Ειδήσεις

Αυξάνει το ενδιαφέρον επιχειρηματιών για υπαγωγή στον Επενδυτικό Νόμο

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί μέχρι σήμερα για υπαγωγή επιχειρηματιών στον Επενδυτικό Νόμο. Η επιδότηση και η προοπτική μιας σχετικά πιο απλής διαδικασίας εκταμίευσής της, έχει παρακινήσει τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες να ζητήσουν βοήθεια από τοπικά γραφεία συμβουλευτικής. Ο ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι τις 30 Απριλίου να υποβάλουν τα επενδυτικά τους σχέδια προκειμένου να συμπεριληφθούν στην πρώτη περίοδο αξιολογήσεων που ξεκινάει το Μάιο.

Υπενθυμίζεται ότι αιτήσεις υπαγωγής στο νόμο υποβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ωστόσο η αξιολόγησή τους γίνεται δύο φορές το έτος, μια από το Μάιο και μία από το Νοέμβριο. Οι αιτήσεις που θα υποβληθούν έως 30 Απριλίου 2014 θα αξιολογηθούν από το Μάιο του 2014, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος.
Μπορούν να ενισχυθούν επενδυτικά σχέδια στους τομείς της Μεταποίησης, του Τουρισμού, των ΑΠΕ των Logistics, κ.α. με τη μορφή επιδότησης, φοροαπαλλαγών ή / και leasing με ποσοστά που φτάνουν το 60% του προϋπολογισμού.

Το μέγεθος των ενισχύσεων κυμαίνεται από 15% έως 60%, ανάλογα με το μέγεθος της αιτούσας επιχείρησης, το είδος και την περιοχή εγκατάστασης της επένδυσης και το ύψος του αιτούμενου προϋπολογισμού. Η Ελληνική Επικράτεια έχει διαχωριστεί σε τρεις γεωγραφικές ζώνες, όπως καθορίζονται από τον Εγκεκριμένο Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων (ισχύς Χάρτη από 1-1-2007 έως 31-12-2013), οι οποίες κατά κύριο λόγο διαφοροποιούν το ποσοστό της ενίσχυσης.
Επιπλέον, προβλέπεται προκαταβολή έως το 100% της επιδότησης για τα επενδυτικά σχέδια που θα εγκριθούν μέσω του Επενδυτικού Νόμου, ως το τέλος του έτους 2014.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου