Συνέντευξη στην
Πέγκυ Ντόκου
Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ εξάλειψε κάθε έννοια ηθικού πλεονεκτήματος, με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση με τα δάνεια της οικογένειας Τσίπρα, εκφράζει σε συνέντευξή του στην «δημοκρατική» ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σίμος Κεδίκογλου.
Ειδικά σε ό,τι αφορά την υπόθεση με την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, ο κ. Κεδίκογλου δηλώνει πως ‘Είναι τουλάχιστον κωμικό να επιχειρείται από κυβερνητικούς παράγοντες η συσχέτιση της παράνομης δράσης των Ρώσων διπλωματών με την καθολική αποδοκιμασία της συμφωνίας που υπέγραψαν οι Τσίπρας και Ζάεφ’ εκτιμώντας πως οι συνέπειες από την δημιουργηθείσα κρίση με την Ρωσία, θα είναι πολύ σοβαρές για την χώρα μας.
Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν σταθερά μπροστά τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Κεδίκογλου απαντάει πως «οι πολίτες έχουν καταλάβει πια τα ψέματα του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του – η παγίωση της μεγάλης διαφοράς από το ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πως οι πολίτες θεωρούν, ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι η τελευταία τους ελπίδα για να σωθούν από την καταστροφή που συσσωρεύεται τα τελευταία χρόνια».
Τέλος, δηλώνει βέβαιος πως ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν θα μπορέσει σε καμία περίπτωση να ολοκληρώσει τη θητεία της -κάτι που αποδεικνύεται και από τις παλινωδίες στις ημερομηνίες των εκλογών για την αυτοδιοίκηση…..
Η συνέντευξη αναλυτικά:
• Κύριε Κεδίκογλου, θα ήθελα να ξεκινήσουμε ζητώντας από εσάς ένα σχόλιο για την πολύκροτη υπόθεση με τα δάνεια της οικογένειας Τσίπρα την ώρα που εκατοντάδες πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα δικά τους, ούτε βέβαια και τις υποχρεώσεις τους.
Αποδεικνύεται, πλέον, ότι εξαλείψανε κάθε έννοια ηθικού πλεονεκτήματος, που επί σειράν ετών ευαγγελίζονταν. Εμείς λέμε ότι παρουσίασαν πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα, κάτι που δεν αμφισβητείται από κανέναν, ενώ η δική τους απάντηση είναι, ότι με νομοθετική ρύθμιση έγινε άρση του αξιόποινου. Το νέο συντομότερο ανέκδοτο είναι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Αυτά που κάνουν είναι ανήκουστα, «καθαρίζουν» νυχτιάτικα στη Βουλή τα «βρώμικα» των συγγενών τους, έχοντας, ταυτόχρονα, το θράσος να κατηγορούν την αντιπολίτευση, ότι τα οργάνωσε όλα αυτά. Δυστυχώς, οι θεωρίες συνωμοσίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν πάτο. Μετατρέψανε τη Βουλή σε «πλυντήριο» της εταιρείας Τσίπρα και όχι μόνο ρυθμίσανε τα χρέη της με τον πλέον χαριστικό τρόπο, αλλά φρόντισαν, επίσης, να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να πάρει και άλλα έργα του Δημοσίου με το πλαστό πιστοποιητικό. Η ρύθμιση του δανείου της οικογένειας Τσίπρα αποτελεί σκάνδαλο, γιατί για ένα χρέος ύψους 240.000 περίπου ευρώ πληρώνουν δόση μόλις 300 ευρώ το μήνα, δηλαδή, το ένα χιλιοστό του δανείου. Ας εξηγήσουν στους χιλιάδες Ελληνες πολίτες και στις επιχειρήσεις, αν μπορούν και με ποιό τρόπο να διασφαλίσουν προνομιακές ρυθμίσεις για τα τραπεζικά δάνεια που έχουν πάρει, όπως η οικογένεια Τσίπρα!
• Η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας, μας διαβεβαιώνουν ότι θα καταφέρει η χώρα να σταθεί στα πόδια της και να βγει από τα Μνημόνια ενώ διοργανώνει φιέστες στο Καστελόριζo. Με τα σημερινά δεδομένα είναι αυτό εφικτό κατά την άποψή σας;
Οι πιθανότητες να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τη σημερινή κατάσταση μειώνονται όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση. Οσες φιέστες και αν διοργανώνει ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα. Αλλωστε, και μετά τη λήξη του προγράμματος η επιτήρηση της Ελλάδας θα συνεχιστεί από τους πιστωτές.
• Πώς κρίνετε τις “διαρροές” της κυβέρνησης για την δράση και απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την χώρα μας, και τι κραδασμούς θα πρέπει να περιμένουμε στις σχέσεις μας με την Ρωσία;
Είναι τουλάχιστον κωμικό να επιχειρείται από κυβερνητικούς παράγοντες η συσχέτιση της παράνομης δράσης των Ρώσων διπλωματών με την καθολική αποδοκιμασία της συμφωνίας που υπέγραψαν οι Τσίπρας και Ζάεφ. Ακόμη πιο αστείο είναι να ισχυρίζονται, ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες που μετείχαν και μετέχουν στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών έχουν τάχα υποκινηθεί ή και… πληρωθεί από σκοτεινά ρωσικά συμφέροντα. Είναι, απαράδεκτο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, η κυβέρνηση να αρκείται σε διαρροές και η μόνη πληροφόρηση να προκύπτει από πληροφορίες των ΜΜΕ και από διαρροές. Είναι προφανές ότι κάθε απόπειρα παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας είναι καταδικαστέα και απαράδεκτη. Και για αυτό πρέπει να αντιμετωπίζεται με την ανάλογη αποφασιστικότητα και αυστηρότητα. Εκτιμώ, ότι οι συνέπειες θα είναι πολύ σοβαρές, ωστόσο, για τη ζημιά που έχει γίνει σήμερα δεν μπορούμε να έχουμε ακόμη πλήρη εικόνα.
• Τελικά έπρεπε να υπογραφεί η συμφωνία στις Πρέσπες και πώς εκτιμάτε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση;
Με την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Τους δώσανε μακεδονική εθνότητα και γλώσσα χωρίς να πάρουν τίποτα. Καμία εξασφάλιση! Τα Σκόπια θα γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ ανεξαρτήτως της επικύρωσης ή μη της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή, αφού δεν φρόντισαν να υπάρχει σχετικός όρος. Για πρώτη φορά η ελληνική Κυβέρνηση εκχώρησε τη γλώσσα και την εθνότητα στη γειτονική χώρα δίνοντας ταυτόχρονα και το πράσινο φως για να ενταχθεί αυτή στο ΝΑΤΟ. Αυτά συμβαίνουν όταν ανατρέπουν την εθνική γραμμή:«πρώτα λύση και μετά έναρξη ενταξιακής διαδικασίας». Αυτή ήταν η γραμμή του Βουκουρεστίου που ψευδώς ισχυρίζονταν,ότι ακολουθούν.
Πώς βλέπετε τις δημοσκοπήσεις; Οι τελευταίες φέρνουν σταθερά μπροστά τη Νέα Δημοκρατία με μια καταγεγραμμένη τάση ‘παγίωσης’ μεγάλης διαφοράς από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πολίτες έχουν καταλάβει πια τα ψέματα του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του, που έδωσε τα πάντα χωρίς να πάρει τίποτα. Εκανε 21 περικοπές σε συντάξεις στα 3,5 χρόνια. Αυτή η κυβέρνηση οδηγεί την οικονομία της χώρας στην καταστροφή, αδιαφορώντας για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο μικρός και μεσαίος επιχειρηματίας δίνει το 80% του τζίρου του σε φόρους και εισφορές.
Ο μέσος Ελληνας δουλεύει 200 μέρες το χρόνο για το Κράτος. Αυτή την κατάσταση αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις. Η συντριβή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα είναι απόλυτη. Η παγίωση της μεγάλης διαφοράς από το ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πως οι πολίτες θεωρούν, ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι η τελευταία τους ελπίδα για να σωθούν από την καταστροφή που συσσωρεύεται τα τελευταία χρόνια.
• Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη για τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις; Φαίνεται πως ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να τοποθετήσει την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών προς το τέλος του 2019.
Πιστεύω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν θα μπορέσει σε καμία περίπτωση να ολοκληρώσει τη θητεία της. Αυτό αποδεικνύεται και από τις παλινωδίες στις ημερομηνίες των εκλογών για την αυτοδιοίκηση. Οταν ακόμη πίστευαν ότι θα μπορούσαν να εξαντλήσουν την τετραετία, είχαν μετακινήσει τις εκλογές για το φθινόπωρο του 2019, τώρα που βλέπουν ότι δεν τους βγαίνει τις μετακινούν για τον Μάιο μαζί με τις ευρωεκλογές. Αλλά ούτε μέχρι εκεί δεν θα φτάσουν.
Η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη να αλλάξει το κλίμα της οικονομίας και το πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων μέσα σε χρόνο ρεκόρ, δημιουργώντας ταυτόχρονα τις κατάλληλες συνθήκες και ευκαιρίες, για να προσελκύσει τις απαιτούμενες επενδύσεις. Και αύριο να γίνουν εκλογές η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και σε αυτό που θα είναι πραγματικά η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας. Το σίγουρο είναι ότι διαθέτουμε την πρόταση για την επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ