Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω θα εξεταστεί την 16η Απριλίου 2018 υπόθεση με κατηγορούμενο για εμπρησμό από τον οποίο προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένο πράγμα και μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, έναν 48χρονο κάτοικο Καλυθιών.
Για απλή συνέργεια στον εμπρησμό παραπέμπεται ο 22χρονος γιος του.
Ο πρώτος κατηγορούμενος έχει αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του την 1η και 15η ημέρα κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.
Την 24η Ιανουαρίου 2013 καταγγέλθηκε συγκεκριμένα στους αστυνομικούς από τον 46χρονο, ιδιοκτήτη του καταστήματος «ΕLITE», ότι την 24η Ιανουαρίου 2013 άγνωστοι δράστες έβαλαν φωτιά στο υπ’ αριθμ. ΡΟΚ- 8053 ΙΧΕ αυτοκίνητο, τύπου Hyunday, χρώματος άσπρου, το οποίο ενοικίαζε μέσω της συντρόφου του.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στους αστυνομικούς ο δράστης ήταν θαμώνας του καταστήματος, ο οποίος αρνήθηκε να πληρώσει το λογαριασμό από την κατανάλωση ποτών με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση και να φύγει από το κατάστημα. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν αρχικά ως ύποπτο τον πρώτο και στη συνέχεια κλήθηκε και παρουσιάστηκε αυτοβούλως ο δεύτερος.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, πατέρας και γιος, μετέβησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Ιανουαρίου 2013 σε πρατήριο υγρών καυσίμων της BP που βρίσκεται επί της οδού Καναδά, στην περιοχή Κόβα, και προμηθεύτηκαν μέσω του αυτόματου πωλητή καυσίμων του πρατηρίου, βενζίνη αξίας 5 ευρώ.
Έβαλαν τη βενζίνη σε πλαστικό μπιτόνι από απιονισμένο νερό το οποίο είχε ο πρώτος στο πορτ- μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, έβαλαν το μπιτόνι στην καμπίνα του οχήματος, στη θέση του συνοδηγού, όπου καθόταν ο δεύτερος και εν συνεχεία μετέβησαν σε σημείο που είχε σταθμευμένο το όχημά του ο δεύτερος κατηγορούμενος, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το κατάστημα «ELITE».
Εκεί ο δεύτερος πήρε το όχημά του και έφυγε, ενώ ο πρώτος στάθμευσε το όχημά του στη συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κολοκοτρώνη, πλησίον του μπαρ «ELITE», αφού προηγουμένως είχε κινηθεί αντίθετα προς την κατεύθυνση κυκλοφορίας της οδού Καποδιστρίου. Στη συνέχεια ο πρώτος άφησε το μπιτόνι στο μπροστινό μέρος του ενοικιαζομένου αυτοκινήτου και προκάλεσε πυρκαγιά.
Απολογούμενος ο πρώτος ομολόγησε το αδίκημα που διέπραξε υποστηρίζοντας ότι τελούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του. Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι από την πράξη του μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους ή πράγματα και επεσήμανε ότι ο γιος του δεν είχε σχέση με το συμβάν.

Ως συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορούμενων παρίσταται ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ