Ειδήσεις

«Ακόμα και μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Νότια Ρόδο, κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να δημιουργηθεί Πυροσβεστικό Κλιμάκιο»

Αρνητική ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών στην πρόταση που είχε καταθέσει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για τη δημιουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Νότια Ρόδο.
Ο κ. Κόνσολας, που είχε καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή, είχε τονίσει ότι οι καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Ρόδο την τελευταία δεκαετία και οι νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, επιβάλλουν την ενίσχυση, αλλά και την αναδιάρθρωση των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο νησί.
Πρότεινε, μάλιστα, την ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Νότια Ρόδο, επισημαίνοντας ότι είναι μια περιοχή υψηλής επικινδυνότητας σε ό, τι αφορά στην εκδήλωση πυρκαγιών.
Παράλληλα, στην περιοχή υπάρχουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ επίκειται και η λειτουργία του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ, δύο στοιχεία που, κατά τον κ. Κόνσολα, επιβάλλουν να υπάρχει στην περιοχή μια δομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία θα μπορεί να παρέμβει άμεσα.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν συμμερίζεται αυτή την ανάγκη και σε απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών προς τον κ. Κόνσολα, αναφέρεται ότι δεν εξετάζεται η δημιουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Νότια Ρόδο.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης που είχε καταθέσει ο κ. Κόνσολας, καθώς και η απάντηση του Υπουργού.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Εσωτερικών
Υπόψιν Aν. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: «Ανάγκη άμεσης ίδρυσης και στελέχωσης Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Νότια Ρόδο»

Κύριε Υπουργέ,

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Ρόδο την τελευταία δεκαετία, αλλά και οι νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, επιβάλλουν την ενίσχυση, αλλά και την αναδιάρθρωση των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο νησί.

Είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία και στελέχωση Πυροσβεστικού Κλιμακίου, στην περιοχή της Νότιας Ρόδου, μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή υψηλής επικινδυνότητας σε ό, τι αφορά στην εκδήλωση πυρκαγιών, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο.

Στην περιοχή της Νότιας Ρόδου υπάρχουν πολλά μεγάλα ξενοδοχεία, ενώ επίκειται και η λειτουργία του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει στην περιοχή μια δομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία θα μπορεί να παρέμβει άμεσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σήμερα, η κάλυψη των αναγκών στην περιοχή γίνεται από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στα Λάερμα, που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση με ό, τι αυτό σημαίνει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενώ η περιοχή βρίσκεται και σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από την πόλη της Ρόδου.

Είναι σαφές ότι οι ανάγκες επιβάλλουν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αλλά και στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος να εξετάσουν τη δημιουργία και στελέχωση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Νότια Ρόδο.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν προτίθεται να δημιουργήσει Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στη Νότια Ρόδο, λόγω των αυξημένων αναγκών και των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου