Ειδήσεις

Ο κ. Γ. Αχλαδιώτης ζητεί να επισπευθεί η διεξαγωγή της δίκης

Ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου προσέφυγε χθες ο κ. Γεώργιος Αχλαδιώτης, που τέθηκε σε αργία εξαιτίας αμετάκλητης παραπομπής σε κακούργημα ενώ εκτελούσε χρέη δημάρχου Μεγίστης, ζητώντας την επίσπευση εκδίκασης των υποθέσεων που είναι κατηγορούμενος.

Ο κ. Αχλαδιώτης, είχε αναλάβει δήμαρχος μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, να θέσει σε αργία τον εκλεγμένο δήμαρχο κ. Παύλο Πανηγύρη, εξαιτίας άλλης αμετάκλητης παραπομπής του.
Στο αίτημά του προς τον Εισαγγελέα Εφετών ο κ. Αχλαδιώτης αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα,
Δυνάμει του με αριθμό 77/2013 αμετακλήτου βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου, παραπέμφθηκα μαζί με άλλους συντοπίτες μου, να δικασθώ στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία κατ΄ εξακολούθηση σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Ν. 1608/1950.

Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι αμετάκλητο σύμφωνα με το άρθρο 308 §1ΚΠΔ.
Επειδή μέχρι να αποδείξω την αθωότητά μου στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, εκκρεμεί σε βάρος μου μία πολύ σοβαρή κατηγορία η οποία με διασύρει ηθικά στην μικρή κοινωνία του Καστελλορίζου αλλά και πανελληνίως αφού η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις και η παραπομπή μας έχει γίνει αντικείμενο δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο.

Μέχρι εχθές εκτελούσα χρέη Δημάρχου Μεγίστης και είμαι εκλεγμένος 2ος σε σειρά δημοτικός σύμβουλος, η δε αμετάκλητη και χωρίς δικαίωμα δικαστικής αμφισβήτησης παραπομπή μου οδήγησε στην υποχρεωτική θέση μου σε αργία από την Προϊσταμένη της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης Αιγαίου, με την συνημμένη 9744/639/18.2.2014 απόφασή της η οποία μου κοινοποιήθηκε στις 19/2/2014.

Επειδή η επί μακρόν εκκρεμοδικία της άνω ποινικής υπόθεσης, με εμποδίζει να ασκώ το λειτούργημα του Δημοτικού Συμβούλου και Δημάρχου, αποτέλεσμα που έρχεται σε αντίθεση με τις δημοκρατικές αρχές αλλά και τη βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών του Καστελλορίζου.
Επειδή ηγούμαι συνδυασμού για τις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 ο οποίος εκπροσωπεί την πλειοψηφία του λαού του Καστελλορίζου και θα διεκδικήσει την ψήφο του. Στην περίπτωση δε που η ως άνω υπόθεση δεν έχει εκδικασθεί, θα οδηγηθούμε στο αντιδημοκρατικό αποτέλεσμα να εκλεγώ τουλάχιστον ως δημοτικός σύμβουλος και να μην μπορώ να αναλάβω τα καθήκοντά μου.

Επειδή συνεπεία των ανωτέρω, συντρέχει σοβαρότατος λόγος η υπόθεση αυτή να εισαχθεί στην συντομότερη δυνατή (από άποψη προθεσμιών) δικάσιμο προκειμένου να κριθεί αν πράγματι διέπραξα το αναφερόμενο στο βούλευμα αδίκημα, και αν είμαι άξιος κατά το νόμο, να κατέχω τη θέση του Δημάρχου Μεγίστης και να ζητήσω ξανά την ψήφο των συμπολιτών μου στις προσεχείς εκλογές. Για τους άνω λόγους ζητώ
Να ορισθεί δικάσιμος της αναφερόμενος στο ιστορικό της παρούσης ποινικής υπόθεσης, η αμέσως επόμενη δικάσιμος (τηρουμένων των νομίμων προθεσμιών)».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου