Πολιτιστικά

Η συμβολή των Δωδεκανησίων στην Εθνεγερσία του 1821-Διάλεξη του συγγραφέα Ν. Κωνσταντινίδη

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων Ρόδου “Κολλέγιο Ρόδου ”, προκειμένου να τιμήσει την επέτειο ενός εμβληματικού γεγονότος που έγινε η αφετηρία για τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους και τη διαμόρφωση της εθνικής μας κοινωνίας,οργανώνει σημαντική διαδικτυακή εκδήλωση με ομιλητή τον εξαίρετο και διακεκριμμένο Συγγραφέα Νίκο Κωνσταντινίδη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου, και Διευθυντή ΕΦΚΑ Ρόδου, την Τετάρτη 24 Μαρτίου και ώρα 12.00.

Ο Συγγραφέας κος Κωνσταντινίδης πέραν της αναφοράς στη σημασία της Επανάστασης των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας θα εστιάσει την ομιλία του στα γεγονότα τα οποία συναπαρτίζουν και οριοθετούν τη συμβολή των Δωδεκανησίων στην Εθνεγερσία με στόχο να αναδείξει πτυχές του αγώνα που δεν είναι ευρύτερα τόσο γνωστές όπως το “Ολοκαύτωμα της Κάσου” Δωδεκανήσιους αγωνιστές κ.α.

Γιατί οπως αναφέρει η διακεκριμμένη καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννησου ,στο ΒΗΜΑ 21/3

(sic)“ Οι Επέτειοι δεν αφορούν αποκλειστικά στο παρελθόν, ενσωματώνουν το παρελθόν στο παρόν, με στόχο να το κληροδοτήσουν στο μέλλον.Να τιμήσουμε , να εορτάσουμε αλλά και να αναστοχαστούμε γύρω από το 1821 και τις αλήθειες του, προσβλέποντας σε όσα θέλουμε και μπορούμε συλλογικά να κάνουμε στο μέλλον”.

Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν διαδικτυακά δια μέσου προγράμματος που χειρίζεται και οργανώνει το Τμήμα Πληροφορικής, μαθητές όλων των βαθμίδων , εκπαιδευτικοί και γονείς.

Η Δκεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον εξαίρετο Ευπατρίδη Συγγραφέα κο Νίκο Κωνσταντινίδη για την τιμητική αποδοχή της πρόσκλησης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου