Μια ανάρτηση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου στα social media, στον απόηχο της ανακοίνωσης των νέων μέτρων τόνωσης του τουρισμού, ερμηνεύθηκε ως η πρώτη αντίδρασή του ως προς την πληρότητα της πολιτικής που ασκείται από την κυβέρνηση για την στήριξη της οικονομίας στα νησιά.
Ο κ. Χατζημάρκος, που από την αρχή της μεγάλης αυτής περιπέτειας έχει υπερβάλει εαυτόν ώστε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να καλύψει το κενό της κυβερνητικής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στην υγεία έχει κάθε λόγο να μην είναι ικανοποιημένος από τις ανακοινώσεις του υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος δεν αναλαμβάνει καν πρωτοβουλίες για τα ξενοδοχεία καραντίνας αλλά μεταθέτει την δαπάνη και το πρόβλημα στην Περιφέρεια.
«Ναι, είναι ακόμη πιο δύσκολο από αυτό που ήδη φαίνεται στα μάτια όλων Τουρισμός σε καιρό Πανδημίας, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Ναι, θα προσπαθήσουμε και τις εποχές που φέρναμε πρωτιές και υπέροχες νίκες, δεν ήταν τα “μέτρα” τα όπλα μας. Το όπλο μας, ήμασταν Εμείς, Εμείς Ολοι, οι Νησιώτες, που ξέρουν καλά την δουλειά τους, που έχουν μάθει να δαμάζουν τα κύματα. Πάμε… ξανά. Εμείς Ολοι» αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Χατζημάρκος για να αναδείξει ότι τελικά δεν υπολογίζει στην στήριξη του υπουργού Τουρισμού για να ξεπεράσει τα προβλήματα.
Τα μέτρα για τον τουρισμό, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, δεν είναι επαρκή για να καλύψουν το τεράστιο οικονομικό κενό που έχει αρχίσει ήδη να δημιουργείται, τονίζουν και συνεργάτες του περιφερειάρχη.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ