Ειδήσεις

Αλέκα Παπαρήγα: Πολιτική εντυπώσεων ασκεί η κυβέρνηση

Για πολιτική εντυπώσεων κατηγόρησε την κυβέρνηση σε ομιλία της στο Δημοτικό Θέατρο η πρώην Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα.
Την κ. Παπαρήγα προλόγισε ο γραμματέας της ΝΕ του ΚΚΕ κ. Τάκης Ποτσος
“Κάθε ημερα αποδεικνύεται πως η θέση του λαού επιδεινώνεται συνεχώς. Δεν καταργήθηκαν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου είναι εδώ όλα και τα μηνημόνια. Η συγκυβέρνηση Σύριζα ΑΝΕΛ εμπλέκει τη χώρα στους κλυδωνισμούς των μονοπωλίων”, δήλωσε ο κ. Ποτσος
Η κ. Παπαρήγα ξεκίνησε την ομιλία της με το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης “Δεν υπήρχε δυσανασχέτιση στην περιοχή για τους παράνομους μετανάστες. Παρά τα όσα έχουν γίνει ο λαός έχει αλληλεγγύη. Εμείς επαγρυπνούμε. Δώσαμε μάχη για να μην αποδίδονται τα προβλήματα του λαού στους μετανάστες. Και στην Αθήνα δώσαμε αγώνα με το ίδιο σύνθημα. Το λέμε γιατί το μεταναστευτικό ρεύμα δεν αναπτύχθηκε τυχαία. Υπάρχουν χώρες που θέλουν μετανάστες για δουλειά προκειμένου να υποτιμήσουν το εργατικό δυναμικό τους. Το ΚΚΕ δεν ομιλεί για λαθρομετανάστες. Δεν έρχονται με όλα τα έγγραφα . Κανείς δεν ήρθε κανονικά με κάποιες εξαιρέσεις. Με βάση στοιχεία το 60% των μεταναστών ζητούν πολιτικό άσυλο. Το 30% έρχονται από εμπόλεμες περιοχές.
Υπάρχει 10% που είναι φτωχοί. Ακούστηκε πως δυο εκατομμύρια Σύριοι περιμένουν στα παράλια της Τουρκίας. Τώρα μιλάμε για περισσότερους ανθρώπους. Υπάρχει προσωρινή λύση και η οριστική. Προτείνουμε να υπάρχουν σύγχρονα κέντρα φιλοξενίας που να παρέχουν ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Να τους χορηγείται πολιτικό άσυλο και σε όσους θέλουν να φύγουν ταξιδιωτικά έγγραφα. Αυτό προϋποθέτει απειθαρχία στις διεθνείς συνθήκες που έχουν υπογράφει. Να γίνουν συζητήσεις αλλά θα πάρει χρόνο. Με διαβουλεύσεις δεν θα γίνει τίποτε. Ακούγονται διάφορα για επεμβάσεις. Το ουσιαστικοί ζήτημα είναι πως οι άνθρωποι αυτοί είναι θύματα μιας κατάστασης που δεν προέρχεται από τις κυβερνήσεις τους. Ανακατεύτηκαν αρκετές χώρες .
Η πρώην Γεν Γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε στη δράση των τζιχαντιστών τα προβλήματα στη Συρία και στην Αλ Κάιντα.
” Θα αναθέτουν σε ιδιωτικούς στρατούς τις μάχες. Έτσι θα κάνουν εγκλήματα χωρίς εμπόδια . Τα θύματα θα θάβονται ως υπάλληλοι. Θα λογίζονται ως επαγγελματικές απώλειες. Τα αναφέρουμε αυτά για να καταλάβετε. Η Ελλάδα και κυρίως η κυβέρνηση έχει ζητήσει να πάρει μέρος σε εκστρατείες κατα των τζιχαντιστών. Ο λαος δεν μπορεί να τοποθετηθεί. Λέγονται πολλά για τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας “, δήλωσε η κ. Παπαρήγα.
Η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε και στην τακτική που ακολουθεί η Γερμανία .
” Πρέπει να εξαντλλησουμε την αλληλεγγύη για τους ανθρώπους αυτούς και να πιεσουμε για τη μη εφαρμογή των διεθνών συνθηκών “, είπε η κ. Παπαρήγα .
Αναφορά έκανε η κ. Παπαρήγα και στην ανταπόκριση των θέσεων του ΚΚΕ στο λαό.
” Επιχειρηματίες μας λένε πως έχουμε δίκιο σε αυτά που λέμε. Τονίζουν πως όσα λέμε δεν υλοποιούνται. Εμείς δεν υποτιμούμε τους Έλληνες. Είναι απληροφόρητος και χειραγωγημένος. Παίζει ρόλο και η εκκλησία και οι μηχανισμοί της ΕΕ. Δεν μπορούν να έχουν καθαρό μυαλό και επηρεάζονται.
Ο λαός έχει δυνατότητες”, τόνισε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε πως μετά το 2012 δεν έγινε προσπάθεια μεγάλη να ανατραπούν τα μέτρα.
Η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε και στην πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
” Από το 2012 και μετά πάρθηκαν ακόμη χειρότερα μέτρα. Παρά τα όσα λέγονταν η Ευρώπη δεν φοβήθηκε. Δεν αλλάζουν τα πράγματα με τις εκλογές. Διαφορετικά θα διεξάγονταν κάθε δέκα χρόνια. Εμείς δεν κάνουμε συγκρίσεις με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Εξετάζουμε τα μέτρα για τους εργαζόμενους. Κρίναμε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με βάση το πρόγραμμα του. Έχει στήσει ένα σκηνικό. Δηλώσεις έγιναν για τον κατώτατο μισθό και τις παροχές σε φτωχούς . Καθυστέρησε τις διαπραγματεύσεις για να κάνει εύκολα το μεγάλο συμβιβασμό. Ζητά χαλάρωση στη χρηματοδότηση από τις τράπεζες. Το χρήμα θα πηγαίνει σε συγκεκριμένα σημεία. Θα έκαναν μεγαλύτερη χαλάρωση . Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως θα επέλθει συμφωνία αλλά θα είμαστε όλοι λίγο απογοητευμένοι. Ο λαός θα είναι απογοητευμένος. Αυτό που έκανε η κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου ήταν για να χαριστούν πρόστιμα και να πάρει τα αποθεμάτων. Και ο διοικητής του νοσοκομείου είχε πάρει το έγγραφο. Να μην δώσει κανείς χρήματα. Συμφωνία θα γίνει . Η κυβέρνηση δεν θέλει έξοδο από ευρωζώνη . Μπορεί να την πατήσουν. Δεν είναι όμως εύκολο αυτό. Συζητούν ήδη για ευρώ δυο ταχυτήτων. Το ευρώ που θα έχουμε εδώ δεν θα έχει αξία . Λένε για παροχή καρτών για τα ψώνια. Θα τα δεχθούν τα Σουπερ Μάρκετ; πως θα πληρωθούν και αυτοί με κάρτες.Το σύστημα έχει λύσεις αλλά ο λαός δεν μπορεί να περιμένει”, τόνισε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε πως η έξοδος από την ΕΕ θα έχει επιπτώσεις που θα καταλήξουν πάλι στην Ελλάδα.
Η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του κ. Κοτζιά και κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική εντυπώσεων με αφορμή τις ανακοινώσεις για τα εργασιακά.
” Πως αισθάνονται αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ; Δείτε τη στάση που τηρούν μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι . άλλοι στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι αναμένουν. Ζητούν την κατάργηση ασφαλιστικών εισφορών. Αυτό θα παρασύρει μισθούς και συντάξεις. Είναι απάτη τα περί αύξησης του κατώτατου μισθού. Οι εργαζόμενοι θα παίρνουν για χρόνια τον ίδιο μισθό “, τόνισε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε πως πρέπει να οργανωθεί η δράση κατα κλάδο.
” Παλεύουμε να δημιουργηθεί ένα κίνημα με στόχο να μην περάσουν τα μέτρα. Το λαϊκό κίνημα πρέπει να προχωρήσει στρατηγικά . Ο λαός να κατανοήσουν πως πρέπει να αγωνιστεί για να βάλει την Ελλάδα σε καλή τροχιά. Απαιτείται κοινωνικοποίηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας . Είναι πολλά αυτά που μπορούν να γίνουν”, τόνισε η κ. Παπαρήγα που αναφέρθηκε και στην κάθοδο του σοσιαλισμού.
” Η λύση είναι να σκύψουμε το κεφάλι. Πρέπει να υπάρχει κίνημα με κατεύθυνση ρήξης. Και οι δυνάμεις μας είναι ορισμένες. Έπρεπε για τα αποθεματικά να γίνουν διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Πιστεύουμε στην εξουσία της λαϊκής τάξης. Θα είναι αργά να περιμένουμε τη συμφωνία του Ιουνίου. Σημασία έχει το κίνημα και η κατεύθυνση”, τόνισε .
Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την ανησυχία της για την έκβαση της δίκης για τη Χρυσή Αυγή
” Υπάρχει κίνδυνος να πάνε φυλακή κάποιοι. Οι άλλοι τι θα γίνουν; Δεν καταθέτουν πολιτικοί και μας ανησυχούν. Αυτά αφορούν και τους ανέργους”, τόνισε η κ. Παπαρήγα και τόνισε πως η πολιτική της κυβέρνησης έχει επικίνδυνα σημεία.
” Δεν έπεισαν τα μεγάλα κόμματα. Εμείς κρατήσαμε το κόμμα και βαδίζουμε να γιορτάσουμε τα εκατό χρόνια μας. Ο λαός να λάβει υπόψη την πείρα μας”, τόνισε η κ. Παπαρήγα.
Αναφορά έκανε και στο παράδειγμα της Ρόδου και στα τοπικά προβλήματα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου