Να εισχωρήσει περισσότερο στον χώρο των ξενοδοχείων θα επιχειρήσει στα επόμενα χρόνια η Airbnb, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που παρουσίασε ο πρόεδρος και συνιδρυτής της εταιρείας, Μπράιαν Τσέσκι.

Δέκα χρόνια μετά τη δημιουργία του Airbnb, της πλατφόρμας που έγινε γνωστή για την ενοικίαση επιπλωμένων τουριστικών καταλυμάτων μεταξύ ιδιωτών, η εταιρεία θα επεκταθεί σε πιο επαγγελματικά καταλύματα, όπως ορισμένα ξενοδοχεία.

Πριν από 10 χρόνια «η ιδέα άνθρωποι να μπορούν να διαμένουν σε σπίτια αγνώστων θεωρείτο τρελή. Σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι το κάνουν αυτό κάθε βράδυ. Ωστόσο εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε πολύ πιο μακριά (…) έτσι ώστε σε 10 χρόνια, περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι ετησίως να επωφελούνται από την εμπειρία Airbnb» δήλωσε ο Μπράιαν Τσέσκι.

Έτσι, ο όμιλος θα προσφέρει κυρίως νέες κατηγορίες αναζήτησης καταλυμάτων, όπως σπίτια ιδιωτών που διαθέτουν δωμάτια φιλοξενίας και πρόγευμα (Bed and Breakfast, B&B), boutique ξενοδοχεία (μικρά, με προσεγμένη διακόσμηση και με λίγες δεκάδες δωμάτια τα οποία τις περισσότερες φορές είναι ανεξάρτητα), κάτι που αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους επαγγελματίες.

Η Airbnb ανακοίνωσε επίσης καινοτομίες, όπως «πολυτελείς» κατοικίες ή καταλύματα «Plus», που έχουν εξακριβωθεί επί τόπου από την Airbnb για την ποιότητά τους και τις ανέσεις που προσφέρουν, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Για να διευκολύνεται η έρευνα, θα είναι επίσης δυνατή η αναζήτηση καταλύματος σε συνάρτηση με νέα κριτήρια: οικογένεια, εργασία, ταξίδι του μέλιτος, γκρουπ κλπ..

Με τις καινοτομίες αυτές η Airbnb εισχωρεί λίγο περισσότερο στο χώρο των ξενοδοχείων, παρ’ ότι ο πρόεδρός της συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η επιχείρηση υποδέχεται τα μικρά παραδοσιακά ξενοδοχεία, αλλά όχι «μαζικές ξενοδοχειακές μονάδες».

Η Airbnb με έδρα της το Σαν Φρανσίσκο «προτείνει 4,5 εκατ. καταλύματα σε 81.000 πόλεις. Σε δέκα χρόνια, αυτοί που διέθεσαν τα σπίτια τους στην Airbnb κέρδισαν 41 δις. δολάρια και οι πελάτες διέμειναν σε ένα κατάλυμα Airbnb περισσότερο από 300 εκατομμύρια φορές» αναφέρει η πλατφόρμα.

Ενώ το όνομα της Airbnb ακουγόταν συχνά πυκνά για την ένταξή του στο αμερικανικό χρηματιστήριο φέτος, ο Μπράιαν Τσέσκι δήλωσε στις αρχές Φεβρουαρίου ότι το θέμα δεν εξετάζεται επί του παρόντος.

reporter.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ