ΕΙΔΗΣΕΙΣ

EasyJet: Αύξηση στις κρατήσεις από Βρετανία σε “πορτοκαλί” προορισμούς

news room 2 λεπτά ανάγνωση
easy jet

Ο διευ­θύ­νων σύμ­βου­λος της easyJet Johan Lundgren κατήγ­γειλε την κυβέρ­νηση για την “σύγχυση” που έχει δημιουρ­γή­σει σχετικά με τα ταξίδια στο εξω­τε­ρικό, ενώ ανέφερε “αύξηση” στις κρα­τή­σεις για δια­κο­πές σε πορ­το­καλί προ­ο­ρι­σμούς.

Ερω­τη­θείς εάν η easyJet έχει κρα­τή­σεις για δια­κο­πές σε πορ­το­καλί χώρες, ενάντια στις κυβερ­νη­τι­κές συμ­βου­λές, ο Lundgren είπε: «Ναι. Οι άνθρω­ποι κάνουν κρα­τή­σεις για πτήσεις σε πορ­το­καλί προ­ο­ρι­σμούς και πηγαί­νουν εκεί δια­κο­πές”.

Ο επι­κε­φα­λής της easyJet επέ­μεινε: «Πολλοί άνθρω­ποι θέτουν τις δια­κο­πές ως κορυ­φαία προ­τε­ραιό­τητα και αυτό κάνουν, πηγαί­νο­ντας σε πορ­το­καλί χώρες. Οι άνθρω­ποι λένε «Είμαστε σε θέση να φύγουμε και χρεια­ζό­μα­στε ένα διά­λειμμα”. Οι άνθρω­ποι θα πρέπει να μπορούν να ταξι­δεύ­ουν χωρίς ενοχές”.

Ο  Lundgren επι­τέ­θηκε στην ερμη­νεία της κυβέρ­νη­σης για το σύστημα φωτει­νού σημα­το­δότη, λέγο­ντας: «Είναι πολύ συγκε­χυ­μένο. Το σημείο των περιο­ρι­σμών είναι ότι πρέπει να είναι ασφαλές να ταξι­δεύ­ετε. Η κυβέρ­νηση ανέθεσε το Global Travel Taskforce να εξε­τά­σει πώς θα μπο­ρού­σαν να επα­νεκ­κι­νή­σουν τα διεθνή ταξίδια και απο­φά­σισε να κατη­γο­ριο­ποι­ή­σει τις χώρες με δια­φο­ρε­τικά επίπεδα κιν­δύ­νου με δια­φο­ρε­τικά επίπεδα περιο­ρι­σμών. Δεν υπήρχε πρόταση από το ότι δεν θα μπο­ρού­σατε να ταξι­δέ­ψετε. Τώρα ορι­σμέ­νες χώρες βρί­σκο­νται στην πορ­το­καλί λίστα που θα έπρεπε να περι­λαμ­βά­νο­νται στην πράσινη λίστα. Εάν δεν είναι ασφαλές να ταξι­δέ­ψετε, δεν πρέπει να είναι κόκ­κι­νος ένας προ­ο­ρι­σμός; Το πράσινο δεν σημαί­νει πράσινο και το πορ­το­καλί μερικές φορές σημαί­νει ότι μπο­ρείτε να ταξι­δέ­ψετε και μερικές φορές σημαί­νει κόκκινο».

Και πρό­σθεσε: «Το FCDO συμ­βου­λεύει να μην ταξι­δέ­ψετε για μη ουσιώ­δεις λόγους στους περισ­σό­τε­ρους πορ­το­καλί προ­ο­ρι­σμούς, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νου του μεγα­λύ­τε­ρου μέρους της Ευρώπης. Ωστόσο, δεν συμ­βου­λεύει να μην ταξι­δέ­ψετε στα Κανάρια Νησιά ή στα ελλη­νικά νησιά Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδο, Κως και Ζάκυνθο, παρόλο που αυτά περι­λαμ­βά­νο­νται στον πορ­το­καλί κατά­λογο”.Επέ­μεινε δε ότι: «Το ταξίδι σε πολλούς από αυτούς τους προ­ο­ρι­σμούς είναι ασφαλές. Η Ελλάδα και η Ισπανία θα μπο­ρού­σαν να προ­στε­θούν με ασφά­λεια στην πράσινη λίστα. Προ­τρέ­πουμε την κυβέρ­νηση να το κάνει αυτό. Μπο­ρούμε να δούμε ότι στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασί­λειο υστερεί. Προ­τρέ­πουμε την κυβέρ­νηση να εξε­τά­σει ξανά τα δεδο­μένα και να ακο­λου­θή­σει το σύστημα που δημιούρ­γησε. Υπήρξε μια σειρά από δηλώ­σεις από την κυβέρ­νηση που μπερ­δεύ­ουν τους ανθρώ­πους. Εάν η κυβέρ­νηση δεν θέλει οι άνθρω­ποι να ταξι­δεύ­ουν σε μια χώρα θα πρέπει να είναι κόκκινη”.

Πηγή money-tourism.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.