτων. «Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, αλλά αν μας καλέσουν θα έρθουμε να τα πάρουμε κι εφόσον τα έχουν κάνει δεμάτια. Όλοι έχουμε ευθύνη και όλοι πρέπει να βοηθήσουμε. Απευθύνω έκκληση για πολλοστή φορά και στους επαγγελματίες της εστίασης. Απαιτείται συνεργασία και συνεννόηση για μια Ρόδο ανθρώπινη, καθαρή και ανταγωνιστική με άλλες πόλεις ανά την χώρα».
Ερωτηθείς σχετικά με τον διαγωνισμό για την Καθαριότητα, ο κ. Καραμαρίτης εμφανίσθηκε αισιόδοξος:
«Ο διαγωνισμός θα ξαναγίνει. Εάν προσφύγουμε στο ΣτΕ θα καθυστερήσουμε. Πιστεύω πως πρέπει να πάμε σε νέο διαγωνισμό που θα διαχωρίσει την Καθαριότητα από το Πράσινο. Προς το παρόν, θα πορευτούμε με τις δύο επτάμηνες συμβάσεις με τον ιδιώτη και θα δούμε μετά τον προσεχή Οκτώβριο οπότε θα υπάρξει και ανάδοχος. Είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά…», κατέληξε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου