Από την Ε.Α.Σ.  Σ.Ε.Γ.Α.Σ.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ προκηρύσσονται οι Διασυλλογικοί Αγώνες Παμπαίδων – Παγκορασίδων  Β΄. Οι αγώνες θα διεξαχθούν την ΕΑΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ και περιλαμβάνουν δύο αγώνες ΄΄Πολυάθλων’’ με την μορφή Τριάθλου. Αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες:

Α) ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Στους αγώνες έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα σωματεία της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ με απεριόριστο αριθμό αθλητών – αθλητριών από  κάθε σωματείο, με την προϋπόθεση φυσικά ότι για τους συμμετέχοντες αθλητές – αθλήτριες έχει εκδοθεί δελτίο αθλητικής ιδιότητας από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Β) ΕΤΗ  ΓΕΝΝΗΣΗΣ:

Συμμετέχουν ΜΟΝΟ οι αθλητές – αθλήτριες που έχουν γεννηθεί τα έτη 2005 – 2006.

Γ)ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΕΑΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ:

1)Περιλαμβάνει ΔΥΟ αγώνες  «ΠΟΛΥΑΘΛΩΝ».

2)Ημερομηνίες διεξαγωγής και τόποι διεξαγωγής:

Α΄ Αγώνας: 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ (ΟΜΙΛΟΣ ΡΟΔΟΥ  – ΣΥΜΗΣ)  ΡΟΔΟΣ  ΜΕ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 9:30

31 ΜΑΡΤΙΟΥ (ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΡΟΥ – ΠΑΤΜΟΥ) ΠΑΤΜΟΣ- ΛΕΡΟΣ

31ΜΑΡΤΙΟΥ(ΟΜΙΛΟΣ ΚΩ – ΚΑΛΥΜΝΟΥ) ΚΩΣ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ

Β΄ Αγώνας: 19 ΜΑΪΟΥ (ΟΜΙΛΟΣ ΡΟΔΟΥ  – ΣΥΜΗΣ)  ΡΟΔΟΣ  ΜΕ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 9:30

19 ΜΑΙΟΥ(ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΡΟΥ – ΠΑΤΜΟΥ) ΛΕΡΟΣ – ΠΑΤΜΟΣ

14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ(ΟΜΙΛΟΣ ΚΩ – ΚΑΛΥΜΝΟΥ) ΚΩΣ –  ΚΑΛΥΜΝΟΣ

3) ► Στον καθ’ ένα από τους δύο αγώνες της εαρινής περιόδου, οι αθλητές–τριες αγωνίζονται σε τρία (3) διαφορετικά αγωνίσματα:

Ένα δρόμο, ένα άλμα και μία ρίψη.

►Α΄  ΑΓΩΝΑΣ :

Περιλαμβάνει ΕΝΑΝ αγώνα «ΠΟΛΥΑΘΛΟ», για κάθε κατηγορία ΠΠ – ΠΚ Β΄.

ΠΟΛΥΑΘΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β΄:

► 60 ή 1.000 μ. (Οι αθλητές επιλέγουν να αγωνιστούν σε ένα από τα δύο αγωνίσματα)

►ΜΗΚΟΣ

►ΜΠΑΛΑΚΙ

ΠΟΛΥΑΘΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β΄:

► 60 ΕΜΠΟΔΙΑ ή 1.000 μ. (Οι αθλήτριες επιλέγουν να αγωνιστούν σε ένα από τα δύο αγωνίσματα)

►ΥΨΟΣ

►ΣΦΑΙΡΑ

►Β΄ ΑΓΩΝΑΣ:

Περιλαμβάνει ΕΝΑΝ αγώνα «ΠΟΛΥΑΘΛΟ», για κάθε κατηγορία ΠΠ – ΠΚ Β΄.

ΠΟΛΥΑΘΛΟ  ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β΄:

► 60 ΕΜΠΟΔΙΑ ή 1.000 μ. (Οι αθλητές επιλέγουν να αγωνιστούν σε ένα από τα δύο αγωνίσματα)

►ΥΨΟΣ

► ΣΦΑΙΡΑ

ΠΟΛΥΑΘΛΟ  ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β΄:

► 60 ή 1.000 μ. (Οι αθλήτριες επιλέγουν να αγωνιστούν σε ένα από τα δύο αγωνίσματα)

►ΜΗΚΟΣ

► ΜΠΑΛΑΚΙ

Δ)  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

► Α΄ ΑΓΩΝΑΣ  (Αγώνες Ε.Α.Σ.):

ΠΟΛΥΑΘΛΑ  ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β΄

Βαθμολογείται – αξιολογείται το κάθε σωματείο σύμφωνα με τα παρακάτω:

Με  ΠΕΝΤΕ (5) βαθμούς, εάν συμμετέχει με  5 – 9 αθλητές – τριες συνολικά.

Με  ΔΕΚΑ (10) βαθμούς, εάν συμμετέχει  με 10 – 14  αθλητές – τριες συνολικά.

Με ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ (15) βαθμούς, εάν συμμετέχει με 15 τουλάχιστον αθλητές – τριες συνολικά.

► Β΄ ΑΓΩΝΑΣ  (Αγώνες Ε.Α.Σ):

ΠΟΛΥΑΘΛΑ  ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β΄

Βαθμολογείται – αξιολογείται το κάθε σωματείο σύμφωνα με τα παρακάτω:

Με  ΠΕΝΤΕ (5) βαθμούς, εάν συμμετέχει με  5 – 9 αθλητές – τριες συνολικά.

Με ΔΕΚΑ (10) βαθμούς, εάν συμμετέχει με 10 – 14  αθλητές – τριες συνολικά.

Με ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ (15) βαθμούς, εάν συμμετέχει με 15 τουλάχιστον αθλητές – τριες συνολικά.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΠ –ΠΚ Β΄ (ΕΑΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ) ΕΙΝΑΙ:

Α΄  ΑΓΩΝΑΣ:  15  Βαθμοί   (ΠΟΛΥΑΘΛΑ)

Β΄  ΑΓΩΝΑΣ:  15  Βαθμοί (ΠΟΛΥΑΘΛΑ)

ΣΥΝΟΛΟ= 30 Βαθμοί

Ε) ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΘΛΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΑΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ:

1) ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ-ΚΑΤΑΤΑΞΗ

– Βραβεύονται οι ΕΞΙ πρώτοι νικητές και νικήτριες της συνολικής ατομικής κατάταξης σε κάθε κατηγορία ΠΠ και ΠΚ Β΄.

– Μία κατάταξη και απονομή για τους ΠΠ Β΄ και μία κατάταξη και απονομή για τις ΠΚ Β΄.

2) ΟΜΑΔΙΚΗ  ΒΡΑΒΕΥΣΗ –ΚΑΤΑΤΑΞΗ

– Καθιερώνεται αγωνιστική βαθμολογία ομαδικής κατάταξης και ομαδική απονομή επάθλων για κάθε κατηγορία, αφού τα ΠΟΛΥΑΘΛΑ σε αυτές τις ηλικίες αντιμετωπίζονται και ως ομαδικό αγώνισμα.

– Μία ομαδική κατάταξη και απονομή για τους ΠΠ Β΄ και μία ομαδική κατάταξη και απονομή για τις ΠΚ Β΄.

– Για να βαθμολογηθεί (αγωνιστική βαθμολογία) ένα σωματείο και να υπολογιστεί στην ομαδική κατάταξη και απονομή των επάθλων, πρέπει να έχει πέντε (5) τουλάχιστον αθλητές ή αθλήτριες στην τελική κατάταξη της αντίστοιχης  κατηγορίας.

– Για τον υπολογισμό της συνολικής αγωνιστικής  βαθμολογίας κάθε σωματείου (με την προϋπόθεση ότι έχει τουλάχιστον 5 αθλητές ή αθλήτριες στην τελική κατάταξη) προστίθενται οι βαθμοί επίδοσης των δέκα (10)  καλύτερων αθλητών και αθλητριών του σε κάθε κατηγορία.

– Σύμφωνα με την παραπάνω συνολική βαθμολογία γίνεται η κατάταξη των σωματείων και η απονομή των επάθλων στα ΕΞΙ  πρώτα σωματεία για κάθε κατηγορία.

π.χ. Έχει  στην τελική κατάταξη  4 ΠΠ Β΄ = Δεν  βαθμολογείται.

Έχει στην τελική κατάταξη 5 ΠΠ Β΄ και 3 ΠΚ Β΄= Προστίθενται οι βαθμοί των 5 αθλητών και το σύνολο τους αποτελεί  την αγωνιστική βαθμολογία του σωματείου στους ΠΠ Β΄. Στις ΠΚ Β΄ δεν βαθμολογείται, αφού δεν έχει 5 τουλάχιστον αθλήτριες.

Έχει στην τελική κατάταξη 9 ΠΠ Β΄= Προστίθενται οι βαθμοί των 9 αθλητών και το σύνολο τους αποτελεί την αγωνιστική βαθμολογία του σωματείου στους ΠΠ Β΄.

Έχει στην τελική κατάταξη 10 ΠΠ Β΄= Προστίθενται οι βαθμοί των 10 αθλητών και το σύνολο τους αποτελεί την αγωνιστική βαθμολογία του σωματείου στους ΠΠ Β΄.

Έχει στην τελική κατάταξη 15 ΠΚ Β΄ και 3 ΠΠ Β΄= Προστίθενται οι βαθμοί των 10 ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ αθλητριών και το σύνολο τους αποτελεί την αγωνιστική βαθμολογία του σωματείου στις ΠΚ Β΄. Στους ΠΠ Β΄ δεν βαθμολογείται, αφού δεν έχει 5 τουλάχιστον αθλητές.

– Η αγωνιστική βαθμολογία υπολογίζεται μόνο για την κατάταξη των σωματείων και την ομαδική απονομή των επάθλων. Δεν έχει σχέση με την αξιολόγηση των σωματείων, για την οποία αναφέρονται σχετικά στο κεφ. Δ, σελίδα 3.

 

ΣΤ) ΤΕΧΝΙΚΕΣ  ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ:

α) ) Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τις γενικές και ειδικές προκηρύξεις 2018 του Σ.Ε.Γ.Α.Σ

►ΣΤΟΥΣ  ΑΓΩΝΕΣ  ΔΕΝ ΘΑ  ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ  ΕΞΟΔΑ  ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ.

Ζ) ΔΗΛΩΣΕΙΣ   ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι  δηλώσεις  συμμετοχής  των  αθλητών – τριών  ΓΙΑ ΤΟΝ Α΄ ΑΓΩΝΑ θα  υποβάλλονται στο email [email protected] το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 28 Μαρτίου και ώρα 22:00. ΓΙΑ ΤΟΝ Β΄ ΑΓΩΝΑ ΙΣΧΥΕΙ 3 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΠΑΛΙ ΣΤΗΣ 22:00. Μετά  την  παρέλευση  των συγκεκριμένων προθεσμιών  δεν θα  επιτρέπεται  καμία αλλαγή  και  για  κανένα  λόγο. Οι  αθλητές – τριες  πρέπει  να  οριστικοποιούν  τη συμμετοχή  τους  με αυτοπρόσωπη  παρουσία  στη  γραμματεία  των  αγώνων 45΄  λεπτά  πριν από τη  διεξαγωγή  του πρώτου κατά σειρά αγωνίσματός  τους.

Στις  δηλώσεις  συμμετοχής  των  συλλόγων  προς  τους  οργανωτές, πρέπει να  αναφέρεται για κάθε αθλητή –τρια: τα αγωνίσματα που θα συμμετέχει, το  ονοματεπώνυμο, το  έτος  γέννησης και ο  αριθμός  δελτίου εγγραφής  στον Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Τις  δηλώσεις  πρέπει  να  υπογράφουν  ο Πρόεδρος  και  ο Γεν. Γραμ- ματέας του  σωματείου.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων πρέπει να έχουν μαζί τους τα αθλητικά δελτία των αθλητών – τριών (σφραγισμένα από τον ιατρό όπως ο νόμος ορίζει) για να τα παραδώσουν στη γραμματεία των αγώνων.

Σε  αντίθετη  περίπτωση, ΔΕΝ ΘΑ  ΓΙΝΕΤΑΙ  ΔΕΚΤΗ  Η  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των  αθλητών – τριών  του  σωματείου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Για τη συμμετοχή στους διασυλλογικούς αγώνες απαιτείται υποβολή δήλωσης  συμμετοχής με την οποία το σωματείο δηλώνει ανεπιφύλακτα ότι αποδέχεται τους όρους της Γενικής και Ειδικής Προκήρυξης του πρωταθλήματος και την εφαρμογή των κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Η) ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ-ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ:

1) Οι οργανωτές  είναι υποχρεωμένοι να διασφαλίσουν κάθε τρόπο την παροχή ιατρικής φροντίδας κατά την διάρκεια των αγώνων. Γι’ αυτό πέρα από την παρουσία γιατρού θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ καθ’ όλη την διάρκεια διεξαγωγής των αγωνισμάτων.

– Τα δελτία των αθλητών – τριών πρέπει να έχουν θεωρηθεί από ιατρό σύμφωνα με το νόμο 2725, άρθρο 33, παραγ. 9. Υπεύθυνοι για την τήρηση αυτής της υποχρέωσης είναι οι εκπρόσωποι των σωματείων.

– Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα ελέγχουν τα δελτία των αγωνιζομένων και δεν θα καταχωρούν στα πινάκια κανένα αθλητή του οποίου το δελτίο δεν είναι θεωρημένο ιατρικώς, σύμφωνα με όσα αναφέρονται παραπάνω.

2) Για κάθε άλλο θέμα που δεν αναφέρεται στην παρούσα προκήρυξη (ύψη και αποστάσεις εμποδίων, βάρη ριπτικών οργάνων κ.λ.π.) ισχύουν όλα όσα αναφέρονται στη ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2018 του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Θ) ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και τα ΣΩΜΑΤΕΙΑ, πρέπει να έχουν στις πρώτες προτεραιότητές τους τη διοργάνωση κάθε χρόνο, ενός ή και περισσοτέρων αγώνων ΠΠ-ΠΚ Β΄, ιδιαίτερα τη φθινοπωρινή περίοδο και το χρονικό διάστημα από 1 Σεπτεμβρίου μέχρι 30 Οκτωβρίου.

1) Οι κυρίαρχοι στόχοι αυτών των αγώνων είναι:

– Η παροχή αγωνιστικών κινήτρων στους νεαρούς αθλητές των σωματείων μας. – Η επέκταση της αγωνιστικής περιόδου μέχρι τον Οκτώβριο

– Η επάνοδος στα στάδια και στα σωματεία των νεαρών αθλητών μετά τις καλοκαιρινές  διακοπές.

– Η προσέλκυση νέων παιδιών στον κλασικό αθλητισμό, ιδιαίτερα με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

– Η καταγραφή των αγωνιστικών δυνατοτήτων των νεαρών αθλητών και η ένταξη τους στα αντίστοιχα αγωνιστικά τμήματα και στις ακαδημίες των σωματείων.

2) Συμμετέχουν όλα τα σωματεία  του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. με απεριόριστο αριθμό αθλητών – τριών το κάθε σωματείο, μέσα από ένα πλαίσιο διεξαγωγής  που καθορίζουν οι τοπικοί διοργανωτές:  Ε.Α.Σ. και σωματεία.

3) Οι οργανωτές  είναι υποχρεωμένοι να διασφαλίσουν κάθε τρόπο την παροχή ιατρικής φροντίδας στους αθλητές – τριες κατά την διάρκεια των αγώνων.

– Τα δελτία των αθλητών – τριών πρέπει να έχουν θεωρηθεί από ιατρό σύμφωνα με το νόμο 2725, άρθρο 33, παραγ. 9. Υπεύθυνοι για την τήρηση αυτής της υποχρέωσης είναι οι εκπρόσωποι των σωματείων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ