Ειδήσεις

«Επετειακό Έτος Αριστοτέλη»: Τα ΕΛΤΑ τιμούν τον μεγάλο Έλληνα φιλόσοφο

2400 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου της αρχαιότητας  Αριστοτέλη και η Unesco ανακηρύσσει το έτος 2016 ως «Επετειακό Έτος Αριστοτέλη». Το έργο του Αριστοτέλη – μοναδικό σε μέγεθος και επιρροή στην ιστορία του ανθρώπινου πνεύματος – αποτελεί αναπόσπαστο και ουσιαστικό τμήμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Με αφορμή την επέτειο, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) εκδίδουν αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων και τιμούν τον Αριστοτέλη ως καθολικό και πανεπιστήμονα φιλόσοφο αλλά και ως μαθητή του Πλάτωνα και δασκάλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Τα γραμματόσημα φιλοτέχνησε ο Καθηγητής χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, κ. Γιάννης Γουρζής, με μέθοδο που παραπέμπει σε χαλκογραφική χάραξη με καλέμι (burin), όπως ακριβώς η  έκδοση των 150 χρόνων του ελληνικού γραμματοσήμου που ο ίδιος ο καλλιτέχνης είχε σχεδιάσει και χαράξει.

Η παρουσίαση της αναμνηστικής σειράς θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου «Αριστοτέλης, 2.400 χρόνια» που διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών (ΔΙΚΑΜ) και τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της σειράς, που συμπίπτει με την τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Συνεδρίου, Δευτέρα 23 Μαΐου και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ενώ νωρίτερα την ίδια μέρα, στις 11 π.μ., θα παραχωρηθεί σχετική συνέντευξη τύπου από την πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου των ΕΛΤΑ κα Ευφροσύνη Σταυράκη, τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Περικλή Μήτκα και την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κα Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου.

Τα ΕΛΤΑ θα λειτουργήσουν Ταχυδρομικό Κατάστημα  εντός του χώρου του Συνεδρίου και σε όλη τη διάρκειά του (από 23 έως 28 Μαΐου) από όπου θα παρέχουν τη μοναδική δυνατότητα στους συνέδρους από όλον τον κόσμο, να φωτογραφηθούν επιτόπου και να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό γραμματόσημο – ενθύμιο της συμμετοχής τους, με θεματολογία σχετική με τον Αριστοτέλη.

Όλα τα φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το κεντρικό φιλοτελικό κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού – 100 38 Αθήνα)  και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα  μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι Φ.Π.Η.Κ, τα φυλλαράκια, και τα τευχίδια αυτοκόλλητων γραμματοσήμων  που θα αποσυρθούν στις 22 Μαΐου 2018.

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν στο κεντρικό φιλοτελικό κατάστημα τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, αρκεί να έχουν επικολλημένα γραμματόσημα της σειράς που να καλύπτουν την πρώτη μονάδα βάρους εσωτερικού, σήμερα 0,72 ευρώ.

naftemporiki.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου