ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλ. Τσίπρας: Επιβάλλεται η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ – Να ενημερώσει ο πρωθυπουργός την εθνική αντιπροσωπεία

news room 3 λεπτά ανάγνωση
Τσίπρας

Τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ με την παρου­σία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξα­πο­λύ­ο­ντας επίθεση κατά του πρω­θυ­πουρ­γού για το γεγονός ότι δεν έχει ενη­με­ρώ­σει την εθνική αντι­προ­σω­πεία για την ελλη­νο­τουρ­κική κρίση.

«Να έρθει στη Βουλή να ενη­με­ρώ­σει την εθνική αντι­προ­σω­πεία για το μείζον ζήτημα της ελλη­νο­τουρ­κι­κής κρίσης, να έρθει εδώ να ενη­με­ρώ­σει τον ελλη­νικό λαό, δεν μπορεί να κρύ­βε­ται, δεν μπορούν να είναι άδεια τα έδρανα της Βουλής σήμερα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσο­τάκη «να συμπε­ρι­φερ­θεί με σοβα­ρό­τητα και υπευ­θυ­νό­τητα, να ενη­με­ρώ­σει τη Βουλή και να συγκα­λέ­σει το ΚΥΣΕΑ και να ζητήσει έκτακτη σύγκληση -εκ νέου- του Ευρω­παϊ­κού Συμ­βου­λίου, προ­κει­μέ­νου να απο­φα­σι­στούν -έστω και εκ των υστέρων- κυρώ­σεις στην Τουρκία για τη διαρκή και επα­να­λαμ­βα­νό­μενη προ­κλη­τική συμπε­ρι­φορά παρα­βί­α­σης του διε­θνούς δικαίου. Διότι, όπως είπε, δεν απει­λούν να παρα­βιά­σουν την ελλη­νική αλλά την ευρω­παϊκή υφα­λο­κρη­πίδα».

«Από χθες το μεση­μέρι έχει βγει ολό­κλη­ρος ο τουρ­κι­κός στόλος στο νοτιο­α­να­το­λικό Αιγαίο. Άνω των 40 πολε­μι­κών τουρ­κι­κών πλοίων βρί­σκο­νται νότια της Ρόδου και δυτικά του Καστε­λό­ρι­ζου, προ­φα­νώς για να επι­χει­ρή­σουν υπο­στη­ρι­κτικά σε έρευνες του τουρ­κι­κού ερευ­νη­τι­κού Ούρους Ρέις, που έχουν προ­α­ναγ­γελ­θεί με Navtex της τουρ­κι­κής πλευράς σε περιοχή της ελλη­νι­κής υφα­λο­κρη­πί­δας. Και όχι σε αμφι­σβη­τού­μενα ύδατα», ανέφερε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ σημεί­ωσε ότι από χθες, όλη την ημέρα, το υπουρ­γείο Άμυνας εξέ­πε­μπε σήματα συνα­γερ­μού και όλα τα Μέσα γέμισαν με «διαρ­ροές», «οι Ελλη­νί­δες και οι Έλληνες, όμως, μένουν χωρίς επίσημη ενη­μέ­ρωση και οι πολι­τι­κές δυνά­μεις το ίδιο».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «ενώ ολό­κλη­ρος ο τουρ­κι­κός στόλος είναι έξω από τους ναυ­στάθ­μους και βγαίνει και ο ελλη­νι­κός από τον ναύ­σταθμο εξ’ όσων μαθαί­νουμε, ο κ. Μητσο­τά­κης αρνεί­ται όχι μόνο να ενη­με­ρώ­σει τους πολι­τι­κούς αρχη­γούς και τον ελλη­νικό λαό για το τι συμ­βαί­νει, αλλά αρνεί­ται να συγκα­λέ­σει ακόμα και το ΚΥΣΕΑ, το αρμόδιο κυβερ­νη­τικό όργανο για να συντο­νί­σει μία κατά­σταση κρίσης και να πάρει απο­φά­σεις». «Γιατί αρνεί­ται; Για να μη δρα­μα­το­ποι­ή­σει, λέει, την κατά­σταση. Μα πόσο πιο πολύ να τη δρα­μα­το­ποι­ή­σει από όσο είναι;», σχο­λί­ασε. Ο αρχηγός της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης υπο­γράμ­μισε ότι «η ψύχραιμη αντι­με­τώ­πιση επι­βά­λει τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ με την παρου­σία του αρχηγού των Ενόπλων Δυνά­μεων για να συντο­νι­στεί το επι­χει­ρη­σιακό σχέδιο της χώρας, παρου­σία του πρω­θυ­πουρ­γού και των αρμό­διων υπουρ­γών».

«Ανα­ρω­τιέ­μαι, ποιο μήνυμα στέλ­νετε αυτές τις κρί­σι­μες ώρες στην άλλη πλευρά.  Δεν έχετε κατα­λά­βει ότι τα πράγ­ματα είναι κρίσιμα; Δεν γνω­ρί­ζατε την κλι­μά­κωση από την Τουρκία; Η Τουρκία επι­μέ­νει να αρνεί­ται εδώ και καιρό να παίξει με όρους καλής γει­το­νίας, δημιουρ­γεί συνεχώς εντά­σεις. Ήταν τυχαία η απόφαση για τη μετα­τροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί; Και έρχεται και αυτή η επί­δειξη στρα­τιω­τι­κής ισχύος στο Αιγαίο. Απαι­τεί­ται σχέδιο. Απαι­τεί­ται κινη­το­ποί­ηση όλων των συμ­μα­χιών, οι στιγμές απαι­τούν την ενότητα των Ελλήνων και των Ελλη­νί­δων», συμπλή­ρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέ­χεια της ομιλίας του ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ επι­τέ­θηκε στον πρω­θυ­πουργό λέγο­ντας πως «ο κ. Μητσο­τά­κης επι­λέ­γει την ώρα που έχει βγει ο τουρ­κι­κός στόλος στο Αιγαίο να στήσει κάλπη δίωξης του πολι­τι­κού του αντι­πά­λου».

«Την ενότητα τη δια­σφα­λί­ζει πρω­τί­στως η ηγεσία της χώρας. Ποια ενότητα επι­κα­λεί­ται ο κ. Μητσο­τά­κης όταν επί ενάμιση μήνα τώρα έχει ξεκι­νή­σει με δική του ευθύνη αυτό το γαϊ­τα­νάκι σπί­λω­σης, συκο­φά­ντη­σης των πολι­τι­κών του αντι­πά­λων; Ποια ενότητα όταν με δική του επιλογή έχει οδη­γή­σει με σχέδιο την πολι­τική ζωή του τόπου στον βούρκο με τις παρά­νο­μες παρα­κο­λου­θή­σεις υπουρ­γών την περίοδο της δια­κυ­βέρ­νη­σής μας; Μέχρι και την τρα­γω­δία στο Μάτι ανα­σύ­ρατε ως τυμ­βω­ρύ­χοι δύο χρόνια μετά για να σπι­λώ­σετε την υπόληψη της γραμ­μα­τέως της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κανένα στοι­χείο με παρά­νο­μες ηχο­γρα­φή­σεις δια­λό­γων τις οποίες υιο­θε­τή­σατε α λα καρτ στο σκέλος που εσείς θέλατε να υιο­θε­τή­σετε κι όχι τα στελέχη σας που ανα­δεί­χθη­καν περι­φε­ρειάρ­χες με τα ψηφο­δέλ­τια της ΝΔ», ανέφερε χαρα­κτη­ρι­στικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.