Ειδήσεις

Δήλωση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τα εντάλματα αποδοχών εργαζομένων της ΠΝΑΙ

Κάποια κυρία Τζίνα Δαβιλά δημοσίευσε ένα κατάλογο μισθοδοσίας προσωπικού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που είναι αναρτημένος στον ιστότοπο “Διαύγεια” του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπως δια νόμου αναρτώνται όλα τα έξοδα της Περιφέρειας.

Εσφαλμένα νόμιζε ότι το πρώτο όνομα σε αυτήν την κατηγορία μισθωτών, είναι και ο δικαιούχος ολόκληρου του ποσού που αναφέρεται στο σύνολο των εργαζομένων, με ανάλογες συμβάσεις. Συγκεκριμένα, αναγράφεται πρώτο το επώνυμο του μισθωτού της κατηγορίας που είναι πρώτο αλφαβητικά. Είναι τόσο απλό! Μάλιστα, υπάρχει ακόμα και σε αυτήν την πρώτη σελίδα του κειμένου μια σαφής ένδειξη (π.χ “έπονται” ή σε αυτή τη περίπτωση “κλπ”), ώστε ακόμα και αυτός που επιχειρεί να κρίνει ένα κείμενο από την πρώτη μόνο σελίδα να λαμβάνει γνώση. Για παράδειγμα,  υπάλληλος μεγάλης κατηγορίας μισθωτών που το επώνυμό της αρχίζει από “Α” εμφανίζεται πρώτη σε μια λίστα με τους συνολικούς μηνιαίους μισθούς να ανέρχονται σε εξαψήφιο νούμερο. Δεν σημαίνει φυσικά  αυτό ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος αμείβεται με τέτοιο ποσό (αυτό θα ήταν όντως σκάνδαλο).

Ως  εδώ θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι έκανε ένα παιδαριώδες λάθος στην ανάγνωση ενός κειμένου. Δημοσίευσε λοιπόν αυτήν την εσφαλμένη της εντύπωση, ισχυριζόμενη ότι πρόκειται περί σκανδάλου και ότι πρέπει να υπάρξουν παραιτήσεις, χρησιμοποιώντας βαρύτατες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς κατά της Περιφερειακής Αρχής.

Με αυτόν τον τρόπο έθιξε αδίκως υπολήψεις ανθρώπων, αλλά και ενός ολόκληρου οργανισμού στον οποίο μοχθώ και εγώ  και όφειλε να επανορθώσει. Ιδιαίτερα δε ,επιβάλλεται να επανορθώσει εφόσον το προφανέστατο λάθος της έχει υποδειχθεί! Δεν υπάρχουν δικαιολογίες από εκεί και πέρα, εκτός αν εξυπηρετούνται συμφέροντα μέσω συνεχιζόμενης λασπολογίας και παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης.

Οι ελευθερίες κανενός ατόμου δεν πρέπει να θίγουν τα δικαιώματα κάποιου άλλου. Αυτή είναι η βασική αρχή των ελευθεριών και επίσης, θεμέλιος λίθος της ελευθεροτυπίας. Όλοι μας δε έχουμε το δικαίωμα να αμυνθούμε όταν υφιστάμεθα τέτοιου είδους (και ύφους, στη συγκεκριμένη περίπτωση) αναίτια επίθεση. Αλλιώς, θα ζούμε σε μια κοινωνία όπου, όποιος έχει τα περισσότερα ΜΜΕ στη διάθεσή του, θα μπορεί με λιβελογραφήματα να θίγει υπολήψεις, να βρίζει και με αυτόν τον τρόπο να προσπαθεί να επιβληθεί και να υπερισχύσει  αδίκως κατά πάντων.   Κανείς δεν θέλει να ζει σε τέτοιο καθεστώς.

 

 

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας

 

Μιχάλης Τσουβαλάς

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου