Ειδήσεις

ΣΕΤΕ: Θετικές οι προοπτικές για την πορεία του ελληνικού τουρισμού

Οι μακροοικονομικές συνθήκες που επικρατούν στις βασικές αγορές-πηγές εισερχόμενου τουρισμού στη χώρα μας, δημιουργούν θετικές προοπτικές για την πορεία του ελληνικού τουρισμού το επόμενο διάστημα. Αυτό προκύπτει με βάση τα αποτελέσματα της περιοδικής μελέτης «Ελληνικός Τουρισμός – Εξελίξεις και Προοπτικές», που διεξήγαγε το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ.

Σύμφωνα με την ΕΕ και το ΔΝΤ, το Παγκόσμιο ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 3,7% (έναντι 3,6% το 2017), των ΗΠΑ κατά 2,5% (2,3%), της ΕΕ-28 κατά 2,1% (2,3%) και της Κίνας κατά 6,5% (6,8%).

Θετική προοπτική εμφανίζουν και οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές μας με θετική μεταβολή του ΑΕΠ για το 2018: Γερμανία +2,1%, Γαλλία +1,7%, Ιταλία +1,5%, Βρετανία +1,3%. Σημαντική θετική μεταβολή του ΑΕΠ αναμένεται να έχουν και οι γειτονικές Βουλγαρία με +3,8% και Τουρκία με +4,0% που αποτελούν πολύ σημαντικές αγορές για τις βόρειες Περιφέρειες της χώρας.

Παράλληλα, οι επιχειρηματικές και καταναλωτικές προσδοκίες έχουν βελτιωθεί λόγω του διαφαινόμενου σημαντικού περιορισμού των κινδύνων κάποιας κρίσης στην επόμενη 5ετία.

Παρ’ όλα αυτά εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικές μακροοικονομικές ανισορροπίες μεταξύ χωρών με μεγάλα πλεονάσματα από την μια πλευρά και μεγάλα ελλείμματα από την άλλη, καθώς και εντός του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ολη η μελέτη ΕΔΩ

.Διαβάστε περισσότερα στο money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου