ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Δυστυχώς αυτή τη στιγμή το Κοινοβούλιο βρωμάει»

news room 5 λεπτά ανάγνωση
νικητιαδης

Απο­τρό­παιο φαι­νό­μενο, ντρο­πια­στικό  για το πολι­τικό σύστημα χαρα­κτή­ρισε μιλώ­ντας σήμερα στον Sky ο υφυ­πουρ­γός πολι­τι­σμού του­ρι­σμού Γ. Νικη­τιά­δης το γαϊ­τα­νάκι των καταγ­γε­λιών περί από­πει­ρας χρη­μα­τι­σμού βου­λευ­τών για την εκλογή ΠτΔ. Ο κ. Νικη­τιά­δης υπο­στή­ριξε ότι το Κοι­νο­βού­λιο βρωμάει και κάλεσε τους βου­λευ­τές και τα κόμματα να σταθούν στο ύψος των περι­στά­σεων.

Ερω­τη­θείς από τον Sky για τα δημο­σιεύ­ματα που τον θέλουν να ακο­λου­θεί τον Γιώργο Παπαν­δρέου στην περί­πτωση που ο πρώην πρω­θυ­πουρ­γός προ­χω­ρή­σει στην ίδρυση νέου κόμ­μα­τος, ο κ. Νικη­τιά­δης έκανε λόγο για ευσε­βείς πόθους ορι­σμέ­νων υπο­στη­ρί­ζο­ντας πως στην παρούσα φάση προέχει η ενότητα του ΠΑΣΟΚ και προς αυτή την κατεύ­θυνση θα κινηθεί και ο ίδιος. “Παρα­μένω μέλος του ΠΑΣΟΚ και θα αγω­νι­στώ για την ενότητα του χώρου” ξεκα­θά­ρισε ο κ. Νικη­τιά­δης δηλώ­νο­ντας ότι η μόνη νηφάλια φωνή σήμερα στο πολι­τικό σκηνικό είναι το ΠΑΣΟΚ και θα πρέπει όλοι να το στη­ρί­ξουν, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νου και του Γιώργου Παπαν­δρέου.

«Δυστυ­χώς αυτή τη στιγμή το Κοι­νο­βού­λιο βρωμάει»

Πρέπει κ. Φώτη και είχα σκοπό, να κάνω μια δήλωση που ενδε­χο­μέ­νως να την κάνω αύριο, ότι τα όσα συμ­βαί­νουν το τελευ­ταίο διά­στημα με αφορμή την  εκλογή του Προ­έ­δρου της  Δημο­κρα­τίας ανα­δει­κνύ­ουν ένα σκηνικό για το οποίο θα έπρεπε όλοι να αισθα­νό­μα­στε πάρα πολύ άσχημα, για να μην πω ότι θα έπρεπε να έχουμε ενοχές για ένα πολι­τικό σύστημα με τον τρόπο που έχει δια­μορ­φω­θεί.  Δυστυ­χώς αυτή τη στιγμή το Κοι­νο­βού­λιο βρωμάει. Ό,τι γίνεται αυτή τη στιγμή είναι πρω­το­φα­νές. Να ξεκι­νή­σουμε από κάποια κυρία Ξου­λί­δου που μέσα από το δια­δί­κτυο από το  facebook κάποιος επε­δί­ωκε να τη λαδώσει για να ψηφίσει τον Πρόεδρο της δημο­κρα­τίας. Φθάσαμε τώρα να κάνουμε πρω­τα­γω­νι­στές του Λαζό­που­λους και τους Χαϊ­κά­λη­δες και τους Απο­στο­λό­που­λους σε αυτό το απο­τρό­παιο φαι­νό­μενο που παρα­κο­λου­θούμε, ένα φαι­νό­μενο που πραγ­μα­τικά  απο­τε­λεί ντροπή για το πολι­τικό μας σύστημα.

 

«Να ενι­σχυ­θεί η νηφάλια φωνή του ΠΑΣΟΚ»

Φοβάμαι ότι τα πολι­τικά κόμματα δεν στέ­κο­νται στο ύψος των περι­στά­σεων . Είναι μια κατά­σταση πάρα πολύ άσχημη. Τραβάει ο καθένας το σχοινί . Υπάρχει παντε­λής έλλειψη μιας στοι­χειώ­δους συναί­νε­σης και συνεν­νό­η­σης. Είναι μια απο­γοη­τευ­τική κατά­σταση και νομίζω ότι  όποιες νηφά­λιες φωνές υπάρ­χουν, όποιες φωνές ήρεμες που μπορούν να ανα­πέμ­ψουν μια σοφία αυτές θα πρέπει να ενι­σχυ­θούν και τολμώ να πω ότι σήμερα μια μονα­δική φωνή που ακού­γε­ται πιο ήρεμα με νηφάλιο τρόπο και επι­διώ­κει να βρει συναι­νε­τι­κές λύσεις είναι η πολι­τική φωνή που εκφρά­ζε­ται από το ΠΑΣΟΚ.

 

«Είναι η χει­ρό­τερη κοι­νο­βου­λευ­τική περί­ο­δος που έχω ζήσει»

Εγώ προ­σω­πι­κώς δεν έχω ζήσει χει­ρό­τερη κοι­νο­βου­λευ­τική στιγμή και περίοδο. Θυμάμαι μικρός  τα γεγο­νότα της απο­στα­σίας που μπο­ρού­σαν κάπου  να αντι­στοι­χη­θούν με παρό­μοια φαι­νό­μενα, αλλά δεν τα είχα ζήσει, ήμουν μικρό παιδί. Σήμερα πλέον που έχω εισβάλ­λει στον πολι­τική ζωή με το δικό μου τρόπο και μπορώ να την παρα­κο­λουθώ  και από μέσα και από έξω, βλέπω τα πράγ­ματα κα μένω άφωνος . Μου είναι αδια­νό­ητο να παρα­κο­λου­θήσω τους ρυθμούς με τους οποίους εξε­λίσ­σε­ται το πολι­τικό σκηνικό.   Ο καθένας σηκώ­νε­ται και κάνει καταγ­γε­λίες δεν απο­δει­κνύ­ο­νται , επα­να­λαμ­βά­νο­νται, πολι­τι­κοί αρχηγοί  σηκώ­θη­καν και απεί­λη­σαν ότι θα είναι απο­στά­τες όσοι δεν ψηφί­σουν  ή ψηφί­σουν , προει­δο­ποι­ή­σεις κτλ. Είναι πραγ­μα­τικά μια πολύ άσχημη κατά­σταση και επα­να­λαμ­βάνω ότι είναι απα­ραί­τητο κάθε ήρεμη φωνή που μπορεί  να δώσει ένα πολι­τικό λόγο συναί­νε­σης και συνέ­νω­σης αυτή τη στιγμή πρέπει να  ενι­σχυ­θεί.

 

«Όλα αυτά είναι βρωμερά φαι­νό­μενα»

Δεν είναι ξέρετε μόνο οι υπο­θέ­σεις Ξου­λί­δου και Χαϊκάλη είναι και  ότι επε­δί­ω­ξαν ακόμη και ανθρώ­πους που ψηφί­ζουν υπέρ του κ. Δήμα  να τους χαρα­κτη­ρί­σουν αργυ­ρώ­νη­τους , ανθρώ­πους έντι­μους  που σε όλη την πολι­τική τους ζωή επέ­δει­ξαν μια εντι­μό­τητα και το να σηκώ­νε­ται κάποιος και να τους κατη­γο­ρεί , όλα αυτά είναι βρωμερά φαι­νό­μενα. Και σε αυτά τα βρωμερά φαι­νό­μενα βλέπω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που αντέ­δρασε με ένταση και έβαλε κάποιες προ­ο­πτι­κές και κατήγ­γειλε κάποιες κατα­στά­σεις.

 

«Προέχει η ενότητα στο ΠΑΣΟΚ»

 

Ερω­τη­θείς από τον Sky  για τα δημο­σιεύ­ματα που τον θέλουν να ακο­λου­θεί τον Γιώργο Παπαν­δρέου  στην περί­πτωση που ο πρώην πρω­θυ­πουρ­γός προ­χω­ρή­σει στην ίδρυση νέου κόμ­μα­τος, ο κ. Νικη­τιά­δης απά­ντησε:

Κοι­τάξτε εγώ είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ ήμουν υφυ­πουρ­γός συγκυ­βερ­νή­σεως του ΠΑΣΟΚ και παρα­μένω μέλος του κόμ­μα­τος, και  ο καθένας μπορεί να εκφρά­ζει δικούς του ευσε­βείς πόθους. Άκουσα κι εγώ και μου ζητή­θηκε να σχο­λιάσω και δηλώ­σεις βου­λευ­τών, οι οποίοι δήλωναν ότι άκουσαν και πλη­ρο­φο­ρή­θη­καν ότι εγώ θα στηρίξω την ενδε­χό­μενη κίνηση του Γ. Παπαν­δρέου για την ίδρυση νέου κόμ­μα­τος.

Για μένα αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι η ενότητα του ΠΑΣΟΚ και θέλω να πιστεύω ότι και ο Γιώργος Παπαν­δρέου θα αγω­νι­στεί προς αυτή την κατεύ­θυνση και εγώ αν έχω την ευκαι­ρία να τον συνα­ντήσω αυτό το μήνυμα θα του μετα­φέρω ότι μπροστά σε αυτή τη βρωμιά που βγαίνει από την πολι­τική ζωή του τόπου χρειά­ζο­νται ενω­μέ­νες και νηφά­λιες φωνές κι ελπίζω ότι ο Γιώργος Παπαν­δρέου θα είναι σε αυτή την κατεύ­θυνση και θα ήταν αστείο να δηλώνω εγώ ότι υπο­στη­ρίζω μία κίνηση που δεν έχει δηλωθεί εδώ και δεν έχει εκφρα­στεί.

Υποθέτω ότι ο κ. Παπαν­δρέου έκανε  μια δήλωση , τη γνωστή μακρο­σκελή δήλωση που έκανε  με αφορμή την ανα­κοί­νωση της επί­σπευ­σης της προ­ε­δρι­κής εκλογής επειδή πρέπει να εξέλαβε ότι κάποιοι θέλουν να σπρώ­ξουν τα πράγ­ματα σε εκλογές ντε και καλά. Μόνο έτσι μπορώ να ερμη­νεύσω την τοπο­θέ­τησή του και μπροστά σε αυτή την κατά­σταση και έβγαινε από ένα εξαι­ρε­τικό κείμενο που έδωσε στη δημο­σιό­τητα ότι δεν μπορεί την ώρα που περι­μέ­νουμε να τελειώ­σουνε τα μνη­μό­νια και να βγούμε στις αγορές να βρι­σκό­μα­στε ξανά στην ίδια κατά­σταση.

 

«Η κατά­σταση προ­κα­λεί σιχα­μάρα και οδηγεί τον κόσμο στις Χρυσές Αυγές»

 

Ο κόσμος έχει στραγ­γα­λι­στεί οικο­νο­μικά. Είναι δυνατόν  να μην βρί­σκουμε το πολι­τικό στίγμα που απαι­τεί­ται για να προ­χω­ρή­σουμε ; Γιατί πολι­τικό είναι τελικά το πρό­βλημα και όχι οικο­νο­μικό. Και το πολι­τικό πρό­βλημα δεν είμαστε ικανοί να το λύσουμε, διότι οι πολι­τι­κοί μας είναι κατώ­τε­ροι των περι­στά­σεων.

Σιχα­μάρα προ­κα­λεί όλη αυτή η κατά­σταση στον κόσμο και έτσι οδη­γούμε τον κόσμο να βγάζει απω­θη­μένα και να μας λέει για Χρυσές Αυγές κτλ. Δεν είναι φασί­στας ο ελλη­νι­κός λαός. Είναι προ­φα­νές . Είχαμε  το φαι­νό­μενο της Χρυσής Αυγής και ευτυχώς οι εγκλη­μα­τίες βρί­σκο­νται στη φυλακή και έχουμε τώρα εμείς ένα πολι­τικό σκηνικό τέτοιο που θα έρθει στο τέλος να πει ότι δεν δου­λεύει καλά το πολι­τικό σύστημα. Μα το πολι­τικό σύστημα και η δημο­κρα­τία πάντα βρίσκει διε­ξό­δους δεν μπορεί να μην βρει τώρα. Εγώ βλέπω ο πρω­θυ­πουρ­γός έκανε μια πρόταση μια προ­σπά­θεια, δεν μπορεί  τα κόμματα να είναι τόσο απόλυτα και αρνη­τικά. Εκλογές δεν θέλανε; Είπε εκλογές στο τέλος του 2015. Ας έρθουν να πουν «Όχι, θα κάνεις κύριε τον Ιούνιο του 2015». Τίποτε, από­λυ­τος αρνη­τι­σμός. Αυτό δεν είναι κατά­σταση που μπορεί να οδη­γή­σει τη χώρα σε διέξοδο.

Εχουμε τερά­στιες ευθύνες δεν μπορεί να ψηφί­ζουμε με το προ­σω­πικό πολι­τικό συμ­φέ­ρον του καθενός.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.