Πολιτιστικά

Ίδρυση Ροδιακού Συλλόγου Μουσικών

Ιδρύθηκε στη Ρόδο Σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία «Ροδιακός Σύλλογος Μουσικών» (Musicians Union of Rhodes). Η ανάγκη για την καλλιέργεια της μουσικής τέχνης στον τόπο μας, την προάσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μουσικών, τη στήριξη νέων καλλιτεχνών αλλά και τη δημιουργία ενός κοινού τόπου όπου οι καλλιτέχνες-μουσικοί θα μπορούν να μοιράζονται τους προβληματισμούς και τις ιδέες τους και να σχεδιάζουν από κοινού δράσεις που θα συμβάλλουν στην προαγωγή του πολιτισμού στον τόπο μας, οδήγησε μία ευρεία ομάδα 30 μουσικών της Ρόδου (ιδρυτικά μέλη) στην πρωτοβουλία ίδρυσης του σωματείου, που έχει ως σκοπό:

– Την ηθική ένωση και κυρίως την  επαγγελματική αλληλεγγύη όλων των μουσικών (συνθετών, εκτελεστών μουσικών οργάνων, διδασκάλων μουσικής, ερμηνευτών κλπ.) για την προάσπιση των εργατικών τους δικαιωμάτων και την πνευματική, κοινωνική και επαγγελματική ανάπτυξη των μελών του.

– Την αντιμετώπιση των κλαδικών και γενικότερων συνδικαλιστικών προβλημάτων καθώς και την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων.

– Την έρευνα και την διάδοση της ελληνικής και διεθνούς μουσικής (κλασικής, μοντέρνας, λαϊκής, παραδοσιακής κτλ), μέσω της διοργάνωσης εκδηλώσεων, συναυλιών, σεμιναρίων και μαθημάτων σχετικά με τη μουσική, τόσο στο πρακτικό της μέρος όσο και στο θεωρητικό τμήμα αυτής.

– Τη διοργάνωση εκθέσεων, με στόχο την προβολή πολιτιστικών και εικαστικών θεμάτων που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της γνώσεως σχετικά με την μουσική.

– Τη διάδοση του μουσικού αισθήματος στην τοπική κοινωνία καθώς και την προαγωγή της κοινωνικότητας και της ευγενούς άμιλλας, μέσω της μουσικής, σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου.

– Την παροχή διεξόδων προς τη νέα γενιά για αυτοέκφραση, καθώς και την ένταξή της σε ένα κοινωνικό σύνολο με κοινό ενδιαφέρον για τη μουσική.

– Την εύρεση χώρου συγκέντρωσης μουσικών αλλά και φίλων της μουσικής.

– Τη συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς συλλόγους, οργανώσεις αλλά και ιδιώτες με συναφείς καλλιτεχνικές δράσεις, με επιδίωξη την προώθηση των στόχων του σωματείου.

– Την οικονομική ενίσχυση μελών του σωματείου ή και άλλων μουσικών, όπου κριθεί απαραίτητο.

Οι αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν στις 29 Οκτωβρίου 2018, οπότε προέκυψε το πενταμελές διοικητικό συμβούλιο με την εξής σύνθεση, που θα έχει τριετή θητεία:

– Σάββενας Εμμανουήλ, πρόεδρος
– Βογιατζή Μαρία-Χρυσάνθη, γραμματέας
– Μάλιακκα Ελένη, ταμίας
– Σκανδαλιάρης Δημήτρης-Ζαφείρης, αναπληρωτής γραμματέας
– Σκούμπρος Γεώργιος, αναπληρωτής ταμίας

Η γραμματέας  Βογιατζή Μαρία – Χρυσάνθη προβλέπεται να αναπληρώνει τον πρόεδρο κατά την απουσία του.

Το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του «Ροδιακού Συλλόγου Μουσικών», καλούν όλους τους μουσικούς (εκτελεστές μουσικών οργάνων, συνθέτες, διδάσκαλους, ερμηνευτές, κλπ.) που εργάζονται στο νησί της Ρόδου, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, να εγγραφούν στο σωματείο και να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις που θα πραγματοποιήσει στο προσεχές μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με την γραμματέα του σωματείου Βογιατζή Μαρία ή στο email: rodiakos.syllogos.mousikon@gmail.com

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

 

Ο Πρόεδρος                                          Η Γραμματέας

 

Σάββενας Εμμανουήλ                           Βογιατζή Μαρία- Χρυσάνθη

(Τηλ: 6946425257)                                   (Τηλ:6942695616)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου