Ρεπορτάζ

Μέλη του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ασκληπειού κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος

Η κατηγορία της παράβασης καθήκοντος από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και άπαξ τελούμενη, αποδίδεται σε κλητήριο θέσπισμα της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου σε 4 μέλη της δημοτικής κοινότητας Ασκληπειού, που παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου.
Κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ό,τι στο Ασκληπιείο Ρόδου, έχοντας την ιδιότητα του υπαλλήλου, από κοινού και με πρόθεση, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος οι τρεις πρώτοι, και άπαξ η τέταρτη, παρέβησαν τα καθήκοντα της υπηρεσίας τους προκειμένου να προσπορίσουν σε άλλον παράνομο όφελος και για να βλάψουν το κράτος.
Ειδικότερα φέρονται την 30η Δεκεμβρίου 2015, άπαντες οι κατηγορούμενοι με την ιδιότητά τους ως μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ασκληπιείου, αρμόδιοι σύμφωνα με τη διάταξη του αρθ.83§1 περ.α’ και β’ ν.3852/2010, όπως αυτή ίσχυε προ του ν.4555/2018, για την προέγκριση και έγκριση χορήγησης αδειών ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και για τη χορήγηση άδειας μουσικών οργάνων για τα καταστήματα αυτά, προέβησαν αρχικά στην λήψη της υπ’αρ.1/2016 απόφασης, με την οποία χορηγήθηκε προέγκριση για την ίδρυση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε ημεδαπό, μολονότι το οίκημα στο οποίο θα στεγαζόταν η επιχείρηση μαζικής εστίασης και αναψυχής (εστιατόριο, μπάρ, υπαίθριο μπαρ) ήταν αυθαίρετο και μάλιστα καταλάμβανε εν μέρει δημόσιο κτήμα, με αποτέλεσμα να μην πληρούνται οι προϋποθέσεις νόμιμης ίδρυσης και λειτουργίας της ανωτέρω επιχείρησης, όπως αυτές ορίζονταν στο ”άρθρο 5 της τότε ισχύουσας ΥΙγ/Γ.Π/οικ.96967/12 (ήδη Υ1γ/ΓΠ/οικ.47829/17).
Εν συνεχεία, την 1η Ιουνίου 2016, οι τρεις πρώτοι κατηγορούμενοι, παρέστησαν ως μέλη του ανωτέρω Συμβουλίου της Δ.Κ. Ασκληπιείου και, σε συνέχεια της προγενέστερης απόφασης προέγκρισης, προέβήσαν στην έγκριση άδειας λειτουργίας της επιχείρησης με ομόφωνη απόφασή τους, παρότι το οίκημα στο οποίο στεγαζόταν ήταν αυθαίρετο και μάλιστα καταλάμβανε εν μέρει δημόσιο κτήμα.
Τέλος, την 8η Ιουλίου 2016, οι τρεις πρώτοι κατηγορούμενοι παρέστησαν ως μέλη του ανωτέρω Συμβουλίου της Δ.Κ Ασκληπιείου και με ομόφωνη απόφασή τους, σε συνέχεια του προγενέστερων αποφάσεών τους, προέβησαν στην έγκριση άδειας λειτουργίας για χρήση μουσικών οργάνων ή στερεοφωνικού συγκροτήματος μικρής ισχύος με μέγιστη Α ηχοστάθμη τα 80 ντεσιμπέλ, για την ανωτέρω επιχείρηση εστίασης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου