Ειδήσεις

Στην 11η «TRAVEL TURKEY» συμμετείχε η Ρόδος-Αισιοδοξία για την παράταση του πιλοτικού προγράμματος από Τουρκία

Σημαντικές επαφές είχαν στη γειτονική Τουρκία στο πλαίσιο συμμετοχής της Ρόδου στην τουριστική έκθεση «Travel Turkey Σμύρνης», οι αντιδήμαρχοι Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου και Πολιτισμού & Μεσαιωνικής Πόλης Τέρης Χατζηιωάννου. Η Ρόδος συμμετείχε για τρίτη φορά στη μεγαλύτερη έκθεση της Νοτιοανατολικής Μεσογείου (7-10 Δεκεμβρίου) με τουρκόφωνο διαφημιστικό υλικό, που έγινε ανάρπαστο από τους επαγγελματίες και τους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης οι αντιδήμαρχοι συναντήθηκαν με την Πρόξενο της Σμύρνης, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορείς και επαγγελματικές ενώσεις με σκοπό τη διεύρυνση των προοπτικών της Ρόδου και τη συνεργασία σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού, αλλά και την αύξηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από την Τουρκία προς τη Ρόδο για το 2018.

Πιο συγκεκριμένα συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης Aziz Kocaoglu, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητήριου Σμύρνης Ekrem Demirtas, τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ της TURSAB (Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Σμύρνης) Ismail Karadeveci και Αli Hepsen, τον Δήμαρχο Βodrum Mehmet Kocadon, τον εκπρόσωπο του Εμπορικού Επιμελητήριου Βodrum κ. Toros Demirdöven, τον Αντιδήμαρχο Μαρμαρίς Ismet Oner και τον Γενικό Γραμματέα Sedan Kirt, την Αντιπρόεδρο του Ελληνο-Τουρκικού Επιμελητήριου Βορείου Ελλάδος Sema Aydin, τον εκπρόσωπο της εταιρείας Yesil Marmaris Lines Murat Tugay και τον επιχειρηματία της Easy Gulets Elmas Paksoy.

Ιδιαίτερη συζήτηση είχαν στο περίπτερο του Tatil Rodos.com με τον ιδιοκτήτη κ. Murat Zeytunlu, καθώς η εταιρεία του παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη στην τουρκική αγορά, διπλασιάζοντας τους γείτονες που επισκέπτονται τη Ρόδο και τα νησιά μας. Στις επαφές χρέη μεταφραστή είχαν αναλάβει ο κ. Γιώργος Ασλανίδης και ο εκδότης κ. Μάνος Σταυριανός.

Το ελληνικό Προξενείο της Σμύρνης, επισκέφτηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Μεσαιωνικής Πόλης κ. Χατζηιωάννου, όπου είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί από την Γενική Πρόξενο κα Αργυρώ Παπούλια για τη διαδικασία έκδοσης θεωρήσεων (visas) και τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική αρχή για την ανανέωση του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης στις πύλες εισόδου των νησιών του Ανατολικού και Βόρειου Αιγαίου. Ο κ. Χατζηιωάννου ενημέρωσε την Πρόξενο για την πρωτοβουλία του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου προς τον Επίτροπο κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη διευθέτηση του ζητήματος.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που συμβάλαμε κι εμείς, τα στελέχη του Γενικού Προξενείου Σμύρνης, με 61.000 θεωρήσεις (visas) στην κατεύθυνση ανάπτυξης του τουριστικού ρεύματος των γειτόνων Τούρκων στα ελληνικά νησιά. Υπάρχουν ακόμη μεγάλα περιθώρια για τη βελτίωση όλων των δεικτών» ανέφερε η κα Παπούλια.

«Με την πρωτοβουλία του δημάρχου κ. Χατζηδιάκου προς τον Επίτροπο κ. Αβραμόπουλο, αλλά και τις προσπάθειες της Προξένου, είμαι βέβαιος ότι εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου θα έχουμε ευχάριστα νέα παράτασης του προγράμματος. Το πρόγραμμα κρίνεται επιτυχημένο κι αυτό οφείλεται και στην επαγγελματικότητα που χαρακτηρίζει την κα Παπούλια, καθώς και τα στελέχη του Προξενείου της Σμύρνης» τόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Χατζηιωάννου.

Σημειώνεται ότι το πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης θεωρήσεων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Ρόδος, Σύμη και Καστελόριζο)  εφαρμόζεται  τα τελευταία χρόνια με διάρκεια ισχύος από την 1η Απριλίου έως και την 30η Σεπτεμβρίου. Η διαδικασία αφορά όλους τους κατόχους ταξιδιωτικών εγγράφων οι οποίοι υπάγονται στην υποχρέωση κατοχής θεώρησης, ευρίσκονται νόμιμα στην Τουρκία και οι οποίοι μετακινούνται απ’ ευθείας από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

«Η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα, μια τεράστια αγορά, που μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα στο ροδιακό τουρισμό, παρά τα προβλήματα που είχε τα τελευταία χρόνια. Είχαμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε με συναδέλφους μας και να προγραμματίσουμε τη φιλοξενία δημοσιογράφων από τις δυο πλευρές, καθώς και πολιτιστικών εκδηλώσεων για το προσεχές καλοκαίρι» τονίζει η κα Μ. Χατζηλαζάρου. Να σημειωθεί ότι στην 11η έκθεση “Travel Turkey Ismir” από την Ελλάδα- εκτός της Ρόδου- συμμετείχαν η Σάμος και η Χίος. Η Τravel Turkey στεγάζεται στο Fuar, έναν από τους μεγαλύτερους εκθεσιακούς χώρους της Ευρώπης που βρίσκεται περίπου 20 χιλ. από την πόλη της Σμύρνης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου