Τους τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε το μεσημέρι στο γραφείο του.

 Τους Τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Κώστα Καραμανλή και Αγροτικών κ. Γιώργο Κασαπίδη δέχτηκε το μεσημέρι στο γραφείο του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και τους ενημέρωσε για τις ενέργειές του ώστε να κηρυχτούν πυρόπληκτες οι κοινότητες που επλήγησαν από τη φωτιά και να υλοποιηθούν απολύτως απαραίτητα και επείγοντα έργα για την αποκατάσταση των καταστροφών.

Σε έγγραφό του με θέμα:  «Οριοθέτηση περιοχών στη Νήσο Ρόδου ως πυρόπληκτες» ο δήμαρχος Ρόδου ζητά από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για τη διενέργεια αυτοψιών με στόχο την αποτύπωση των ζημιών που προκλήθηκαν σε οικίες και επιχειρήσεις από την πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε στις 18-6-2016 στις τοπικές κοινότητες: Απολακκιάς, Αρνίθας, Ιστρίου, αλλά και στις τοπικές κοινότητες Μονολίθου και Σιαννών. Ο κ. Χατζηδιάκος ζητά την άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών, τη διαχείριση των συνεπειών στις πληγείσες περιοχές καθώς και την υλοποίηση των απολύτως απαραίτητων και επείγοντος χαρακτήρα έργων, για την αποκατάσταση των καταστροφών.

Επιπλέον με έγγραφό του προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ζητά την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση του κεντρικού αρδευτικού δικτύου της πληγείσας περιοχής στη Νότια Ρόδο. Έχει γίνει ήδη καταμέτρηση του κατεστραμμένου δικτύου, ενώ υδραυλικοί της ΔΕΥΑΡ θα βρίσκονται καθημερινά εκεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πιο επείγουσες περιπτώσεις.

Ο δήμαρχος Ρόδου ενημέρωσε τους τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Κώστα Καραμανλή και Γιώργο Κασαπίδη για τις διαβεβαιώσεις που έλαβε στα αιτήματα του Δήμου να υποστηριχθούν οι αγρότες των περιοχών.

Τους τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας συνόδευαν ο βουλευτής κ. Μάνος Κόνσολας, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης και Γιάννης Παππάς, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Παύλος Μπακίρης, ο κ. Στέφανος Δράκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στέφανος Κυριαζής καθώς και μέλη της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ